Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με αυτές τις μεταγραφές;

Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με αυτές τις μεταγραφές;

Αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ με αυτές τις μεταγραφές;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ και αναρωτιέται αν αυτές μπορούν να τον αλλάξουν επίπεδο.

Με βάση όλες τις ενδείξεις έκλεισε για τον ΠΑΟΚ ένας πρώτος μεταγραφικός κύκλος. Αρχές Ιουλίου και ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ολοκληρώσει πέντε μεταγραφές! Όλα δείχνουν ότι στην πορεία θα «πάει» για δύο-τρεις ακόμη. Η πλειοψηφία των κινήσεων δηλαδή ολοκληρώθηκαν και μπορούμε να βγάλουμε μερικά πρώτα συμπεράσματα…

(Μπορούμε; Ειδικά εμείς που απεχθανόμαστε τα βιαστικά συμπεράσματα;)

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά…

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει αποκτήσει τους: Μάτος, Σάκχοφ, Τζάλμα Κάμπος, Μπίσεσβαρ και Κρέσπο.

Αντιθέτως έχασε τους: Μπερμπάτοφ, Βίτορ, Γκολάσα.

Αν συνυπολογίσουμε ότι από δανεισμό επέστρεψαν οι Περέιρα-Κουλούρης (άλλες περιπτώσεις οι Γιαννούλης και Πούγγουρας) τότε είμαστε 100% βέβαιοι, ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ όπως σήμερα παρουσιάζεται, είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερο από αυτό που τελείωσε τη σεζόν. (Αυτό ισχύει ακόμη κι’ αν βάλουμε στις απώλειες και τον Όλσεν που παραχωρήθηκε).

Πάμε στις γραμμές της ομάδας:

Στο τέρμα η ομάδα προανήγγειλε μεταγραφή, αλλά η σεζόν ξεκινάει με Γλύκο και Βελλίδη. Το ζήτημα «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση. Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει σεζόν με έναν καλό ξένο και τους δύο Έλληνες να περιμένουν… Ίσως και να μην πρέπει να έχει μία τέτοια τριάδα γκολκήπερ.

Στην άμυνα είχαμε την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ηγέτη, μία μεγάλη προσωπικότητα. Τελικά έφυγε ο Βίτορ και αν’ αυτού ήρθε ο Κρέσπο.

Αν υπάρχει κάποιος που είναι σίγουρος για το ότι ο Ισπανός (με αυτά τα λίγα που ξέρουμε γι’ αυτόν) είναι ξεκάθαρα καλύτερος του Πορτογάλου, ας το καταθέσει. (Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε την ηγετική προσωπικότητα που χρειάζονταν σε αυτή τη γραμμή).

Από εκεί και πέρα οι θέσεις των πλάγιων μπακ ενισχύθηκαν ιδιαίτερα με την απόκτηση του Μάτος.

Στα αμυντικά χαφ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός, προς το παρόν δεν έχασε καμία πολύτιμη μονάδα, παρολ’ αυτά περιμένουμε μία ακόμη μεταγραφή, ίσως και μία απώλεια.

Στα πιο επιθετικά χαφ του άξονα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, μια και ο Πέλκας ένιωθε και ήταν πολύ μόνος. Η ομάδα ενισχύθηκε με τον Σάκχοφ (ας τον δούμε πώς θα αντιδράσει στο νέο περιβάλλον) και με τον Μπίσεσβαρ που σαφώς μπορεί να παίξει στο 10 και να κάνει τη διαφορά.

Στα άκρα ο ΠΑΟΚ έψαχνε για ενίσχυση. Προς το παρόν δεν έχασε παίκτη (θα δούμε για τον Μακ, αργότερα ίσως αποχωρήσει με δανεισμό και ο Ζάιρο) αλλά ενισχύθηκε με τον Τζάλμα Κάμπος.

Στην επίθεση υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση. Ο Μπερμπάτοφ και που έφυγε…κανείς δεν το κατάλαβε. Αντιθέτως επέστρεψαν οι Περέιρα και Κουλούρης, οι οποίοι έχουν πείσει ότι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα είναι υπέρβαση να πούμε ότι θα κάνουν και τη διαφορά.

Όλα τα παραπάνω μας βοηθούν να καταλήξουμε στο ότι:

Ο ΠΑΟΚ έχει ενισχυθεί αριθμητικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον πιο πολλούς διαθέσιμους και ποιοτικούς παίκτες. Ο αριθμός πλησιάζει τους 20 που ζήτησε ο Ίβιτς.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά ξεκίνησε προετοιμασία όντας γεμάτος και ενισχυμένος.

Από εκεί και πέρα όμως, μπορεί κάποιος να απαντήσει με βεβαιότητα για το αν ο ΠΑΟΚ με τους πέντε που προς το παρόν απέκτησε, αλλάζει και επίπεδο;

(Άλλο να είσαι πιο πλήρης και καλύτερος και άλλο να αλλάζεις επίπεδο).

Πιστεύαμε (όπως και οι περισσότεροι) ότι αυτή η ομάδα είχε ανάγκη από λίγες και μεγάλες-ηγετικές προσωπικότητες.

Ο Μπίσεσβαρ (αν και δεν ήταν ο πρώτος στόχος για τη θέση) τείνει προς τα εκεί… (Αρχηγός και ηγέτης στην περασμένη του ομάδα).

Ο Μάτος το ίδιο…

Ο Σάκχοφ ήταν και αρχηγός στην ομάδα του, αλλά πρώτη φορά έρχεται πιο δυτικά…

Ο Κάμπος; Δεν ξέρουμε.

Ο Κρέσπο (που σίγουρα δεν ηταν ο πρώτος στόχος για τα στόπερ); Έχει παραστάσεις, αλλά…

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό τον τομέα, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε… Κοντρέρας, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Ίβιτς. Γιατί το καλοκαίρι του 2008 όταν αποκτήθηκαν οι συγκεκριμένοι (νωρίτερα ο Κονσεϊσάο) ήμασταν 1000% βέβαιοι ότι… «ΝΑΙ, ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο». Τώρα;

Στη βασική ερώτηση του blog, εγώ απαντώ…. «ΔΕΝ ΞΕΡΩ».

Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που τώρα, στις αρχές Ιουλίου, θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά για το ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο…

Όλοι περιμένουν να δουν…

Πάμε λοιπόν (και στην Ολλανδία όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας) να δούμε αν ισχύει αυτό που πιστεύουμε: «Οι μεταγραφές ΔΕΝ κάνουν την ομάδα. Η ομάδα και η οργάνωση που ήδη έχει, είναι αυτή που θα βοηθήσει την κάθε μεταγραφή να δώσει το κάτι παραπάνω για να ανεβάσει το σύνολο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.