Yπάρχει άλλος που... αντέχει;

Yπάρχει άλλος που... αντέχει;

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Yπάρχει άλλος που... αντέχει;

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει μέσα από το blog του στο gazzetta για τη δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη που δίνει άλλη τροπή στην... αντίστροφη μέτρηση του Grexit, αλλά και για την «αποκάλυψη» σχετικά με το deal με τη Ρόμα για τον Μανωλά, η οποία ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο Ολυμπιακός, όταν λέει κάτι, το εννοεί!

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο σε μια στιγμή που δεν μπορεί να «εκτιμηθεί» όσο θα έπρεπε. Πάνω στην τούρλα της απειλής ενός Grexit. Λίγοι λοιπόν κατάλαβαν το πώς ο Ολυμπιακός, μέσα από το deal που έκανε προ διετίας με τη Ρόμα για τον Κώστα Μανωλά, έστειλε ένα ακόμη μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Πως όχι μόνο έχει εξελιχθεί σε αληθινό «παίκτη» υποθέσεων που δεν ταιριάζουν στα «κυβικά» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σε ότι αφορά στην πραγματική οικονομική δύναμη του. Έστειλε μήνυμα πως αυτή η ομάδα έχει μεγαλώσει τόσο τον «ίσκιο» της που ομολογουμένως νοιώθει να κινείται σε ένα δικό της ξεχωριστό επίπεδο, σε σχέση με όλους τους εγχώριους ανταγωνιστές.

Τι συμφώνησαν λοιπόν. πριν από δύο χρόνια, οι Πειραιώτες πρωτίστως για να επιτρέψουν στον Μανωλά, να κάνει το παραπάνω βήμα που άξιζε; Ακόμη και να τον παραχωρήσουν με 6,5-7 εκατ ευρώ. Τόσα θα έβαζαν συνολικά στο ταμείο τους οι Ερυθρόλευκοι, αν σήμερα ο Έλληνας άσος ήταν στη... Τζένοα. Θα έχαναν τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή του ρόστερ τους, με ένα ποσό που για όλες τις άλλες Ελληνικές ομάδες θα έμοιαζε «αστρονομικό» αλλά για τον Ολυμπιακό θα αντιστοιχούσε σε πωλήσεις... Βάις και Φετφατζίδη. Το έκαναν όμως. Και γιατί ήθελαν να βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή, αλλά και γιατί ήξεραν πως αν ο Μανωλάς τα κατάφερνε να πάει ακόμη ψηλότερα, η «εμπορική αξία» των επόμενων ποδοσφαιριστών των Ερυθρόλευκων θα ανέβαινε ακόμη ψηλότερα. Όπως και συμβαίνει δηλαδή. Και με τον ίδιο τον Μανωλά των 40 εκατ ευρώ. Και με τους υπάρχοντες στο τωρινό ρόστερ.

Αν μπορούσατε μάλιστα να ακούσετε οφ δι ρέκορντ εκτιμήσεις «σοβαρών» ατζέντηδων για το πόσο κοστολογείται σήμερα ο Μιλιβόγιεβιτς, ο Ομάρ, ο Φορτούνης, ο Πάρντο κλπ θα το κατανοούσατε ακόμη περισσότερο. Είναι τόσο φιλόδοξος σαν οργανισμός ο Ολυμπιακός, αλλά και τόσο ισχυρός σε αυτή την εξαετία της νέας εποχής που δεν «καταλαβαίνει» από 6-7 εκατ ευρώ. Από ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο πραγματικό μπάτζετ «ανταγωνιστή» στη Σούπερ Λιγκ. Από τα σχεδόν τριπλάσια χρήματα με τα οποία ο Παναθηναϊκός πούλησε τον Νίκο Καρέλη. Και δεν είναι λόγια. Είναι πράξεις. Είναι τα δύο εκατ ευρώ που «πέταξαν» προ διετίας οι Ερυθρόλευκοι για να βγάλουν τον ΟΠΑΠ από τη φανέλα τους, αλλά και όσα έδωσαν σε φιλανθρωπίες για να «διαφημίσουν» το μήνυμα τηςUNICEF. Είναι τα δέκα εκατ ευρώ της ΑΜΚ που έγινε πέρσι μόνο για... μεταγραφές, όταν οι ανταγωνιστές του ανέβασαν έστω με δηλώσεις τον πήχη του πρωταθλητισμού. Είναι πολλά τα παραδείγματα. Που δείχνουν ότι οι Πειραιώτες όταν λένε κάτι το εννοούν.

Και μιας και πριν από μερικές ώρες ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε μια δήλωση που επί της ουσίας εκπροσωπεί ολόκληρο τον Ολυμπιακό αναφορικά με όσα συμβαίνουν εσχάτως εις το όνομα της «εξυγίανσης» του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ερυθρόλευκοι λειτουργούν σε τέτοιο τεχνοκρατικό επίπεδο που αν χρειαστεί, θα είναι εκείνοι με τις λιγότερες συνέπειες από ένα πιθανό Grexit. Και ακόμη πιο βέβαιοι ότι το εννοούν εκείνο το «Να είστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε πάλι οι πρωταθλητές!». Όχι μόνο γιατί ήδη διαθέτουν ένα πιθανό «ελληνικό» ρόστερ που λογικά δεν θα έχει αντίπαλο, στο χορτάρι. Αλλά κυρίως γιατί είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να αναλάβουν το οικονομικό «βάρος» μιας τέτοιας εξέλιξης. Ούτε θα «φύγουν», ούτε θα κάνουν πίσω. Θα μείνουν και θα αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Αλήθεια θα μπορέσει να το κάνει και κάποιος άλλος; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να το δούμε αυτό. Στην πράξη όμως. Όχι στα λόγια.

Και για να ολοκληρώσουμε: Ο πρωταθλητής Ελλάδας όλο αυτό το διάστημα της «κρίσης» ενός πιθανού Grexit, και ενώ δέχεται εμμέσως «βολές» από τους πάντες, λειτουργεί με την απαραίτητη ψυχραιμία που απαιτούν οι περιστάσεις. Και έχει εκφράσει δημόσια θέση κατά του Grexit. Και έχει προβλέψει το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστεί το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο στον πυρήνα, όσο και στο «οικοσύστημα» του. Και έχει δείξει εμπράκτως ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε έναν διάλογο που τέλος πάντων θα φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Χθες βράδυ όμως μέσω των δηλώσεων του αντιπρόεδρου του, ο Ολυμπιακός εξήγησε πως «αντέχει» και τον άλλο δρόμο αν χρειαστεί. «Χίλιες φορές Grexit» είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Χίλιες φορές δηλαδή όλες οι ομάδες χωρίς το «παραμικρό» έσοδο. Μόνο με έξοδα! Υπάρχει άλλος που το αντέχει; Ευκαιρία να το διαπιστώσουμε, αν ο Σταύρος Κοντονής στην εβδομάδα που έρχεται, συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής