Η μάχη των ηγετών...

Κώστας Ζάλιαρης
Η μάχη των ηγετών...

bet365

Δύο ολόκληρα έθνη στις πλάτες δύο ανθρώπων. Του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Γκάρεθ Μπέιλ. Μια θέση στον τελικό περιμένει. Ένα βήμα ιστορίας γίνεται απόψε στη Λυών. Είτε θα το κάνει η Ουαλία, είτε η Πορτογαλία...

Στην πρώτη τους μεγάλη διοργάνωση έπειτα από 58 χρόνια, οι Ουαλοί έχουν... τρελάνει κόσμο και πορεύονται στο φετινό τουρνουά της Γαλλίας βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους, με τα σημαντικότερα στοιχεία της ομάδας του Κρις Κόουλμαν να είναι αυτή τη στιγμή η ενότητα και το πάθος που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές του μέσα στο γήπεδο.

Οι «δράκοι» ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Βελγίου στα προημιτελικά, με τεράστια ανατροπή για να φτάσουν στο τελικό 3-1 και να κοντραριστούν πλέον με την Πορτογαλία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον τελικό, δίχως να έχει σημειώσει νίκη σε 90λεπτο μέχρι αυτή τη στιγμή!

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος πέρασε μέσω της 3ης θέσης των ομίλων κι έπειτα ξεπέρασε το εμπόδιο των Κροατών στην παράταση και των Πολωνών στα πέναλτι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην έχει λάμψει στη διοργάνωση, πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ουγγαρία στο τελευταίο ματς του γκρουπ, για να βοηθήσει στην επίτευξη της πρόκρισης, ωστόσο, φανέρωσε τον ηγετικό του χαρακτήρα στο τελευταίο ματς, στη διαδικασία των πέναλτι με την Πολωνία, όταν έπεισε τον Κουτίνιο να εκτελέσει από την άσπρη βούλα, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη και δύναμη. Πάντως, για πρώτη φορά, ο «CR7» έδειξε να ... λυγίζει από την πίεση και να δείχνει το άγχος του, κόντρα στο σκληρό προφίλ που θέλει και προσπαθεί να περάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επί του αγωνιστικού, ο Πέπε είναι αμφίβολος για τους Ίβηρες, αφού και την Τρίτη προπονήθηκε μόνος του. Εκτός ο Γουίλιαμ Καρβάλιο, όντας τιμωρημένος.

Για την Ουαλία, ο Ντέιβις και ο Ράμσεϊ είναι τιμωρημένοι, με την απουσία του διεθνή χαφ της Άρσεναλ να είναι εξαιρετικά σημαντική, με τον Τζόνι Γουίλιαμς πιθανότατα να παίρνει τη θέση του και να στηρίζει τη μεσαία γραμμή.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Φοντέ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο

Ουαλία: Χένεσεϊ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Κόλινς, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλεϊ, Τζόναθαν Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπέιλ, Ρόμπσον – Κανού

 

EURO Τελευταία Νέα