Κορυφή και περιμένει η Κέρκυρα!

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Κορυφή και περιμένει η Κέρκυρα!

bet365

Η Κέρκυρα επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής και έπιασε τον Απόλλωνα στην κορυφή του πρωταθλήματος, περιμένοντας το αποτέλεσμα της ΑΕΛ την Δευτέρα. Στραβοπάτημα για τα Τρίκαλα με τον Αγροτικό (0-0), νίκη για τον Πανσερραϊκό (1-0), στο 1-1 έμειναν Αναγέννηση και Καλλιθέα.

Κέρκυρα – Παναχαϊκή 2-1

Ανατροπή... ανόδου για την Κέρκυρα, η οποία αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, βρήκε την δύναμη και έφτασε στην ανατροπή επικρατώντας 2-1 της Παναχαϊκής, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η Παναχαϊκή των πολλών προβλημάτων πήγε στην Κέρκυρα με 13 ποδοσφαιριστές και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «Φαίακες». Μόλις στο 2' ο Πέδρο βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Αραμπατζή να αποκρούει, αλλά τον Σαμπατάκο από κοντά να κάνει το 0-1. Μάλσιτα, στο 7', παραλίγο να γίνει και το 0-2 αλλά το σουτ του Πέδρο έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί άρχισε να αντιδρά η Κέρκυρα και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη της τελική στο 18'. Σέντρα του Κόντου, το πρώτο σουτ του Ντουαλά κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη και αυτός σκόραρε για πρώτη φορά με τα κυανέρυθρα, κάνοντας το 1-1. Η πίεση των «Φαιάκων» δεν έφερε κάποιο δεύτερο τέρμα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος είχε έναν πρωταγωνιστή, την Κέρκυρα! Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 48' με τους Αρναρέλλη και Κρητικό να μην μπορούν να φτάσουν στο 2-1. Ο πρώτος, είχε και δοκάρι στο 51' με σουτ μέσα από την περιοχή και με την βροχή να πέφτει ασταμάτητη στο νησί, η προσπάθεια των γηπεδούχων για το γκολ της νίκης γινόταν όλο και δυσκολότερη. Η λύση όμως ήρθε από τον πάγκο, όταν ο Βοσνιάδης πέρασε στον αγώνα τον Χιντζίδη στο 71' και αυτός με πανέμορφο σουτ ένα λεπτό αργότερα έκανε το 2-1 και έδιωξε το άγχος από την ομάδα του χαρίζοντάς της το τρίποντο της νίκης.

Ένα τρίποντο, που φέρνει την Κέρκυρα στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα, να περιμένει το αποτέλεσμα της Λάρισας την Δευτέρα ώστε να δει αν θα είναι πρώτη ή δεύτερη στο τέλος της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

KEΡKYΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιόγκο (71’ Χιντζίδης), Γρομητσάρης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (60’ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (63’ Σουάνης), Κόντος, Ντουαλά, Παμλίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (70’ Ρουμπάκος), Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας, Πέδρο .

Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Οριστικά «αντίο» στο τρένο της ανόδου στη Super League φαίνεται πως... είπαν τα Τρίκαλα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με 0-0 με τον Αγροτικό Αστερα.

Τα Τρίκαλα, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και θέλησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, όσες προσπάθειες δοκίμαζαν οι γηπεδούχοι σταματούσαν πάνω στον πολύ καλό Βοσνιάδη, όπως και το πέναλτι του Κουσκουνά στο 36'!

Ο Βρούτσινα κέρδισε πέναλτι από τον Σκλιοπίδη, όμως ο Κουσκουνάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βοσνιάδη που κράτησε το 0-0. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, με τον Αγροτικό σε παθητικό ρόλο.

Στην επανάληψη και πάλι η ομάδα των Τρικάλων είχε τον έλεγχο και τις φάσεις, αλλά έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Έτσι οι ευκαιρίες του Ναβάρο κατά κύριο λόγω, σταματούσαν πάνω στον Βοσνιάδη ή έφευγαν άουτ. Στο 85', οι φιλοξενούμενοι έμεινα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αμαραντίδη με δεύτερη κίτρινη, αλλά και πάλι τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο ώστε να διασπάσουν την άμυνα του Αγροτικού.

Τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους φίλους των Τρικάλων να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, βλέποντας πως χάνεται το τρένο της ανόδου...

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Κουμπαρούλης (62' Φαγιέ), Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (79' Ναβάρο), Στεφάνοβιτς (66' Σερτζίνιο), Βρούτσινα, Κουσκουνάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Σαμουηλίδης, Νταβίντοφ (70' Θεοδωρίδης), Μπιτάνγκ, Βελλίνης (91' Καραντασιάδης), Καθάριος (56' Τοπούζης).

Πανσερραϊκός - Κισσαμικός 1-0

Πολύ βαθιά ανάσα στην βαθμολογία, κατάφερε να πάρει ο Πανσερραϊκός, που με λυτρωτή - για ακόμα μία φορά – τον Φουρτάδο, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Κισσαμικού στις Σέρρες και να «σκαρφαλώσει» στην 10η θέση, στην οποία είχε βρεθεί για τελευταία φορά στην μακρινή 6η αγωνιστική.

Στο ντεμπούτο του του Πάυλο Κάμπος στον πάγκο τους, τα «λιοντάρια» ξεκίνησαν το ματς αρκετά παθητικά, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο κινητικοί και να πιέζουν, χάνοντας και δύο καλές ευκαιρίες, με τον Κισσαμικό να φτάνει κοντά στο γκολ με τον Σελινιωτάκη και τον Λώττα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε, με τον Πανσερραϊκό να ισορροπεί το παιχνίδι και να κλείνει τους χώρους. Χωρίς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, μέχρι και το 73ο λεπτό, όταν ο πρώτος σκόρερ των Σερρέων πήρε ξανά το όπλο του.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούτση, ο Τριανταφυλλάκος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Φουρτάδο που ακολούθησε την φάση έκανε δεύτερη προσπάθεια και με το κεφάλι κατάφερε να στείλει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας, με το τέρμα αυτό να είναι αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Στεργιανός (66' Κιόσε), Βοσκόπουλος, Παπατζικος, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Ολίσε, Ρούτσης (85' Ανδρέου), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν (58' Δωματάς), Φουρτάδο.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Γιαννίτσης, Σταθάκης, Λώττας (75' Ποσίνκοβιτς), Σελινιωτάκης, Ν' Γκουέμ, Βαττής (81' Τσικουδάκης), Μάντζης (59' Τσουβαλτσίδης), Σαπαλίδης.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Καλλιθέα 1-1

Ακόμα μία αναμέτρηση για την Αναγέννηση στην Καρδίτσα – η 5η συνεχόμενη – που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πανηγυρίσει την νίκη, αφού ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην έκπληξη της σεζόν, Καλλιθέα.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Μασένα να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και να νικάει τον Τσάμη, βάζοντας σε θέση οδηγού από το 20ο λεπτό τους Αθηναίους.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση, αφού στην επανάληψη πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ήταν το 54ο λεπτό, όταν ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσα.

Αυτό, όμως, ήταν και το μόνο που έκανε η ΑΣΑ, η οποία δε μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε ηττηθεί κιόλας, καθώς στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ, βγήκαν μπροστά και ρίσκαραν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Γκουγκούδης, Δημόπουλος (46’ Μαυριάς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (74’ Τσούκαλος), Τσιλούλης, Τζέκος, Μπλέντι, Πιτταράς (66’ Σκαθαρούδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Σταύρου, Τσώνης, Μουκτάρης, Γκίνη, Τεγούσης (79’ Κατσικογιάννης), Μασένα, Τζάκσον, Μπέλης (66’ Τσίπρας), Ντουρμισάι (60’ Μπούζας).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα