Από την Ασία με αγάπη!

Θάνος Σαρρής
Το Euro δεν έχει πέραση μόνο στην Ευρώπη, ή τη Νότιο Αμερική, αλλά και στην Ασία! Διαβάστε το γιατί! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Αρκετά έντονη είναι η παρουσία δημοσιογράφων από την Ασία στα γήπεδα της Γαλλίας. Πλήρως εξοπλισμένοι τεχνολογικά και άριστοι επαγγελματίες, καλύπτουν τα παιχνίδια του τουρνουά και ιδιαίτερα τις χώρες που τα πρωταθλήματά τους «πουλάνε» περισσότερο. Κίνα, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία, Μαλαισία και αρκετές ακόμα ασιατικές χώρες έχουν στείλει απεσταλμένους στα γήπεδα του Euro, οι οποίοι ζουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο!

Το gazzetta.gr συζήτησε με τον Τζεμίνγκ Χονγκ από την νοτιοκορεατική έκδοση του FourFourTwo για τον αντίκτυπο που έχει το Euro στη χώρα του και σε όλη την Ασία. «Όσο περνούν τα χρόνια το ποδόσφαιρο σαν άθλημα ανεβαίνει στην συνείδηση του κόσμου. Μην ξεχνάτε ότι η Νότιος Κορέα διοργάνωσε και το Μουντιάλ το 2002, αλλάζοντας τον τρόπο που η χώρα αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο.

Είναι πλέον η νέα γενιά, η οποία ασχολείται όλο και περισσότερο με το άθλημα και έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα όσα γίνονται στην Ευρώπη. Η Λα Λίγκα και η Πρέμιερ Λιγκ είναι πάρα πολύ δημοφιλής σε όλη τη χώρα και αν ρωτήσεις παιδιά από 10 έως 20 ετών, θα σου πουν ότι το ποδόσφαιρο πλέον είναι το αγαπημένο τους άθλημα, θα γνωρίζουν να μιλήσουν για ευρωπαϊκές ομάδες, τα γήπεδά τους, τους φιλάθλους τους.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες ακόμα δεν είναι πολύ αποδεκτό ως άθλημα, η αλήθεια είναι ότι το υποτιμούν μάλλον, δεν γνωρίζουν πράγματα γι' αυτό και δεν είναι δεκτικοί στο να μάθουν. Το καλό με τους νεότερους είναι ότι επίσης βρίσκουν πάντα τρόπο να δουν τα ματς που θέλουν. Χρησιμοποιούν το ίντερνετ γι' αυτό. Έτσι, η εξοικείωσή τους γίνεται σαφώς μεγαλύτερη. Παρακολουθούν highlights, εκπομπές στα αγγλικά, είναι πολύ ενημερωμένοι», τόνισε στο gazzetta.gr.

Τον ρωτήσαμε για την τρέχουσα διοργάνωση και τον αντίκτυπο που έχει στη χώρα του: «Ναι, βέβαια. Είναι το Euro! Αγαπάμε πολύ το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θεωρούμε ότι εδώ γίνονται τα πιο σημαντικά πράγματα, επομένως είναι πολύς κόσμος που το παρακολουθεί και το αγαπά». Ομάδες με μεγαλύτερη δημοτικότητα; «Η Αγγλία και η Ισπανία σίγουρα, επειδή όπως σας είπα τα πρωταθλήματά τους τα παρακολουθούν πολύ ζεστά, αλλά και η Γερμανία, η Πορτογαλία λόγω Ρονάλντο και η Ιταλία».

Όσον αφορά την παρουσία δημοσιογράφων από τη χώρα, είπε: «Θα ήταν πολλοί περισσότεροι, αλλά κόπηκαν αιτήσεις αρκετών συναδέλφων. Να φανταστείτε από τη Νότια Κορέα είμαστε μόλις 3-4 άτομα, ως δημοσιογράφοι. Δεν ξέρω αν ήταν ο φόβος της τρομοκρατίας ή κάτι άλλο, αλλά αρκετοί δημοσιογράφοι από τη χώρα μας κόπηκαν». Στο μέλλον η παρουσία τους θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη!