Αυτό και... αυτοί που λείπουν από τον ΠΑΟΚ

Αυτό και... αυτοί που λείπουν από τον ΠΑΟΚ

Αυτό και... αυτοί που λείπουν από τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη έλλειψη του ΠΑΟΚ, τον ηγέτη που ακόμα ψάχνει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Από πέρυσι το καλοκαίρι το σημειώνουμε... Ήταν αυτό που έλειψε πάρα πολύ από τον φετινό ΠΑΟΚ. Είναι αυτό που και τώρα αναζητείται.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία καλή βάση παικτών στο ρόστερ του, ένα σύνολο όμως που έχει μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί με έμπειρους ποδοσφαιριστές, με ηγέτες, με σημαντικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που θα "σηκώσουν" και όλους τους άλλους.

Τι σημαίνει όμως ηγέτης σε μία ομάδα; Τι είναι αυτό που λέγεται... ποδοσφαιρική προσωπικότητα σε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών;

Ας προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε όπως εμείς το νιώθουμε και το έχουμε δει να λειτουργεί...

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στην Sportingbet!

Ηγέτης είναι αυτός που έχει την προσωπικότητα για να:

1) Εκπροσωπεί όλη την ομάδα στα καλά και στα άσχημα. Αυτός που μιλάει εκ μέρους όλου του συνόλου εντός και εκτός γηπέδων.

2) Αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση στην προπόνηση, στα ματς, στα αποδυτήρια

3) Παίζει το ίδιο είτε στην γεμάτη και καυτή Τούμπα, είτε σε ένα φιλικό σε χωριό της Ολλανδίας, είτε σε μας με τη Ντόρτμουντ, είτε σε αγώνα κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα.

4) Ζητάει την μπάλα και παίρνει πρωτοβουλίες στο γήπεδο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ανεξάρτητα τη θέση που παίζει και ειδικά στα δύσκολα όταν η ομάδα πιέζεται.

5) Πανηγυρίζει πρώτος σε κάθε επιτυχία και σε κάθε γκολ. Αυτός που θα "σπρώχνει" και τους άλλους να συμμετέχουν σε κάθε ενέργεια που θα αποδεικνύει ότι η ομάδα είναι δεμένη.

6) Μιλάει και να συμβουλεύει, να φωνάζει και να ενισχύει για να εμψυχώνει τους πολλούς νέους παίκτες της ομάδας.

7) Απευθύνεται στον κόσμο με ουσιαστικά λόγια και θα απαντάει με επιχειρήματα και όχι με κάποιες κλασικές αερολογίες που λέγονται μετά από τα παιχνίδια.

8) Μιλάει στους διαιτητές με όποιο τρόπο χρειάζεται κάθε φορά

9) Εκπροσωπεί την ομάδα σε κάθε επαφή με την διοίκηση, αυτός που θα μιλάει σε κάθε κρίση στα αποδυτήρια.

Τέλος πάντων είναι αυτός που θα εμπνέει όλους τους άλλους εντός και εκτός ομάδας...

Μην παραξενεύεστε. Όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν παίκτες που τα διαθέτουν... Δύσκολο είναι να τα βρεις όλα σε έναν ποδοσφαιριστή, αλλά όχι και απίθανο.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει έναν-δύο (δύσκολα να είναι τρεις...). Ψάχνει και άλλους. Όχι έναν. Τουλάχιστον τρεις για να τους ενσωματώσει στην ομάδα. Στο ενδεχόμενο που τους αποκτήσει, τότε δυναμώνει σε αφάνταστο βαθμό.

Μία ομάδα που από πέρυσι ετοιμάζεται για να δεχθεί τέτοιους παίκτες. Έφτιαξε τις συνθήκες δηλαδή, ώστε αυτοί που θα έρθουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά τον οργανισμό και όχι όπως ο Μπερμπάτοφ, ο Νομπόα, ο Νάτχο, ο Ρατς και άλλοι...

Πώς έγινε δηλαδή με Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Ίβιτς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.