«Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι Ελληνοαυστραλοί»

«Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι Ελληνοαυστραλοί»

bet365

Ο νέος... Ποστέκογλου της Αυστραλίας, Άρθουρ Πάπας παραθέτει στο gazzetta.gr το δικό του Top 5 Ελληνοαυστραλών παικτών με τους Γιάννου και Αντόνις να βρίσκονται ψηλά στην λίστα του.

Ο Άρθουρ Πάπας θεωρείται ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές στην Αυστραλία.

Μολονότι είναι μόλις 36 ετών διαθέτει πλούσιο βιογραφικό έχοντας καθοδηγήσει την εθνική U-23 της Ινδίας, αλλά και ομάδες της χώρας. Παράλληλα έχει θητεύσει και ως ασίσταντ στο πλευρό του Ζίκο στην FC Γκόα, αλλά και σε συλλόγους της Αυστραλίας.

Εδώ και μερικούς μήνες ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ιστορικού συλλόγου από την Μελβούρνη, Γκριν Γκάλι.

Ο Πάπας, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο ταξίδεψε στην Ελλάδα παρακολουθώντας μεταξύ άλλων προπονήσεις του Πλατανιά αναφέρθηκε στους πιο «hot» Ελληνοαυστραλούς ποδοσφαιριστές.

Στην κορυφή της λίστας του νέου... Ποστέκογλου φιγουράρει το όνομα του Απόστολου Γιάνου, ενώ ακολουθεί ο Τέρι Αντόνις. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Τζορτζ Μελς, Κρις Οικονομίδης και Τζόναθαν Ασπροποταμίτης.

Ιδού η λίστα του Άρθουρ Πάπας όπως την μοιράστηκε με το gazzetta.gr.

1. Απόστολος Γιάννου (Γκουανγκζού R&F)

«Ο Γιάννου προτού μετακομίσει στην Ελλάδα, αγωνιζόταν ως μέσος. Αναδείχθηκε στο Victorian Institute of Sport, όπου άρχισε να παίζει ως σέντερ φορ. Για μένα τούτη τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής. Έχει πολλά να δώσει και στην Εθνική Αυστραλίας, όπου έκανε πετυχημένο ντεμπούτο».

2. Τέρι Αντόνις (ΠΑΟΚ)

«Ο Τέρι στάθηκε άτυχος καθώς είχε κάποιους τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω στο ξεκίνημα της καριέρας του στον ΠΑΟΚ. Στην Αυστραλία τον θεωρούμε τεχνικά ως έναν από τους πιο προικισμένους ποδοσφαιριστές. Νομίζω πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές της χώρας».

3. Τζορτζ Μελς (Αντελαίντ Γιουνάιτεντ)

«Ο Τζορτζ είναι 18 ετών. Στα 13 του δοκιμάστηκε στην Τσέλσι, αλλά και στη συνέχεια στη Σαουθάμπτον εξελίσσοντας το ταλέντο του. Πρόσφατα επέστρεψε στην Αυστραλία υπογράφοντας για την Αντελαίντ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αν και είναι από τους νεαρότερους παίκτες του πρωταθλήματος. Έχει αρκετά ώριμο παιχνίδι με λαμπρό μέλλον. Αν συνεχίσει έτσι πιστεύω την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα παιδί με σπουδαία τεχνική κατάρτιση».

4. Κρις Οικονομίδης (Σαλερνιτάνα, δανεικός από Λάτσιο)

«Ο 20χρονος Οικονομίδης αγωνίζεται στην Σαλερνιτάνα με την μορφή δανεισμού από την Λάτσιο. Ο Άνγκε Ποστέκογλου τον κάλεσε στην Εθνική Αυστραλίας αν και δεν είχε αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Λάτσιο. Διακρίνεται για την ταχύτητα και την δημιουργικότητα του.

Είναι αριστεροπόδαρος και από μικρή ηλικία μετακόμισε στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν πως θα μπορέσει να διακριθεί σε μία γενιά στην Αυστραλία όπου απουσιάζει η δημιουργικότητα και η έμπνευση στο παιχνίδι».

5. Τζόναθαν Ασπροποταμίτης (Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς)

«Ο 19χρονος σέντερ μπακ Τζόναθαν Ασπροποταμίτης αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία της Αυστραλίας (A-League) με τη φανέλα των Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς.

Καθιερώθηκε όταν στην περυσινή σεζόν η ομάδα του αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς.

Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος στα καθήκοντα του και ώριμος στο παιχνίδι του. Η ομάδα του, τον επιβράβευσε επεκτείνοντας το συμβόλαιο του για δύο ακόμη χρόνια. Πολλοί προβλέπουν πως θα κληθεί σύντομα στην Εθνική Αυστραλίας. Είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερη άνεση στο να κρατάει την μπάλα, αλλά και να διαβάζει το παιχνίδι».

 

Τελευταία Νέα