Μπορντό - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Gazzetta team
Το μόνο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Μπορντό με την Παρί ήταν το αν θα σπάσει το ρεκόρ του Μπιάνκι ο Ζλάταν. Ο Σουηδός πέτυχε ένα γκολ, θέλει ακόμη ένα και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Η Παρί είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ βαθμών σε μία σεζόν, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πριν το ματς ήθελε ακόμη δύο γκολ, για να ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ του Κάρλος Μπιάνκι (37 γκολ), που κρατάει 38 ολόκληρα χρόνια. Ο Σουηδός πέτυχε το μοναδικό γκολ των Παριζιάνων, που έμειναν στο 1-1 με την Μπορντό, έφτασε τα 36 γκολ και την τελευταία αγωνιστική θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό φάνηκε. Ο Ραμπιό (4') έχασε την πρώτη ευκαιρία, όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Μπλαν είχαν ανούσια κατοχή και οι Γιρονδίνοι τις ευκαιρίες. Στο 11' ο Μαρκίνιος έβαλε την τελευταία στιγμή την κόντρα στον Ντιαμπατέ, στο 17' ο Τραπ έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Πλάζιλ, ενώ στο 43' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Τραπ έβγαλε το σουτ του Ρολάν, ενώ στη συνέχεια ο Ουνάς με τον Γερμανό εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα άουτ!

Αφού δεν δέχθηκε στο πρώτο μέρος γκολ η Παρί, ξεκίνησε το δεύτερο σκοράροντας. Στο 57' ο Ντι Μαρία έκανε υπέροχη προσπάθεια και σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς το 0-1 με κεφαλιά! Το προβάδισμα των Παριζιάνων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 66' ο Παλουά με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ έκανε το 1-1! Το ματς ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια, με τον Λούκας να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.