Κλοπ: «Καλοί άνθρωποι, καλό φαγητό, αλλά πολύ ποδόσφαιρο...»

Κώστας Ζάλιαρης
Όλα καλά και... άγια στην Αγγλία (εξαιρουμένου του καιρού) για τον Γιούργκεν Κλοπ στην Αγγλία, όμως το γεγονός πως το ποδόσφαιρο δεν σταματάει ποτέ, του έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση, ειδικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ...

Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων» δεν μπορεί να πιστέψει πως πέρα από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων τα παιχνίδια δεν σταματούν ποτέ στην Αγγλία με συνεχείς υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ και αδυνατούσε ν' αντιληφθεί γιατί θα πρέπει η ομάδα του να παίξει και πάλι με την Έξετερ για το Κύπελλο και να μην έχει κριθεί η πρόκριση εξ αρχής με παράταση ή πέναλτι...

«Και στο παρελθόν έχω αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών παικτών λόγω τραυματισμών, αλλά δεν είχαμε παιχνίδια και ήταν πιο εύκολο να τους περιμένουμε. Εδώ στην Αγγλία, η μεγάλη διαφορά είναι τα συνεχή ματς που έχουμε να παίξουμε...» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για την κατάσταση που βιώνει στην Πρέμιερ Λιγκ και συνέχισε:

«Όταν ήρθα, δεν ήξερα ότι στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ οι αγώνες είναι δύο ή ότι στο Κύπελλο αν ένα παιχνίδι ολοκληρωθεί με ισοπαλία πάει σε ρεβάνς και όχι απευθείας σε παράταση ή πέναλτι. Αυτό είναι το θέμα εδώ στην Αγγλία. Ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο... Γι' αυτό και χρειάζεται σωστή προετοιμασία κάθε καλοκαίρι για τη μακρά περίοδο.

Όλα είναι καλά εδώ. Καλοί άνθρωποι, πολύ καλή χώρα, φαγητό ακόμα καλύτερο από αυτό που μου είχαν πει, αλλά και πολύ ποδόσφαιρο ρε παιδιά...».