Ο... Λευτεράκης που θέλει να γίνει Λευτέρης!

Δημήτρης Τομαράς
Ο... Λευτεράκης που θέλει να γίνει Λευτέρης!

bet365

Τέσσερις Σεπτεμβρίου 2013. Τα πρώτα βήματα του Χουτεσιώτη στους μεγάλους του Ολυμπιακού ήταν γεγονός. Σχεδόν τρία χρόνια μετά πήρε το βάπτισμα του πυρός και πάει για τα καλύτερα.
Εποχή Μίτσελ. Μία περίοδος όπου ήταν σύνηθες για τον Ολυμπιακό να μετέχουν πιτσιρικάδες στις προπονήσεις. Αυτό έγινε με τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Ο νεαρός πορτιέρε των Πειραιωτών ελλείψει τότε των Μπάλας Μέγιερι και Ρόι Κάρολ από τον Ρέντη λόγω Εθνικών ομάδων προπονήθηκε στο πλευρό των παικτών του Μίτσελ, μην κρύβοντας την μεγάλη του ικανοποίηση. Επίσης μετείχε και στο δίτερμα που έγινε. Όλα αυτά στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 και σε ένα διάστημα που έκανε τα πρώτα του βήματα με τους μεγάλους.
Από τότε έχουν αλλάξει πολλά για τον αγαπημένο... Λευτεράκη όλων στον Ρέντη. Έναν γκολκίπερ 21 ετών και ύψους 1.92 μέτρων που θέλει να γίνει... Λευτέρης, να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό και μία ημέρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Το πρώτο βήμα έγινε. Χθες Κυριακή έπαιξε το πρώτο του ματς με την πρώτη ομάδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 83' στην θέση του Στέφανου Καπίνο. Σε 10 λεπτά συμμετοχής (σ.σ. παίχθηκαν 3 λεπτά έξτρα χρόνου) πρόλαβε να κάνει και δύο επεμβάσεις.
Ο Ρομπέρτο στάζει μέλι και για τον χαρακτήρα του και για την δουλειά του, όπως κάνει και ο Καπίνο. Είναι εξάλλου ένα παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα που και ακούει και δουλεύει και βελτιώνεται διαρκώς. Είναι άλλωστε τέτοιο το κλίμα και η ενότητα μεταξύ των κίπερ στον Ρέντη. Ας ξεκινήσουμε όμως γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Εν έτει 2014 ο «Χούτε» έκανε την πρώτη του προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Μετά τους Ρομπέρτο και Μπάλας Μέγιερι ήταν εκείνος που έκανε την πιο καλή προετοιμασία.
Έδειξε πως είναι πραγματικά καλός πορτιέρο. Με πολλές καλές επεμβάσεις και χύνοντας πολλά κιλά ιδρώτα στις προπονήσεις και τις φιλικές αναμετρήσεις. Ο Λευτέρης Χουτεσιώρης έπαιξε και στα δύο φιλικά του Ζέεφελντ τότε και ήταν ιδιαίτερα καλός. Ήταν μάλιστα ο μόνος γκολκίπερ απ' όσους χρησιμοποιήθηκαν που δεν δέχθηκε γκολ ούτε στο ματς με την Κράσνονταρ ούτε σε αυτό με τη Ντιναμό Κιέβου. Ο γεννημένος στις 20/07/1994 είχε πάρει από το 2013 τις πρώτες του εμπειρίες με την ομάδα. Ο Μίτσελ τον είχε σε αποστολές της πρώτης ομάδας και ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Ανδρέα Γιαννιώτη επρόκειτο να... μονομαχήσουν για την θέση του Νο3 κάτω από την εστία. Τελικώς τόσα χρόνια μετά ο Χουτεσιώτης είναι ακόμα στον Ολυμπιακό και ο Γιαννιώτης όχι. Σε εκείνη την προετοιμασία ήταν και ο Γιώργος Στρέντζος που έχει δοθεί δανεικός σε Παναχαϊκή.

Ούτε στους Νέους ήταν πρώτος και όμως...

Το πείσμα, η εργατικότητα και η αποφασιστικότητα σε συνδυασμό με το ταλέντο έφεραν τον Χουτεσιώτη σε τέτοιο επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τερματοφύλακας από το Μακρυχώρι Λάρισας στους Νέους ήταν Νο2 πίσω από τον Άρη Βλάχο. Και όμως κατάφερε να γίνει Νο1 και μετά να βρεθεί στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα από το 2013 μέχρι σήμερα είναι ο μόνος πιτσιρικάς κίπερ που δεν έχει πάει πουθενά δανεικός. Αντίθετα έχει μείνει στον Ολυμπιακό, κάνοντας συνέχεια βήματα προόδου.

Τον ήθελαν Λάρισα και άλλοι μεγάλοι...

Ο Χουτεσιώτης αναδείχθηκε από την ομάδα του Αετού Μακρυχωρίου προτού ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Στο στόχαστρό της τον είχε βάλει για τα καλά η ΑΕΛ που δεν κατάφερε να τον κάνει δικό της ενώ τον παρακολουθούσαν πλην του Ολυμπιακού και άλλοι μεγάλοι, όπως ο ΠΑΟΚ. Ο ίδιος από μικρός είχε μεγάλες φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους και ήξερε πως έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά και καλά. Το έκανε και συνεχίζει να το κάνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα