Κυριάκος: «Θα φύγουν αυτοί ή εμείς»

Κυριάκος: «Θα φύγουν αυτοί ή εμείς»

Gazzetta team
Κυριάκος: «Θα φύγουν αυτοί ή εμείς»

bet365

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας και τις αποφάσεις της ΠΑΕ να τραβήξει το σχοινί στα άκρα προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Ο Κυριάκος Κυριακός με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6», αρχικά για την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην αγωνιστεί στη ρεβάνς: «Υπήρχε μια σχετική φημολογία, και θέλαμε να προλάβουμε να ήμασταν εμείς αυτοί που θα ανακοινώσουμε αυτή την απόφαση. Θέλουμε να αναλάβουμε τις συνέπειες της απόφασής μας. Και τις ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αν δεν ματώσεις δεν κερδίζεις έναν πόλεμο. Και από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος δεν λογαριάζει την οικονομική φθορά, δεν υπάρχει άλλη γνώμη. Απλώς, δεν θέλει κανείς να τον κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα.

Για την γνώμη των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Και ο κόσμος θέλει τέτοιες αντιδράσεις. Ο κόσμος βέβαια είναι περισσότερο αυθόρμητος γιατί δεν έχει να υπολογίσει τι θα γίνει με το οικονομικό κόστος, με τους παίκτες, μια διοίκηση όμως οφείλει να λειτουργεί διαφορετικά. Είναι μια απόλυτα συνειδητή απόφαση από τη διοίκηση».

Για τη διαιτησία του Παππά: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη άλλα πρώτα. Από που έχει ξεκινήσει το κακό. Το πρόβλημα έχει αρχίσει από το 2010-11 που έχουν ξεκινήσει αδικήματα για το ποδόσφαιρο, με άτομα που κατηγορήθηκαν και άτομα που έχουν κατηγορηθεί και βρίσκονται σε διοικήσεις συλλόγων. Υπάρχει και μια έρευνα με ξεκάθαρους υπόπτους που έχουν θέσεις με ευθύνες. Το άλλο σημείο είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια μας δεμένα και προσπαθούμε να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο σε μια κατάσταση καλύτερή. Η θα τα καταφέρουμε ή θα καταλήξουμε εκτός ποδοσφαίρου. Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα σύστημα. Και το σύστημα είναι έτοιμο και ψάχνει να βρει αφεντικό. Αν ο Σαββίδης ήθελε να σταματήσει για τον βρίζουν κάποιοι λίγοι οπαδοί θα μπορούσε να μην έχει βάλει 70 εκατ. στην ομάδα, να μην έπαιρνε τον Νάτχο αλλά να έβαζε δέκα εκατομμύρια».

Για τα όσα έγιναν χθες και εάν ο Ιβάν Σαββίδης τα έχει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Δεν δικαιολογεί τον κόσμο, αλλά δεν τα έχει αποκλειστικά με αυτούς. Γιατί αυτό είναι το παιχνίδι όσων θέλουν να δικαιολογήσουν τας άλλα. Δεν κινδύνεψε κανείς. Στο 89ο λεπτό μπήκαν λίγοι άνθρωποι μέσα, για να διακοπεί ο αγώνας. Φυσικά και είναι κάτι κακό γιατί χάνεις το δίκιο σου και ως εικόνα. Αλλά αυτά είναι τα απόνερα.

Δεν κινδύνεψε κανείς. Δεν είναι τυχαίο όμως: το άρωμα του δακρυγόνου στη Θεσσαλονίκη είναι συνδυασμένο με το άρωμα της αποστολής του Ολυμπιακού. Θα υπάρχουν επεισόδια και τιμωρίες, και εμείς ζητάμε αυστηρές τιμωρίες. Αλλά αυτά είναι κατά ένα βαθμό μέρος της φυσιολογικής ζωής του ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι να κάνεις ένα ποδόσφαιρο καθαρό. Το πέναλτι θα το έδινε και ο Φουστέρ. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Θα φύγουν αυτοί από το ποδόσφαιρο ή θα φύγουμε εμείς και θα χτίσουμε ένα μαγαζί δίπλα αφήνοντας τους όλα τα προνόμια. Το ποδόσφαιρο αυτό μας οδηγούν σε άλλες λύσεις. Πρέπει να ταράξουμε τα νερά. Διαβάζεις Media και τρελαίνεσαι».

