Ηρακλής - Βέροια 1-0

Ηρακλής - Βέροια 1-0

bet365

Ο Απόστολος Βέλλιος σκόραρε ξανά και ο Ηρακλής νίκησε 1-0 τη Βέροια, «σφραγίζοντας» με νίκη την πρόκρισή του Γηραιού στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Αν και δε... θάμπωσε με την εικόνα του στο παιχνίδι, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει και δεύτερη νίκη κόντρα στην Βέροια, ξανά με 1-0 και να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας αυτού την κακή και σήμερα «Βασίλισσα του Βορρά», η οποία δε κατάφερε σε κανένα σημείο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το παιχνίδι ήταν κακό, με τα λάθη από τους παίκτες και των δύο ομάδων να είναι πάρα πολλά. Η Βέροια, που ήταν αυτή που... καιγόταν για ένα γκολ που θα ανέτρεπε τα εις βάρος της δεδομένα από το πρώτο ματς, δεν μπορούσε να απειλήσει αν και ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, ο Ηρακλής ήταν πολύ πιο παθητικός, με πρώτο του μέλημα να κρατήσει το πλεονέκτημα, όμως ήταν και αυτός που είχε και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μοιραίος πρωταγωνιστής σε αυτές, ο Ρομάνο, που έχασε τα... άχαστα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς ήταν... ακόμα χειρότερη, με τις δύο ομάδες να μένουν σταδιακά από δυνάμεις και το θέαμα να είναι κακό. Αργός ρυθμός, λάθος ενέργειες και επιλογές, τραγικές εκτελέσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Αποκορύφωμα, το σουτ του Γεωργιάδη που είχε φύγει στην κόντρα, αλλά έστειλε την μπάλα σχεδόν πλάγιο. Και το σχεδόν, είναι διότι πέρα από άστοχο, το σουτ ήταν και αδύναμο, με αποτέλεσμα απλά να μην φτάσει η μπάλα μέχρι την γραμμή!

Ο συνήθης ύποπτος καθάρισε!

Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η ώρα του Βέλλιου. Ο μόνιμος σκόρερ του Ηρακλή έβγαλε το... όπλο του και με μία πολύ ωραία ενέργεια κατάφερε να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ήταν το 72ο λεπτό, όταν μετά από πάσα του Τσιλιανίδη άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Λόπεθ, για να γράψει έτσι το 1-0. Με το τέρμα αυτό, ουσιαστικά σφράγιζε και το εισιτήριο, αφού η Βέροια δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση να έχει την ικανότητα και - κυρίως - το κουράγιο να ανατρέψει τα δεδομένα.

Έτσι, το ματς από εκείνο το σημείο και μετά πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν από δυνάμεις, σωματικές και ψυχολογικές, ενώ από την μεριά του ο Γηραιός, έκανε και πάλι διαχείριση. Βέβαια, ο Ηρακλής θα μπορούσε να πετύχει κι ακόμα ένα, τουλάχιστον, τέρμα, παρόλο που δεν πίεσε. Ειδικά με τον Βέλλιο, ο οποίος έχασε... την φάση της χρονιάς!

Μετά από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα της Βέροιας, αυτή κόντραρε στον Μπουκουβάλα και πήρε τροχιά προς την εστία των φιλοξενούμενων. Ο Λόπεθ με εντυπωσιακή επέμβαση κατάφερε να αποκρούσει και να την στείλει στο δοκάρι, με τον Βέλλιο να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα άουτ! Αυτό, βέβαια, δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς, αφού λίγα λεπτά αργότερα, το τελικό σφύριγμα το διαιτητή βρήκε τον Ηρακλή να πανηγυρίζει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου την Παρασκευή θα μάθει τον αντίπαλό του στους «8».

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (Κυριακίδης 75′), Τσιλιανίδης (Πουρτουλίδης 88′), Ρομάνο (Μπουλούτ 60′), Βέλλιος

ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Λόπεθ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (Νάστος 75′), Άρτσε, Μαγιέφσκι (Κόλα 73′), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (Μελικιώτης 80′)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα