Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 2-2

Gazzetta team
Η Γουέστ Μπρομ έκανε την ανατροπή, όμως ο Οριζί έσωσε την - κακή - Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις (2-2)!

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να ψάχνει τη σταθερότητα. Αν κάτι, όμως, έμεινε από το ματς με την Γουέστ Μπρομ, εκτός από τα παιδικά λάθη στα στημένα, ήταν η… αύρα του Κλοπ. Οι κόκκινοι δεν τα παράτησαν και παρά το γεγονός ότι δεν έκαναν καλή εμφάνιση, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 8’ των καθυστερήσεων με τον Οριζί και να αποφύγουν την ήττα.

Το τέμπο ήταν αργό στο ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζαν άμυνα, όμως οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να μη ρισκάρουν και πολύ. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν την κατοχή και έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες. Αρχικά στο 11’ με τον Τσαν και στη συνέχεια στο 13’, όταν το σουτ του Κουτίνιο εντός περιοχής πέρασε ψηλά άουτ. Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 21’ μετά από πανέμορφο συνδυασμό και ασίστ του Λαλάνα, ο Χέντερσον έκανε το 1-0 και όλα έδειχναν εύκολα για την Λίβερπουλ.

Αυτά, μέχρι να ανέβουν οι φιλοξενούμενοι και να αρχίσουν να απειλούν με στημένα. Στο 30’ μετά από κόρνερ ο Μινιολέ έκανε άστοχη έξοδο, ο Ροντόν κέρδισε κάποιες κόντρες στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στον Ντόσον, που έκανε από κοντά το 1-1! Η αμυντική λειτουργία των κόκκινων θύμισε ερασιτεχνική ομάδα, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ μέχρι το ημίχρονο. Στο 45’, μάλιστα, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ. Για την ακρίβεια βρέθηκαν για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο Όλσον σκόραρε, όμως το έκανε από θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής Πόσον χρειάστηκε τη βοήθεια του τέταρτου, όμως στο τέλος πήρε τη σωστή απόφαση και το γκολ δεν μέτρησε.

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη. Η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή, είχε τις πρώτες ευκαιρίες με τους Μίλνερ (51’) και Λόβρεν (54’), πίεσε στη συνέχεια, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να πατήσει περιοχή. Έτσι, με την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή! Κόρνερ του Μπραντ, κεφαλιά του Όλσον και 1-2! Μία από τα ίδια για τους κόκκινους. Οι παίκτες του Κλοπ έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, ειδικά μετά την τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Λαλάνα στο 80’, όμως τελικά κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα. Στο 6’ των καθυστερήσεων (είχαμε πολλές λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Λόβρεν στο δεξί γόνατο) ο Οριζί έκανε το μακρινό σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στα δίχτυα του Μάιχιλ για το 2-2! Οι κόκκινοι συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το τέλος, όμως δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τίποτα δεν άλλαξε.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λόβρεν (79' Οριζί), Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Λαλάνα (86' Φιρμίνο), Κουτίνιο (72' Άιμπ), Μπεντέκε

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πούλις): Μάιχιλ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Όλσον, Μπραντ, Φλέτσερ, Γκάρντνερ, ΜακΛιν, Μόρισον, Ροντόν (90+4' Λάμπερτ)