Λέστερ - Σουόνσι 4-0

Gazzetta team
Λέστερ - Σουόνσι 4-0

bet365

Με τον Ουγιόα να ντύνεται Βάρντι και να βάζει δύο γκολ, η Λέστερ πέτυχε μια από τις πιο εύκολες νίκες κόντρα στην Σουόνσι (4-0) και κρατά σφιχτά τον τίτλο.

Τρεις αγώνες έμειναν για να γράψει η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ένα από τα πιο απίστευτα παραμύθια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Foxes δεν είχαν τον αρχι-σκόρερ τους, Τζέιμι Βάρντι, όμως ο Λεονάρντο Ουγιόα έκανε τη δουλειά με δύο γκολ και έτσι επικράτησαν εντυπωσιακά της Σουόνσι, που έχει ήδη σωθεί. Η Λέστερ είναι πλέον με ματς περισσότερο στο +8 από την Τότεναμ και της απομένουν οι αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εβερτον, Τσέλσι για να τελειώσει τη δουλειά. Εξαιρετικός για ακόμα μια φορά ήταν ο Μαχρέζ που άνοιξε το σκορ, όπως και ο Σλουπ που προτιμήθηκε στο τέλος από τον Ολμπράιτον, ο οποίος σκόραρε στο τέλος σαν αλλαγή.

Η Λέστερ προσπάθησε να ελέγξει το ματς από νωρίς, όμως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με έναν τρόπο που δεν θα περίμενε. Στο 10’ ο Γουίλιαμς έκανε πολύ απρόσεκτη πάσα σαν τελευταίος παίκτης πάνω στον Μαχρέζ ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνσκι (1-0). Οι γηπεδούχοι άμεσα έδωσαν την κατοχή στην Σουόνσι, η οποία είχε ένα σουτ του Σίγκουρντσον που κόντραρε (17’), όμως στο 30’ έγιναν για τα καλά το αφεντικό στο ματς. Το φάουλ του Ντρινκγουότερ βρήκε τον Ουγίοα ο οποίος από τη μικρή περιοχή σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0. Οι Ουαλοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως στο 33’ η κεφαλιά του Φερνάντες πέρασε ψηλά και στο 42’ το φάουλ του Σίγκουρντσον απέκρουσε ο Σμάιχελ διατηρώντας το καθαρό προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Σουόνσι έκανε διπλή αλλαγή με Μοντέρο-Παλόσκι να μπαίνουν και η Λέστερ έδωσε και πάλι κατοχή ψάχνοντας για την κόντρα. Στο 49’ ο κεφαλιά του του Αγιού πήγε στα χέρια του Σμάιχελ, από τον οποίο ξεκίνησε το 3-0 στο 60’. Ο Δανός έδιωξε σε γύρισμα και η μπάλα πήγε στα αριστερά στον Σλουπ, ο οποίος έφυγε με πολλά χιλιόμετρα στον κενό χώρο και με διπλή προσπάθεια γύρισε τον Ουγιόα που είχε εύκολο έργο σε κενή εστία. Οπως ήταν λογικό η Λέστερ κυριάρχησε στη συνέχεια και είχε φάσεις με το φάουλ του Φουχς (64’) και τα σουτ των Σλουπ (67’, 70’) και Οκαζάκι (68’) ενώ η Σουόνσι φάνηκε στο 78’ με την κεφαλιά του Αγιού στα πλαϊνά δίχτυα. Στο 81’ ο Κινγκ είχε μεγάλη διπλή φάση αλλά δεν τα κατάφερε για την ομάδα του Ρανιέρι, που έκανε το τελικό 4-0 στο 85’ με τον Ολμπράιτον που σκόραρε από κοντά μετά τις προσπάθειες των Κινγκ και Γκρέι.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Μόργκαν, Χουτ, Σίμπσον, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Καντέ, Μαχρέζ, Σλουπ (82’ Ολμπράιτον), Οκαζάκι (73’ Γκρέι), Ουγιόα (79’ Κινγκ).

Σουόνσι (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Φερ (46’ Παλόσκι), Κορκ, Σίγκουρντσον (76’ Κι), Ράουτλετζ (46’ Μοντέρο), Αγιού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα