Ο «όπως με βολεύει» Μάνταλος, ο Ζέκα και το... κτήνος!

Ο «όπως με βολεύει» Μάνταλος, ο Ζέκα και το... κτήνος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο «όπως με βολεύει» Μάνταλος, ο Ζέκα και το... κτήνος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον διαιτητή Μάνταλο που εφάρμοσε τον κανονισμό κατά το δοκούν, τον Κάρλος Ζέκα και τον Ροντρίγκο Μολέδο!

Την πρώτη φορά θυμώνεις, την δεύτερη τρελαίνεσαι, την... χιλιοστή απλά γελάς με τα χάλια τους και περιμένεις να καθαρίσει αυτό το πράγμα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είναι δεκάδες βαθμούς μακριά από την κορυφή, και όμως το βράδυ του Σαββάτου στην Λεωφόρο, ο Μάνταλος σφύριξε λες και κρινόταν το πρωτάθλημα και έπρεπε το «τριφύλλι» να χάσει βαθμούς. Ο διαιτητής από την Καβάλα επιβεβαίωσε πως στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού ισχύουν οι κανονισμοί κατά το δοκούν. Σε φάσεις υπέρ του ο κανονισμός γίνεται κουρελόχαρτο. Σε φάσεις κατά του, τότε υπάρχει απόλυτη εφαρμογή, by the book, στα όρια της υπερβολής!

Στο 29' ο Μπαξεβανίδης «κλαδεύει» τον Καλτσά, δεν έχει στόχο να βρει την μπάλα. Ο μπακ της Ξάνθης έχει ήδη κίτρινη κάρτα. Τι αναφέρει ο κανονισμός το ξέρετε όλοι. Δεύτερη κίτρινη και αποβολή. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να παίζει με παίκτη παραπάνω από εκείνο το λεπτό. Τελικά έμεινε εκείνος με δέκα, όταν ο Μάνταλος απέββαλε με απευθείας κόκκινη τον Ζέκα στο 50'! Ναι ο Πορτογάλος προσπαθεί να χτυπήσει εκτός φάσης τον Σολτάνι, ναι είναι πέντε χρόνια στο... κουρμπέτι, ξέρει τι παίζεται και θα έπρεπε να σκεφτεί δύο φορές πριν ενεργήσει πάνω στα νεύρα του πως ενόψει Περιστερίου, θα μπορούσε να είναι «σημαδεμένος». Στο 50' ο Μάνταλος πηγαίνει... βάσει νόμου και κάτι παραπάνω, δείχνει τα αποδυτήρια στον αρχηγό του Παναθηναϊκού και γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της Ξάνθης, δίνοντας στην εξαιρετικά διαβασμένη ομάδα του Λουτσέσκου το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Από κει και πέρα, η αναιμική εμφάνιση του πρώτου μέρους θα πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό που δεν σκοράρει για τέταρτο παιχνίδι στο γήπεδο του, στο μέχρι πρότινος απόρθητο «κάστρο» του. Δεν είναι η πρώτη φορά επί Στραματσόνι που το «τριφύλλι» έχει αυτή την εικόνα και τα... καμπανάκια ηχούν δυνατά ενόψει της ρεβάνς με τον Ατρόμητο, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Το ποσοστό νικών του Ιταλού στον πάγκο των «πρασίνων» θα πρέπει να βελτιωθεί, όσο δύσκολο και αν είναι με εννιά νέα πρόσωπα στο Κορωπί μετά την μεταγραφική κοσμογονία.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει απόψε ως θετικό ο Παναθηναϊκός, αυτό δεν είναι άλλο από την εξαιρετική παρουσία του Ροντρίγκο Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ένα «κτήνος» πραγματικό ήταν ο Βραζιλιάνος που χρειαζόταν ακόμη ένα δεκαήμερο, σύμφωνα με τον Στραματσόνι, ώστε να είναι απόλυτα fit. Καθοριστικές επεμβάσεις, ανίκητος στον αέρα ακόμη και ως σέντερ φορ και σωστός με την μπάλα στα πόδια. Δείχνει να διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία και το ζητούμενο είναι η «χημεία» με τους παρτενέρ του και να παραμείνει υγιής, χωρίς μυϊκά προβλήματα...

Όσον αφορά τον έτερο... πρωτάρη τον Λούκας Βιγιαφάνιες, είχε δύο-τρεις πολύ ποιοτικές ενέργειες με την μπάλα, όμως, στο αριστερό « φτερό» κλείστηκε καλά από την άμυνα της Ξάνθης. Στο δεύτερο μέρος πέρασε πίσω από τον Πέτριτς αλλά δεν πρόλαβε να φανεί, καθώς έγινε αλλαγή από τον Εσιέν, μετά την αποβολή του Ζέκα...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Νάνο 4, Μαρινάκης 3, Μολέντο 7, Ταυλαρίδης 6, Ζέκα(-), Λαγός 5, Βιγιαφάνιες 5, Καλτσάς 4, Κλωναρίδης 5, Πέτριτς 4, Εσιέν 4, Λουντ 3, Πράνιτς 4

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.