Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Gazzetta team
Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

bet365

Το σερί νικών του Ολυμπιακού σταμάτησε στα Χανιά (1-1)! «Δράστης» ο Πλατανιάς που προηγήθηκε με 1-0 κι έκοψε βαθμούς αφού το γκολ του Φορτούνη δεν ήταν ικανό για την ανατροπή!
"Δεν παίζεις καλά, δεν κερδίζεις...". Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα συνήθη του αγωνιστικά επίπεδα, ο Πλατανιάς τα έδωσε όλα και ήταν ιδιαίτερα θετικός αμυντικά και μεσοεπιθετικά και έτσι το ερυθρόλευκο σερί νικών σταμάτησε στα Περιβόλια. Οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν πολύ τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, πήραν το 1-1 και έκαναν αναμφίβολα την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής στην λεγόμενη "Blue Monday", την επονομαζόμενη πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου.
Ο Πλατανιάς έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που βάζει πρώτη γκολ σε παιχνίδι στον Ολυμπιακό και η πρώτη που του κόβει βαθμούς! Μεγάλη συμμετοχή σε αυτήν την ισοπαλία ο MVP του αγώνα, Σωτηρίου, που έχει κάνει ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις ειδικά προς το τέλος του αγώνα.
Έτσι ξεκίνησαν
Ο Παράσχος κατέβασε την ομάδα του ως εξής: Σωτηρίου κίπερ, στα δύο άκρα της άμυνας Βάντερσον και Κουλιμπαλί, Μπανανά και Σελίν στόπερ, άξονας με Στανισάβλιεβιτς και Γκνιάτιτς, Μενδρινός δεκάρι, στα δύο άκρα οι Αποστολόπουλος και Γουνδουλάκης και φορ ο Ράμος.
Οι επιλογές του Σίλβα
Σχετικά με τις επιλογές του Μάρκο Σίλβα και τον σχηματισμό του είχαμε τα εξής δεδομένα: Ρομπέρτο κίπερ, Σαλίνο δεξί μπακ, Ντα Κόστα και Σιόβας στόπερ, Μαζουάκου αριστερά, άξονας με Καμπιάσο και "Μίλι", δεκάρι ο Τσόρι, άκρα με Ντουρμάζ και Πάρντο και φορ Ιντέγιε.
Πήγε να τους... παγώσει με το καλημέρα!
Μόλις στα 50 δεύτερα ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα. Κεφαλιά Ντουρμάζ από μπαλιά Τσόρι που βρέθηκε εν τέλει στα χέρια του κίπερ των Χανιωτών. Και όλα αυτά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς στα Χανιά είχε πριν χαλάζι και μετά έντονη βροχόπτωση. Το γήπεδο πάντως ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση.
Στο 6ο λεπτό είχε προσπάθεια και ο Ιντέγιε που απέφερε ένα κόρνερ. Δύο λεπτά μετά από μία σέντρα του Ντουρμάζ και κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς η μπάλα πέρασε έξω. Στο 12' ήταν η σειρά του Πλατανιά να κάνει φάση. Μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομπέρτο να κάνει σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μενδρινού.
Στο 14' είχε προσπάθεια από μακριά και ο Αποστολόπουλος με τον Ρομπέρτο να του λέει ξανά "όχι". Οι Χανιώτες είχαν και ένα φάουλ με τον Βάντερσον να σουτάρει άουτ στο 20'.
Έπεσαν τα φώτα, διεκόπη ο αγώνας...
Ο καιρός δεν ήταν ο μόνος εχθρός των δύο ομάδων. Λίγο πριν το 30' έπεσε η τάση του ρεύματος και ο αγώνας διεκόπη. Έπειτα από έξι λεπτά το πρόβλημα της τάσης στους πυλώνες αποκαταστάθηκε και το ματς άρχισε και πάλι.
Σωτήρας ξανά ο Ρομπέρτο αλλά ο Ράμος είχε την λύση!
Ο Ισπανός κίπερ χρειάστηκε να επέμβει και πάλι. Και το έκανε στο 34' όταν έβγαλε σουτ του Γουνδουλάκη με τα πόδια.
Τελικώς στο 35' ο υπό αμφισβήτηση Ράμος έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε την μπαλιά με τον άσο των Χανιωτών να κατεβάζει την μπάλα, να περνάει τον Σαλίνο και με ένα δεξί σουτ να κάνει το 1-0. Στην φάση ήταν και ο Ντα Κόστα που δεν κατάφερε επίσης να σταματήσει τον Ράμος.
Ερυθρόλευκη προσπάθεια για come back
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός αποπειράθηκε να κάνει το 1-1 πριν την λήξη του α' μέρους. Στο 38' ο Τσόρι είχε ένα αδύναμο σουτ, στο 39' ο Πάρντο επιχείρησε να απειλήσει τον κίπερ των Χανιωτών και ενώ στο 40' μία κεφαλιά του Ιντέγιε έφυγε έξω. Στο 42' υπήρξε φάση και με τακουνάκι του Ντα Κόστα και με σουτ του Μιλιβόγιεβιτς. Αμέσως μετά είχε νέο σουτ ο Ιντέγιε. Το ερυθρόλευκο πρέσινγκ συνεχίστηκε.
Τρομερή πίεση και χαμένο τετ α τετ Ιντέγιε!
Στο 45' ένα μακρινό σουτ του Τσόρι αποκακρύνθηκε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιντέγιε βγήκε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την φάση για να σκοράρει. Ενώ απέφυγε τον κίπερ των Χανιωτών πέρασε σε πλάγια θέση και ο Κουλιμπαλί πρόλαβε να διώξει την μπάλα.
Τα νεύρα στην συνέχεια δεν έλλειψαν με Ντα Κόστα και Βάντερσον. Η αψιμαχία αυτή έλαβε σχετικά γρήγορα τέλος. Πάντως σχετικά με τα στατιστικά ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός είδε αντίπαλό του στο πρωτάθλημα να σκοράρει πρώτος και κλήθηκε μετά να ανατρέψει το σε βάρος του αποτέλεσμα.
Παιχνίδι κέντρου στην επανάληψη και 4-1-4-1 ο Σίλβα
Στην επανάληψη δεν υπήρξαν στα πρώτα λεπτά οι φάσεις που έγιναν στο α' μέρος. Παρόλα αυτά ένα μπέρδεμα των Σιόβα - Ρομπέρτο λίγο έλλειψε να φέρει προβλήματα ξανά στον Ολυμπιακό. Ο Καμπιάσο βγήκε στο 59ο λεπτό για να μπει ο Φορτούνης. Το σχήμα των Πειραιωτών έγινε 4-1-4-1. Στο 61' ο Πλατανιάς είχε και άλλη φάση με τον Γουνδουλάκη.
Κοντά στο 1-1 ο Ολυμπιακός αλλά...
Στο 67' μετά από φάουλ του Τσόρι υπήρξε μία κεφαλιά από τον Σιόβα και άλλη μία από τον Μιλιβόγιεβιτς, που πέρασε έξω. Στο 69' μία προσπάθεια του Πάρντο πήγε κόρνερ και ένα λεπτό μετά μία κεφαλιά του Ντα Κόστα το ίδιο.
Ισοφάριση και με... τύχη ο Φορτούνης και νέα πίεση με εξαιρετικό Σωτηρίου
Ο Κώστας Φορτούνης από την πρώτη στιγμή που μπήκε στον αγώνα έδειξε διάθεση και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Εν τέλει έμελλε να είναι εκείνος που έκανε το 1-1. Στο 72' σκόραρε το 13ο τέρμα του. Μετά από μακρινό σουτ του Ντουρμάζ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με τον Έλληνα άσο να παίρνει το... ριμπάουντ για το 1-1.
Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια άρχισε και πάλι την πίεση για το 1-2. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου όμως δεν πτοήθηκαν. Ο Σίλβα έριξε στον αγώνα και τους Σεμπά και Πουλίδο για την ανατροπή.
Ένταση στην Θύρα 4 και μεγάλη φάση με Πουλίδο
Προς το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε μία ένταση στην Θύρα 4 και κοντά στην εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Κουλιμπαλί. Υπήρξαν πάλι νεύρα αλλά επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι για να ηρεμήσει η κατάσταση. Φάνηκε μάλιστα να πέφτει ένα αντικείμενο (αναπτήρας) προς τον Κουλιμπαλί.
Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πουλίδο έχασε μεγάλη φάση με κεφαλιά με τον κίπερ του Πλατανιά να του αρνείται το γκολ. Ο Πλατανιάς είχε μία αντεπίθεση με τον Μιλούνοβιτς να κυνηγάει το γκολ αλλά να κόβεται τπό τον Ντα Κόστα. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για να έρθει το 1-1!
MAN OF THE MATCH: Ο Σωτηρίου. Ο κίπερ του Πλατανιά κράτησε όποτε χρειάστηκε όρθια την ομάδα του και έκανε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις. Από εκεί και πέρα και μόνο που μπήκε στο παιχνίδι άλλαξε γρήγορα τα δεδομένα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έκανε το 1-1 και μαζί σήμανε και την... αντεπίθεση των Πειραιωτών στο ματς. Δεν κατάφερε όμως να φτάσει την ομάδα του για το 1-2.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από πλευράς Πλατανιά αρκετοί παίκτες πάλεψαν και είχαν καλό πρόσημο. Ο Γουνδουλάκης με την ασίστ, ο Αποστολόπουλος και φυσικά ο σκόρερ Ράμος. Επίσης ο Μπανανά πήγε καλά. Σχεδόν όλοι οι παίκτες των Χανιωτών πήγαν καλά. Για τους πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν περισσότερο οι Τσόρι και Ντουρμάζ αλλά και ο Καμπιάσο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε τα προβλήματά της στο παιχνίδι. Ειδικά οι Σαλίνο και Ντα Κόστα που ήταν στην φάση του 1-0.
Η ΓΚΑΦΑ: Σίγουρα ανήκει σε Σαλίνο και Ντα Κόστα στην φάση του γκολ του Ράμος. Ο πρώτος χάνει τον παίκτη και ο 2ος την ισορροπία του για να μην μπορέσει να τον σταματήσει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Σπάθας με τους βοηθούς του δεν έχουν κάνει το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι. Η διαιτησία δεν φάνηκε να επηρεάζει την ροή της αναμέτρησης. Υπάρχει το στιγμιότυπο πάντως με τον Κουλιμπαλί που δέχεται ένα αντικείμενο από την εξέδρα. Εκεί υπάρχει ένταση με το ματς να συνεχίζεται.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν άξιζε τη νίκη και δεν την πήρε. Μπορεί να έκανε φάσεις, όμως δεν είχε την ψυχραιμία και τον σωστό τρόπο διαχείρισης για να κάνει το 1-0, 1-2. Έτσι το ρεκόρ του Ολυμπιακού έλαβε τέλος στα Χανιά από τον εντυπωσιακά μαχητικό και καθ' όλα αξιόλογο Πλατανιά. Οι Χανιώτες πήραν προβάδισμα στο σκορ και θα μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλο τέρμα. Ο Ολυμπιακός κυρίως χάρη στον Φορτούνη έμεινε... ζωντανός για να ισοφαρίσει τον αγώνα και τουλάχιστον να μην χάσει. Και βέβαια ο Πλατανιάς εκτός από το σημερινό 1-1 έχει και ως παρακαταθήκη και το 2-2 του Κυπέλλου. Βέβαια για να υπάρξει αυτή η υπέρβαση έχει κάνει πολύ μεγάλη εμφάνιση και ο κίπερ Σωτηρίου των Χανιωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα