Το πρώτο... «ψαλίδι»

Το πρώτο... «ψαλίδι»

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το πρώτο... «ψαλίδι»

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό που έχει άμεση ανάγκη να ασχοληθεί με εκείνους που θα φύγουν. Και μέχρι την Τρίτη η σχετική απόφαση του Βίκτορ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πιθανότατα ο Ολαϊτάν που ούτως ή άλλως πιάνει και την 5η θέση ξένου. Ίσως και οι περισσότεροι από τους μικρούς. Ο Στρέζος, ο Ανδρούτσος ακόμη και ο Ρέτσος που παρότι έκλεψε καρδιές στην Αυστρία είναι ένα παιδί 17 χρονών που μπορεί να περιμένει. Θεωρητικά αφαιρείται εύκολα η πρώτη τετράδα. Εκείνοι που ήταν στο Λάνγκεφελντ, αλλά δύσκολα θα βρεθούν από την Τετάρτη στο Βέλγιο για το επόμενο στάδιο προετοιμασίας.

Και πάλι όμως οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Ο Βίκτορ ίσως χρειαστεί να γίνει περισσότερο «δυσάρεστος» από ότι περίμενε και ο ίδιος πριν κλείσει δεκαήμερο στον πάγκο του Ολυμπιακού. Διότι την εποχή που τυπικά όλοι συζητούν πιθανές αφίξεις; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις αποχωρήσεις, προκειμένου το ρόστερ τους να πάρει την μορφή που χρειάζεται με θέα στους πρώτους προκριματικούς του καλοκαιριού.

Στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας είχαν μαζί τους 28 ποδοσφαιριστές. Στο Βέλγιο θα είναι και ο Ντουρμάζ. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον τραυματία Ομάρ. Ήδη λοιπόν φτάσαμε στους 30. Και αν τέλος πάντων προκύψει Ντε Λα Μπέγια και τερματοφύλακας την εβδομάδα που έρχεται; Ο Ολυμπιακός θα έχει επίσημα στο ρόστερ του δέκα ποδοσφαιριστές περισσότερους από όσους μπορεί να δηλώσει στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί στις 15 Ιούλη στην UEFA θα πάνε 21 ονόματα συν αυτό του Βούρου που είναι μια... κατηγορία μόνος του.

Άρα λοιπόν ο Ισπανός τεχνικός χρειάζεται –άμεσα- να πει στην διοίκηση τουλάχιστον ένα-δύο ονόματα ακόμη από τους παίκτες της «πρώτης ομάδας» που θα πρέπει να μπουν άμεσα σε διαδικασία αναζήτησης για το επόμενο κλαμπ της καριέρας τους. Για να «χαμηλώσει» τον αριθμό κοντά σε αυτόν που θέλει και ο ίδιος για να δουλέψει. Αλλά και σε ένα επίπεδο που δεν θα έχει από τα μισά του καλοκαιριού περισσότερους «δυσαρεστημένους» από όσους μπορεί να... αντέξει. Και εδώ είναι που το όλο θέμα αποκτά ενδιαφέρον. Διότι αυτή δεν θα είναι εύκολη επιλογή. Πόσο μάλλον σε αυτό το χρονικό σημείο.

Θα μπορούσαν να διευκολύνουν την κατάσταση, κάποιες προτάσεις που όλο έρχονται και όλο στον... δρόμο μένουν. Για τον Μασουακού για παράδειγμα. Τον θέλει η Λιόν, η Μαρσέιγ, η Ρόμα. Ενδιαφέρονται Θέλτα και Σεβίλλη κατά τους Ισπανούς. Πρόταση όμως οι Πειραιώτες δεν έχουν στα χέρια τους. Όπως δεν έχουν και για τον Κασάμι που εδώ και μερικά 24ώρα «παίζει» στα μεταγραφικά της Τζένοα. Ή ακόμη και για τον Μιλιβόγιεβιτς που λένε ότι μπήκε η Εσπανίολ. Που θα πέσει λοιπόν ο κλήρος;

Κάποιοι λένε από χθες το όνομα του Σεμπά. Οι επιλογές όμως του Ολυμπιακού αυτή την εποχή στους «πλάγιους» είναι μετρημένες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Μανιάτης δεν χωράει στο πλάνο, αλλά με το συμβόλαιο που έχει πολύ δύσκολα θα φύγει. Υπάρχουν και πιο εύκολα σε μια επιλογή πχ Μπέρτος, αλλά ο δυναμικός μπακ μόλις ήρθε και θα είναι κρίμα όλη η ευκαιρία του να είναι δέκα μέρες στις Άλπεις.

Θα φανεί λοιπόν τις επόμενες ημέρες. Ο Βίκτορ είναι στη Μαδρίτη. Έρχεται την Δευτέρα. Και ουσιαστικά μέχρι το απόγευμα της Τρίτης θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει με την επιλογή του. Να έχει διαλέξει τις κάρτες επιβίβασης που θα μοιράσει για την... επόμενη πτήση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής