Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 2-1

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 2-1

Νίκος Αθανασίου
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 2-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός του 3-4-2-1 ικανοποίησε με την παραγωγή αρκετών φάσεων αλλά θέλει ακόμη δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία. Αυτά ήταν τα «μηνύματα» από την ήττα με 2-1 από την Φενέρμπαχτσε. Το γκολ του «τριφυλλιού» ο Μπεργκ.

Στο πιο δυνατό φιλικό του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός φεύγει από την Κωνσταντινούπολη με ήττα από την Φενέρ(2-1) αλλά σίγουρα έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσμαστα στην δοκιμή του Στραματσόνι πάνω στο 3-4-1-2! Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην «καρδιά» της άμυνας, τα οποία και πλήρωσε. Από την άλλη, όμως, έδειξε πολύ καλό πρόσωπο δημιουργικά με φάσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα, με αυτοματισμούς που σίγουρα ικανοποίησαν τον Ιταλό τεχνικό. Ειδικά η φάση του 1-1 με το γκολ του Μπεργκ είναι για... σεμινάριο ανάπτυξης.

Σε ατομικό επίπεδο και ξέχωρα από τους νέους όπου θα αναφερθούμε αναλυτικά παρακάτω, ξεχώρισαν για την απόδοσή τους οι Μπεργκ, Μέστο, Ζέκα και Λουντ.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Τέταρτο φιλικό προετοιμασίας για τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι, πρώτη φορά ο Στραματσόνι παρέταξε το «τριφύλλι» με 3-4-2-1, ένα σύστημα που δεν δούλεψε καθόλου στην Ολλανδία αλλά προφανώς το δοκίμασε στις εν Ελλάδι προπονήσεις. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ιβάνοφ,

Μολέδο και Κουτρουμπής τα στόπερ. Αριστερό μπακ-χαφ ο Χουλτ, δεξί ο Μέστο. Ζέκα και Λεντέσμα οι κεντρικοί μέσοι. Λουντ από αριστερά, Ιμπάρμπο από δεξιά πλαισίωναν τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Η αμυντική τετράδα για τα δεδομένα του Ιταλού ήταν «ψηλά» ενώ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, οι «πράσινοι» ξεκινούσαν την πίεση από το ξεκίνημα του «build up» των Τούρκων.

Στο 65' ο Μπουμάλ μπήκε στην θέση του Λουντ. Στο 72' ο Βιγιαφάνιες πέρασε στο ματς αντί του Κουτρουμπή και ο «Στράμα» γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Ο «Βίγια» έπαιξε αριστερό χαφ, ο Μπουμάλ δεξί και στην κορυφή ο Σουηδός με τον Κολομβιανό. Στο 77' ο Κλωναρίδης μπήκε στην θέση του Λεντέσμα, ο Βιγιαφάνιες πήγε στον άξονα και ο «Κλώνα» στα άκρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρέις «άλλαξε» τον Μέστο στο δεξί άκρο της άμυνας. Τελευταίες αλλαγές στο 84' ο Νάνο αντί του Χουλτ και ο Βλαχοδήμος αντί του Ιμπάρμπο στο 88'.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός δημιουργικά, όσον αφορά την παραγωγή των φάσεων γιατί θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια. Αρκετά από αυτά που δούλεψε ο Ιταλός στην Ολλανδία όσον αφορά τους αυτοματισμούς και τις επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, τα είδαμε στο χορτάρι του Σουκρού Σαράτσογλου απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι η Φενέρ.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Οι Τούρκοι πέτυχαν δύο γκολ και «έφτιαξαν» φάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην κακή ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού που έψαχνε τα πατήματά του στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Αυτές οι στιγμές αδράνειας πρέπει να διορθωθούν άμεσα γιατί στα επίσημα παιχνίδια δεν υπάρχει... επιστροφή και κοστίζουν. Χουλτ και Ιβάνοφ στο πρώτο τέταρτο δεν είχαν καλή συνεργασία με αποτέλεσμα την δημιουργία «ρηγμάτων» στα αριστερά.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ιβάνοφ: Ο Βούλγαρος στόπερ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ των Τούρκων, φέροντας ευθύνη. Δεν είχε καλή επικοινωνία με τον Χουλτ στο πρώτο κομμάτι του ματς. Βελτιώσε την εικόνα του όταν γύρισε το σύστημα σε 4-4-2.

Χουλτ: Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο, στο οποίο ήταν κακός ανασταλτικά, ο Σουηδός μπακ επιβεβαίωσε τις περιγραφές. Γρήγορος, καλός στο αμυντικό κομμάτι και με συνεχή «ανεβάσματα» προς την αντίπαλη περιοχή.

Λεντέσμα: Μεγάλη ποιότητα ο Αργεντινός. Γνωστά πράγματα δηλαδή. Αρκετό κάθετο παιχνίδι, έβγαλε κλεψίματα στην μεσαία γραμμή και είχε καλές εκτελέσεις στις «στημένες» μπάλες του Παναθηναϊκού. Η παρουσία του αλλάζει την μεσαία γραμμή των «πρασίνων». Μετά το 60' έμεινε από δυνάμεις αλλά αυτό διορθώνεται.

Ιμπάρμπο: Ο Κολομβιανός είχε διαστήματα στο παιχνίδι που ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα των Τούρκων. Όταν έβρισκε χώρους να δράσει ήταν... άπιαστος αλλά οι τελικές του επιλογές δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να μην έχει ουσία. Είναι μεγάλο «όπλο» στο δημιουργικό κομμάτι του «τριφυλλιού».

Ρέις: Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπαιξε ως δεξί μπακ αντί του Μέστο και δεν μπορεί να κριθεί.

Φενέρμπαχτσε: Φαμπιάνο (25’ Τασκιράν)- Χακάν, Κίερ, Νοϊστάντερ- Τσενέρ (46’ Φαν ντερ Βιλ), Οζάν (46’ Σόουζα), Σαλίχ, Ατίφ (46’ Πουτούκ), Χασάν Αλί- Εμενίκε (69’ Στοχ), Φερνταντάο (82’ Μελίχ).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο (81’ Ρέις), Χουλτ (84’ Νάνο), Ιβάνοφ, Μολέδο, Κουτρουμπής (73’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λουντ (65’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (88’ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (77’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα