Ιστορική επίδοση... μισού αιώνα από τον Ιγκουαΐν

Κώστας Ζάλιαρης
Η φετινή σεζόν ήταν (και) δική του. Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν που προσπάθησε για το όνειρο με τη Νάπολι κυνηγώντας τον τίτλο, μπορεί να είναι υπερήφανος για την προσωπική του επίδοση, η οποία είναι κορυφαία στη Serie A έπειτα από το 1959.

Ο Αργεντινός επιθετικός με το γκολ του στη νίκη (2-1) στην έδρα της Τορίνο, το βράδυ της Κυριακής, μετράει πλέον 33 τέρματα κατά τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Με αυτή την επίδοση, έγινε ο πρώτος που φτάνει στον συγκεκριμένο αριθμό γκολ, έπειτα από 57 χρόνια.

Μπαίνει σε μια πολύ συγκεκριμένη και μικρή λίστα, όπου υπάρχει το ... άλλοτε πολυβόλο της Μίλαν, Γκούναρ Νορντάλ, ο Αντόνιο Βαλεντίν Ανγκελίλο με τη φανέλα της Ίντερ, αλλά και ο Τζουσέπε Μεάτσα στους «νερατζούρι», πολλά χρόνια νωρίτερα.

Ο Νορντάλ είχε φτάσει στην κορυφαία ιστορική επίδοση με τα 35 γκολ τη σεζόν 1949-1950, φυσικά με τη ροσονέρι φανέλα, ενώ, την αμέσως επόμενη σεζόν απέτυχε να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ, παρά ένα γκολ (34).

Ο Βαλεντίν Αγκελίλο, ήταν και ο τελευταίος των 33 τερμάτων το 1959 (με την Ίντερ), προτού έρθει ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν με τη Νάπολι εν έτει 2016.

Στα 31 γκολ είχε σταματήσει ο Τζουσέπε Μεάτσα, όμως το είχε πετύχει στα τέλη της δεκαετίας του '30 (σεζόν 1929-1930) για λογαριασμό των «νερατζούρι».