Η ΦΚ Ντνίπρο σύντομα μπορεί να μην υπάρχει...

Η ΦΚ Ντνίπρο σύντομα μπορεί να μην υπάρχει...

bet365

Άσχημα νέα για την ΦΚ Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ έρχονται τις τελευταίες ημέρες, με έντονες φήμες περί διάλυσης του συλλόγου, που έστειλε ήδη τρεις ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Το Μάιο του 2015 αγωνίστηκε στον τελικό του Europa League, τώρα όμως κινδυνεύει να έχει την τύχη της Μέταλιστ (ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2013 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) θα πάψει να υφίσταται και να «εξαφανιστεί» από το ποδόσφαιρο χάρτη της Ουκρανίας, λόγω της απόφασης του Ιγκόρ Κολομόισκι να σταματήσει την χρηματοδότηση προς τον σύλλογο.

Συνολικά 13 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Ρόμαν Ζοζούλια για τον οποίο ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει στην απόκτηση του. Όπως, λένε, στην Ουκρανία υπάρχουν καθυστερήσεις σε πληρωμές ποδοσφαιριστών για επτά και οκτώ μήνες, που δίνουν το δικαίωμα και για άλλες αποχωρήσεις.

Η ΟΥΕΦΑ έχει επιβάλλει ποινή ετήσιου αποκλεισμού (με αναστολή) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξαιτίας των οφειλών προς τον Χουάντε Ράμος, ενώ η εξασφαλισμένη άδεια συμμετοχής στο επόμενο ουκρανικό πρωτάθλημα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι η ομάδα θα κατέβει να αγωνιστεί.

Ο Μίρον Μάρκεβιτς προσπαθεί να φτιάξει με νεαρούς ποδοσφαιριστές μια αξιοπρεπή ομάδα, αλλά και εδώ υπάρχει πρόβλημα καθώς υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών!

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ομάδες που πρόλαβαν και πήραν δύο ποδοσφαιριστές (Μάτος, Σάκχοφ), έφτασε πολύ κοντά σ’ έναν ακόμη (Ματέους), ενώ κοίταξε και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτές των Τριγκίνσκι (κατέληξε στην ΑΕΚ), Μπρούνο Γκάμα, Ζοζούλια, Πάπα Γκουέ και πάει λέγοντας…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «fcdnipro.com», ο ιδιοκτήτης της Ντνίπρο Ιγκόρ Κολομόισκι (ο 2ος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ουκρανία με περιουσία 2,1 δισ δολάρια, που ελέγχει τη βαριά βιομηχανία μετάλλου, τις αεροπορικές μεταφορές και τα περισσότερα Media της χώρας) αρνήθηκε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδα, γι’ αυτό το λόγο θα πάψει να υπάρχει.

Σ’ ότι αφορά την τύχη της «Dnipro Arena» μπορεί να αποτελέσει το νέο ποδοσφαιρικό «σπίτι» αρένα για Βολίν Λουτσκ, ομάδα από τη βορειοδυτική Ουκρανία, και της Ακτίρσκι Νάφτοβικ από την πόλη Ακτίρκα, ομάδες που επίσης χρηματοδοτούνται από τον όμιλο «Privat» του Ιγκόρ Κολομόσκι.

Τη θέση της Ντνίπρο στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας, σε περίπτωση μη συμμετοχή της, θα πάρει η ΦΚ Τσέρκασι Ντνίπρο, ομάδα από το Τσέρκασι μια πόλη της κεντρικής Ουκρανίας.

 

Τελευταία Νέα