Στουτγκάρδη - Μπάγερν 1-3

Gazzetta team
Χωρίς να φορτσάρει η Μπάγερν έφυγε με νίκη από τη Στουτγκάρδη (1-3) και ετοιμάζεται για την Μπενφίκα. Μεγάλες νίκες για Ντάρμσταντ και Χόφενχαϊμ, ήττα για Γκλάντμπαχ.

Η Στουτγκάρδη έχει αποδείξει ότι με τον Κράμνι σπάνια είναι εύκολος αντίπαλος, όμως η Μπάγερν, παρότι πιέστηκε ανά διαστήματα, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει πολύ, για να φτάσει στη νίκη με 3-1 και να κάνει ακόμη ένα βήμα για τον τίτλο, λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό με την Μπενφίκα.

Οι Σουηβοί μπήκαν δυνατά και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νόιερ έκανε εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Ντιντάβι στο 11’. Οι Βαυαροί ισορρόπησαν στη συνέχεια και πήραν το προβάδισμα στο 31’, όταν ο Νίντερμαϊερ σκόραρε σε λάθος εστία. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αλάμπα να περνάει την μπάλα από το μάτι της βελόνας και να κάνει το 0-2 στο 52’. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν όσο μπορούσαν, έχασαν ευκαιρίες και ξαναμπήκαν στο ματς στο 63’, όταν ο Ντιντάβι με εντυπωσιακή προσπάθεια, πεσμένος στο έδαφος νίκησε τον Νόιερ για το 1-2! Αυτό μάλλον ήταν η αφύπνιση για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα, που είχαν δοκάρι με τον Τιάγκο στο 78’, πριν ο Ντάγκλας Κόστα κάνει το τελικό 1-3 στο 89’ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής.

Μεγάλο διπλό η Ντάρμσταντ
Μπορεί να κερδίζει εντός έδρας, όμως μακριά από αυτήν η Ντάρμσταντ τα πηγαίνει εξαιρετικά. Το Αμβούργο επιβεβαίωσε το αντίθετο και οι Lilien έφυγαν με μεγάλη νίκη 2-1 από τον γερμανικό βορρά, κάνοντας άλμα παραμονής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, όμως γρήγορα οι παίκτες του Σούστερ κατάφεραν να ισορροπήσουν και ήταν πολύ απειλητικοί στα στημένα. Τελικά, από ένα φάουλ του Ράους πήραν και το προβάδισμα στο 38’, με τον Σούλου να κάνει το 0-1! Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο στη συνέχεια, οι παίκτες του Λαμπαντία δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ και στο 54’ ο Γκόντορφ έκανε το 0-2! Η Ντάρμσταντ έδωσε χώρο, οι δεινόσαυροι παρά την πίεση δεν μπορούσαν να απειλήσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με τον Χόλτμπι στο 1’ των καθυστερήσεων.

«Αυτοκτονεί» εκτός η Γκλάντμπαχ
Είναι εντυπωσιακή, σκοράρει πολλά, αλλά όλα αυτά στο σπίτι της, γιατί όταν απομακρύνεται από το «Μπορούσια Παρκ», μετατρέπεται σε μικρή ομάδα. Πιστή λοιπόν σε αυτή της τη συνήθεια, η Γκλάντμπαχ ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Ινγκολσταντ, μένοντας χωρίς «τρίποντο» για όγδοη διαδοχική έξοδο (6 ήττες, 2 ισοπαλίες). Η συνέπεια είναι να μην μπορεί να κλειδώσει την παρουσία της στην τετράδα, η οποία βρίσκεται στον αέρα. Αυτό όμως ήταν το ένα θέμα του αγώνα. Το άλλο ήταν οι νικητές. Από εκεί που θεωρούνταν ομάδα για υποβιβασμό, όχι μόνο έχουν σωθεί, αλλά κρυφοκοιτάζουν πλέον ακόμα και την Ευρώπη. Η προβολή του Χάρτμαν (88') τους έστειλε στο -5 από το Europa League. Εκεί έχουν βρεθεί κυρίως χάρη στο εξαιρετικό εντός έδρας αήττητο σερί των επτά αγώνων (6 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Λύτρωση για Αουγκσμπουργκ!
Στη Βρέμη η Βέρντερ υποδέχθηκε την Αουγκσμπουργκ σε ένα ματς που έμοιαζε με τελικό για τις δύο ομάδες που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μετά το 90λεπτο, αυτή που είναι πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της είναι η Αουγκσμπουργκ αφού έκανε την ανατροπή και έφυγε με μεγάλη νίκη (1-2), πράγμα που σημαίνει ότι βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας εκεί την Βέρντερ. Μια Βέρντερ που μπήκε πιο δυνατά και πήρε από νωρίς την κατοχή (έφτασε και στο 70%), πιέζοντας για το γκολ. Αυτό τελικά ήρθε στο 43' από τον Γκρίλιτς μετά το κόρνερ του Γιουνούζοβιτς (1-0), απέναντι σε μια Αουγκσμπουργκ που έχασε νωρίτερα, στο 38', με τραυματισμό και τον Εσβάιν. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους Βαυαρούς αλλά στο δεύτερο μέρος έδειξαν χαρακτήρα και έφεραν τα πάνω-κάτω. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, φυσικά, έπαιξε ο Φινμπόγκασον, ο οποίος συνεχίζει να δίνει λύσεις. Οπως έκανε και στο 53', όταν αξιοποίησε την σέντρα του Καϊούμπι για να κάνει από κοντά το 1-1. Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάντως στάθηκαν τυχεροί και σε κάποιες περιπτώσεις αφού μετά το 65' η Βέρντερ ανέβηκε ξανά και είχε ευκαιρίες. Τις έχασε όμως και το πλήρωσε στο 87', όταν ο Χο Χονγκ έκανε το 1-2, μετά το φάουλ του Μπάιερ, δίνοντας το τρίποντο στην Αουγκσμπουργκ.

Βύθισε Άιντραχτ η Χόφενχαϊμ
Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για Άιντραχτ και Χόφενχαϊμ στη Φρανκφούρτη αφού ο στόχος είναι κοινός. Η παραμονή. Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, πλέον, η Χόφενχαϊμ είναι σε καλύτερη μοίρα αφού πήρε σπουδαίο διπλό (0-2) και πήγε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία παρέμεινε, ως προτελευταία, η Άιντραχτ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν καλύτερα και είχαν φάσεις στο πρώτο 20λεπτο με τον Κασταΐνιος, ο οποίος πάντως δεν σκόραρε. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Αυτά ήρθαν στην επανάληψη και ήταν και τα δύο για τους φιλοξενούμενους. Στο 62' ο Αμίρι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, έκανε το 0-1 και στο 90' ο Ουτ από κοντά έγραψε το τελικό 0-2.