Περισσότερα κέρδισαν ή έχασαν από τις νίκες επί του Ολυμπιακού;

Περισσότερα κέρδισαν ή έχασαν από τις νίκες επί του Ολυμπιακού;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα ερώτημα για τις τελευταίες νίκες των ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού…

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει μία ονειρεμένη επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία: θα μπορούσε να είχε πάρει την πρώτη θέση στα πλέϊ οφς, ενώ ήδη είχε κατακτήσει το Κύπελλο!

Νομίζω ότι αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αν δεν υποχρεωνόταν από τις συγκυρίες να παίξει πέντε παιχνίδια (!!!) μέσα σε 12 ημέρες (20-31 του μήνα), τότε μάλλον, βάσει των όσων είδαμε από τα αποτελέσματα, θα ήταν το μεγάλο φαβορί για την κορυφή στα πλέϊ οφς, άρα και για το εισιτήριο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ πλήρωσε κατά βάση τη δική της επιμονή να πάει πίσω ο τελικός του Κυπέλλου, λόγω των περιβόητων…εποπτών! Εάν είχε γίνει ο τελικός στην ώρα του, στις 7 Μαϊου, το πρόγραμμα των πλέϊ οφς θα ήταν νορμάλ κι η ΑΕΚ θα έδινε τα έξι παιχνίδια της μέσα σε 21 ημέρες (11-31.5)-απολύτως νορμάλ. Ήταν σαφές νομίζω ότι γενικά προκρίθηκε για την ΑΕΚ ως πιο μεγάλος στόχος το Κύπελλο η, μάλλον μία επικράτηση επί του Ολυμπιακού, από την πρωτιά στα πλέϊ οφς.

Να υπενθυμίσω ότι πέρσι ο Παναθηναϊκός «επένδυσε» σε μία νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, για το πρωτάθλημα. Την πήρε, όπως την πήρε και φέτος η ΑΕΚ. Αλλά η νίκη συνοδεύθηκε από επεισόδια των οπαδών του και αφαίρεση βαθμών, με συνέπεια να βρεθεί σε δυσμενή θέση ο σύλλογος στη μάχη του τίτλου με τον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να δώσει στους πράσινους εισιτήριο απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φετινή σεζόν. Και μιλάμε για μία στιγμή κατά την οποία ο Παναθηναϊκός είχε πλησιάσει στους τρεις πόντους τον Ολυμπιακό κι είχε και ψυχολογία από τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι πρόπερσι ο ΠΑΟΚ «επένδυσε» σε μία νίκη επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Την πήρε τη νίκη, όπως την πήρε πέρσι ο Παναθηναϊκός και φέτος η ΑΕΚ. Αλλά η νίκη του είχε συνοδευθεί από επεισόδια των οπαδών του κι από απώλειες παικτών του, αλλά και βαθμών στα πλέϊ οφς. Έτσι, αποδυναμωμένος έχασε τελικά το Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, αλλά και την πρωτιά στα πλέϊ οφς από τον Παναθηναϊκό…

Αυτές ήταν οι τρεις τελευταίες νίκες επί του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Και το ερώτημα είναι απλό: πόσο τελικά άξιζαν αυτές οι νίκες επί του Ολυμπιακού, μία κάθε χρόνο, μία για κάθε μεγάλη ομάδα; Η, πιο σωστά, στο τέλος της ημέρας, περισσότερα κέρδισαν αυτές οι ομάδες από τις νίκες τους σε παιχνίδια που εξελίχθηκαν με κατά βάση δική τους ευθύνη σε παιχνίδια «ειδικών συνθηκών» η, περισσότερα έχασαν;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.