Για τον Μακ: «Χθες ο Μακ με όλη την κατάσταση αυτή, που δεν την έζησε και για πρώτη φορά, πάνω στα νεύρα του ναι είπε ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει. ‘’Αγαπώ την ομάδα αλλά δεν μπορώ να παίξω άλλο εδώ’’, είπε. Δεν έχει κανέναν λόγο να μείνει. Ενώ μπορεί να φύγει, να μείνει να περιμένει τι; Να πάρει τίτλους με τον ΠΑΟΚ; Πότε; Όταν πέσει ο Γκιρτζίκης;»

Για τις αποφάσεις του ΠΑΟΚ: «Ουσιαστικά το μόνο που μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή είναι να επισημάνεις ποιος είναι ο στόχος σου. Το θέμα είναι πως θα φτάσεις εκεί».

Για τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ.Γκιρτζίκης ότι δεν έχει δει το ματς και όσα έγιναν χθες στην Τούμπα: «Νομίζω ότι ειδικά το θέμα του Γκιρτζίκη με το ποδοσφαιρικό του ανάστημα να φτάσει χαμηλότερα από το γρασίδι. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν ξέρω τι έκανε και δεν είδε το ματς. Έβλεπε μπρούσκο; Κόσμος πήγε στα κρατητήρια. Παίκτες δεν θέλουν να παίξουν ξανά και εκείνος δεν έχει δει τίποτα. Είναι να τρελαίνεσαι.

Το πρόβλημα είναι τέτοιο το σύστημα που ακόμη κι όταν έχει εκτεθεί τόσο πολύ κάτι θα έπρεπε να έχει γίνει. Αντ’ αυτού φαίνεται είναι τόσο οργανωμένο και τόσο φοβιστικό που σκεφτόμαστε ότι αντί να σκέφτεται αυτό να φύγει από το ποδόσφαιρο, το σκεφτόμαστε εμείς να φύγουμε. Μέρα με την ημέρα μας απορροφά το σύστημα. Μας αλλοιώνει αυτό. Και συζητάμε τα αυτονόητα. –δηλαδή- πείσουμε ότι ο Παππάς έκανε μπάχαλο το παιχνίδι».

Για τις σκέψεις που έκανε ο Παππάς να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι: «Επεισόδια εκείνη υη στιγμή δεν υπήρχαν. Όμως καλά έκαναν και μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια. Με την καθυστέρηση της απόφασης μπορούν να δημιουργηθούν εστίες επεισοδίων όπως και έγινε. Μετά υπήρξε μια συναισθηματική αντίδραση από κάποιους οπαδούς για να μην συνεχιστεί το ματς. Χωρίς όμως να κινδυνέψει κανείς από την αποστολή του Ολυμπιακού. Αν έχουνε παντελόνια να βγουν και να το πουν».

Για το αν υπάρχουν κουβέντες με ΠΑΟ και ΑΕΚ για μια αντίδραση: «Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Υπάρχει μια ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσοι έχουν την ίδια σκέψη. Εκτός του ΠΑΟ και της ΑΕΚ υπάρχουν και άλλες ομάδες που συμφωνούν και αυτές πρέπει να βγουν από το καβούκι τους. Δεν πρέπει όμως αυτές να το κάνουν για να αναζητήσουν τον νέο τους μπαμπά. Δεν θα κάνουμε εμείς ό,τι κατηγορούμε. Εδώ μιλάμε και υπάρχουν άτομα που στις εκλογές της ΕΠΟ κάποια άτομα θα ψηφίσουν και πάλι Γκιρτζίκη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα