Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3

Νίκος Αθανασίου
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3

bet365

Στην ματσάρα των Χανίων, ο ουσιαστικός Παναθηναϊκός έχασε με τραυματισμό δύο παίκτες (Τελάντερ, Μπουμάλ), αλλά πήρε ένα «μεγάλο τρίποντο» με το 2-3 επί του μαχητικού Πλατανιά! Δοκάρι για Κλωναρίδη και Μενδρινό!

Έτσι έπαιξαν

Μοναχά δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε την Τετάρτη στο παιχνίδι Κυπέλλου από τον Ατρόμητο, είχε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μέστο και ο Τελάντερ με τον Ταυλαρίδη(τιμωρημένος ο Κουτρουμπής) στο κέντρο των μετόπισθεν. Οι Ζέκα και Εσιέν τα αμυντικά χαφ. Αριστερό «φτερό» ο Αμπέντ, δεξί ο Καλτσάς αντί του Μπουμάλ και ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Κλωναρίδης.
Από κει και πέρα, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε το 4-2-3-1 με αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Σωτηρίου ήταν ο πορτιέρο του Πλατανιά. Αριστερό μπακ ο Σελίν, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Δημήτρης με τον Μπανανά τα δύο στόπερ. Μουνάφο και Γνιάτιτς τα αμυντικά χαφ. Αποστολόπουλος, Μενδρινός και Γουνδουλάκης η επιθετική τριάδα, με τον Ράμος «φουνταριστό».

Ο Καλτσάς... ξετύλιξε το δώρο!

Η κακή συνήθεια να πετάει τα πρώτα ημίχρονο εμφανίστηκε και στα Περιβόλια για τον Παναθηναϊκό. Με εξαίρεση το δοκάρι του Κλωναρίδη στο 10', το «τριφύλλι» ήταν στην σκιά του καλού του ευατού, με αρκετά προβλήματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, χωρίς δημιουργία, με κάτω του μετρίου κυκλοφορία της μπάλας και με αρκετά ''θέματα'' στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου Πράνιτς και Αμπέντ αμυντικά αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.

Εκεί ήθελε να χτυπήσει ο Παράσχος και οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο πρώτο εικοσάλεπτο, να φτιάξουν φάσεις από την δεξιά τους πτέρυγα, να πατήσουν στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά να μην έχουν τις σωστές επιλογές με Γουνδουλάκη(9'), Κουλιμπαλί(12') και Αποστολόπουλο(20'). Πάντως, λίγο έλειψε ο Μενδρινός να βάλει το γκολ της χρονιάς στο 13' με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ να βρίσκει στο δοκάρι του Στιλ.

Από παραλίγο... ωραίος ο Μενδρινός έγινε μοιραίος για τον Πλατανιά ο Γκνιάτιτς! Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έκανε ερασιτεχνικό γύρισμα προς τον Σωτηρίου, ο Καλτσάς έτρεξε προς την πορεία της μπάλας, ο πορτιέρο των Κρητικών μπερδεύτηκε με την κίνηση του Έλληνα μεσοπιθετικού που ''τσίμπησε'' την μπάλα, ξετύλιξε το δώρο, έφυγε προς την κενή εστία και έβαλε σε ρόλο οδηγού το «τριφύλλι»!

Παρά την κακή του εικόνα, ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ-το πρώτο μετά από έντεκα εκτός έδρα ματς στο πρώτο μέρος- και πήρε το προβάδισμα σε ένα κομβικότατο σημείο της αναμέτρησης.

Εύστοχος, επιρρεπής και νικητής!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με... φόρα και σούπερ ψυχολογία μετά το γκολ του Νίκου Καλτσά, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει ξανά την «δουλειά» στο 53', εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του Μέστο από δεξιά και την κίνηση που κάνει προς την μπάλα για να σκοράρει με το κεφάλι. Το 2-0 ήταν ένα «μαξιλαράκι» που θα το έχανε το «τριφύλλι» μόνο αν το... προσπαθούσε. Ο τραυματισμός του Τελάντερ, έφερε πίσω τον Εσιέν στα στόπερ και τον Λουντ στο πλευρό του Ζέκα. Η είσοδος του Μιλούνοβιτς από τον Πάρασχο... ανακάτεψε την ήδη διαταραγμένη αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και στο 63' ο Γουνδουλάκης έπειτα από ωραία ντρίμπλα πάνω στον Πράνιτς και σουτ μείωσε για τον Πλατανιά.

Στο 67' ο Στραματσόνι έριξε στην «μάχη» τον Μπουμάλ, ο Καμερουνέζος μετά από δύο λεπτά έκανε κούρσα και ασίστ στον Κλωναρίδη. Ο «Κλώνα» τελείωσε ιδανικά την φάση, ''έγραψε'' το 3-1 αλλά και πάλι το παιχνίδι δεν είχε... καθαρίσει για τον Παναθηναϊκό. Η τραγική ολιγωρία στο 73', έφερε τον Ράμος σε θέση βολής, ο Πλατανιάς μείωσε ξανά(2-3) και στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει το ματς στην ισοπαλία, κυρίως με ψηλές μπαλιές προς το κεφάλι του Ράμος.

Ο Παναθηναϊκός που έχασε και τον Μπουμάλ με τραυματισμό, έβγαλε χαρακτήρα και καθαρό μυαλό, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα- θα μπορούσε να σκοράρει και 4ο γκολ αν ο Λουντ δεν αστοχούσε στο τετ-α-τετ του 88'- και κράτησε μέχρι τέλους ένα σημαντικό «τρίποντο» για την συνέχεια...

MAN OF THE MATCH: Νίκος Καλτσάς. Έχει πάρει τα πάνω του μέσα από τις συνεχόμενες συμμετοχές στην ενδεκάδα και το αποδεικνύει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Νίκος Καλτσάς... καθάρισε για τον Παναθηναϊκό σήμερα στα Χανιά, δείχνοντας την ανεπτυγμένη αίσθηση του γκολ που διαθέτει. «Μυρίζεται» το λάθος του Μενδρινού και από το πουθενά γράφει το 1-0 και από δική του εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, ξεμαρκάρισμα και κεφαλιά, ο Παναθηναϊκός πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για το «διπλό».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο πιο ποιοτικός παίκτης του Πλατανιά που εξέθεσε τον Παράσχο που δεν τον ξεκίνησε. Ο Μιλούνοβιτς μπήκε ως αλλαγή και έφερε τα πάνω κάτω στην άμυνα του Παναθηναϊκού! Από δική του υπέροχη ντρίμπλα πάνω στον Εσιέν ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του, ενώ από ιδανική εκτέλεση κόρνερ ο Πλατανιάς σκοράρει το δεύτερο τέρμα και ξαναμπαίνει στην διεκδίκηση του ματς. Λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ για το 3-3!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ντάνιελ Πράνιτς. Ο Αντρέα Στραματσόνι επιμένει στον Κροάτη για το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν δικαιώνεται για τον παραγκωνισμό του Νάνο. Ο Κροάτης είχε τεράστια προβλήματα στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς ενώ «τρώει» την ντρίμπλα από τον Γουνδουλάκη στο πρώτο γκολ του Πλατανιά. Δεν βοήθησε καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Το λάθος που κάνει και δίνει την ευκαιρία στον Καλτσά να ανοίξει το σκορ, είναι ανεπίτρεπτο. Ο Γκνιάτιτς χωρίς να ελέγξει, γύρισε πρόχειρα την μπάλα προς τον Σωτηρίου και επί της ουσίας έκανε... δώρο το γκολ στον Παναθηναϊκό στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Παπαδόπουλου. Σωστοί οι επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα Περιβόλια, πέτυχε την τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα, έβαλε στο σακούλι το «τρίποντο» αλλά επιστρέφει στην Αθήνα λαβωμένος και με σοβαρά ζητήματα τραυματισμών. Πρώτο και μεγαλύτερο εκείνο του Ολιβιέ Μπουμάλ που όπως όλα δείχνουν έχει πάθει ''χοντρή χημιά'' στον ώμο. Ζητούμενο αποτελεί και η κατάσταση του Τελάντερ που έγινε αναγκαστική αλλαγή, πιθανότατα με τράβηγμα. Κέρδος για το «τριφύλλι» η καταπληκτική και μεστή εμφάνιση του Νίκου Καλτσά που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (82' Ανγκούλο), Μουνάφο (57' Μιλούνοβιτς), Αποστολόπουλος (63' Ντίνας), Γουνδουλάκης, Ράμος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Τελάντερ (51' Λουντ), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Καλτσάς (68' Μπουμάλ, 83' Εβαντζελίστα), Κλωναρίδης, Πέτριτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα