Η ΑΕΚ υστερεί σωματικά, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί πνευματικά;

Η ΑΕΚ υστερεί σωματικά, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί πνευματικά;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον... τελικό των Ελληνικών πλέι οφ και το προβάδισμα που ψάχνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Αφού είδαμε όλους τους άλλους τελικούς, πάμε να δούμε και αυτόν τον… κάτι σαν τελικό των Ελληνικών πλέι οφ.

Όποιος κερδίσει απόψε μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν κατακτά το μίνι τουρνουά, αλλά αποκτά μεγάλο προβάδισμα.

Είναι ξεκάθαρα ένα από τα ματς της χρονιάς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέραμε και προχθές, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και είναι πρώτος, αλλά μπροστά του έχει ακόμη δύο μεγάλα ματς. Σε αυτά δεν πρέπει να χάσει. Του «κάνουν» δύο ισοπαλίες, αλλά…αν μπει σε αυτή την διαδικασία να παίξει για το «Χ» τότε… χαιρετίσματα. Η ήττα θα έρθει χωρίς να το καταλάβουν.

Πριν τον αγώνα λοιπόν γνωρίζουμε ότι:

Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, δείχνει πιο δυνατός.

Η ΑΕΚ είναι εφτάψυχη.

Ο ΠΑΟΚ έχει πιο πολλές λύσεις και δείχνει να το θέλει πιο πολύ.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Πανιώνιος και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί πέναλτι στο ματς!

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει κερδίσει όλα τα μεγάλα ματς.

Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας έχει ένα θέμα.

Η ΑΕΚ παίζει σε δώδεκα μέρες πέμπτο ματς!

Όλα αυτά καταλήγουν στο ερώτημα που θέτουμε:

Η ΑΕΚ ναι μεν υστερεί σωματικά και οι παίκτες της δείχνουν να μην έχουν τόσες δυνάμεις, αλλά… ο ΠΑΟΚ για να πετύχει τον στόχο του και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου, έχει τις πνευματικές δυνάμεις για να σταθεί όρθιος σε ένα τόσο μεγάλο ματς;

Σε γενικές γραμμές τι θα λυγίσει πρώτα: Το σώμα των γηπεδούχων που τα έχουν δώσει όλα τώρα τελευταία ή το πνεύμα των φιλοξενούμενων που όλοι ξέρουν ότι δεν διαθέτουν πολλές δυνατές προσωπικότητες για να κερδίσουν τέτοιες μάχες;

Δεν έχουμε απάντηση. Θα δούμε…

Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ όποιος ματς «έπρεπε» να κερδίσει, έβρισκε έναν μαγικό τρόπο και το κατακτούσε. Έστω και με μισό-μηδέν!

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ μακριά από το γήπεδό του είχε λίγες επιτυχίες σε ματς που έκριναν πολλά.

Παρολ’ αυτά στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά καλύτερος. Πρέπει όμως να το αποδείξει και πάλι…

Απαντήσεις το βράδυ σε ένα παιχνίδι που νιώθουμε ότι θα το δουν πάρα πολλοί Έλληνες. Ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες που διαθέτουν συνδρομητική τηλεόραση, θα ευλογούν και ΠΑΛΙ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ζει και κινεί σημαντικό μέρος της οικονομίας σε αυτή την πόλη.

* Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ «ψωνίζει» από την περσινή φιναλίστ του Europa League. Μετά τον Μάτος, ο Δικέφαλος αποκτά (όπως όλα δείχνουν) και τον Σάχοφ, παίκτες που αφήνουν τη Ντνιέπρ και επιλέγουν τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Και οι δύο είναι κλάσεις ανώτεροι από τον Μέσο Όρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι δοκιμασμένοι σε υψηλό επίπεδο! Αν θα κάνουν την διαφορά δεν ξέρουμε. Αν έχουν την προσωπικότητα να ηγηθούν της ομάδας (μαζί με άλλους βέβαια) θα…δούμε. Σε κάθε περίπτωση ήταν ευκαιρίες (από μία ομάδα που σκορπάει) παίκτες υψηλού επιπέδου, για έναν ΠΑΟΚ που κάνει καλή αρχή μεταγραφικά. Έχει όμως πολύ δρόμο αυτό το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ηγέτες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.