Επτά νίκες, επτά προκρίσεις

Αντώνης Σαούλης
Επτά νίκες, επτά προκρίσεις

bet365

Ο Ολυμπιακός πάντα έχει το τελευταίο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» και πάντα παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Θα επιβεβαιωθεί (ξανά) και με τη Αρσεναλ;

Είναι εντυπωσιακό το σερί του. Προφανώς σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το «Καραϊσκάκης». Δεν είχε σημασία εάν ο αντίπαλος είχε ή όχι βαθμολογικό ενδιαφέρον. Τελευταία αγωνιστική όλοι... λυγίζουν. Είναι το «Καραϊσκάκης»; Είναι το ισχυρό κίνητρο που έχει πάντα ο Ολυμπιακός; Ολα μαζί; Οπως και να 'χει οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες επτά φορές πήραν και το παιχνίδι που ήθελαν. Αυτό είτε τους έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, είτε το εισιτήριο για την συνέχεια τους στην Ευρώπη.

Επτά φορές είχε το τελευταίο ματς στην έδρα του. Επτά φορές το πήρε. Τελευταία μη νίκη του ήταν κόντρα στην Σαχτάρ. Τότε (την σεζόν 2006/07) ήθελε νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εν τέλει έμεινε στην ισοπαλία 1-1 (Καστίγιο-Ματουζάλεμ) και έμεινε στην 4η θέση.

Εκτοτε όμως μετράει μόνο νίκες. Μόνο νίκες και προκρίσεις! Φυσικά δεν θα μπορούσε να το κάνει την σεζόν 2010/11 όταν και αποκλείστηκε Ιούλιο μήνα από την Μακάμπι Τελ Αβιβ. Ολες τις υπόλοιπες σεζόν ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που (πάντα) χρειαζόταν.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο «ΙΕΡΟ»
Την σεζόν 2007/08 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την τελευταία αγωνιστική την Βέρντερ Βρέμης. Ηθελε τη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και την πήρε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο νικώντας με 3-0 τους Γερμανούς. Πρωταγωνιστής ο Ιεροκλής Στολτίδης ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ (το πρώτο και το τρίτο) με τον Κοβασέβιτς να τον βοηθά στο σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» κι αποκλείστηκε από την Τσέλσι (0-0 και 3-0).


Η ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΤΑ
Την επόμενη χρονιά δεν είχε Τσάμπιονς Λιγκ γιατί ο Ολυμπιακός στην πρώτη χρονιά του Ερνέστο Βαλβέρδε αποκλείστηκε από την Ανόρθωση στα προκριματικά. Συνέχισε στο ΟΥΕΦΑ (δεν υπήρχε ακόμα το Γιουρόπα) και τελευταία αγωνιστική χρειαζόταν τη νίκη για να προκριθεί. Πάλι το «Καραϊσκάκης» φιλοξένησε γερμανική ομάδα και την φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ! Ντουντού, Γκαλέτι, Τοροσίδης και Ντιόγκο οι σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο οποίος αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από την Σεντ Ετιέν (1-3 και 2-1)

Η Vistabet σου προσφέρει bonus που φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Γκλάντμπαχ απόψε στo πλαίσιο του UEFA Champions League.


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΑΡΚΟΥΣΕ
Την περίοδο 2009/10 αρχίζει η... σχέση του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τελευταία αγωνιστική του ομίλου τους «κανονιέρηδες» οι οποίοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Και εν τέλει ένα γκολ ήταν αρκετό. Σκόρερ τότε ο Λεονάρντο ο οποίος βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και ευστόχησε. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16». Εκεί αποκλείστηκε από την Μπορντό (0-1 και 2-1).


Η ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
Είπαμε την σεζόν 2010/11 ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από Ιούλιο μήνα. Ομως επέστρεψε. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πάλι στον πάγκο. Και οι «ερυθρόλευκοι» τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ κυνήγαγαν ακόμα και την πρόκριση στους «16». Αρκεί να νικούσαν την (αδιάφορη πάλι) Αρσεναλ. Το έκαναν. Με 3-1 (Τζεμπούρφ, Φουστέρ, Μοντέστο τα γκολ). Ομως δεν πέρασαν στους 16 γιατί η Ντόρτμουντ... έκατσε στο τέλος και η Μαρσέιγ νίκησε. Πέρασε όμως στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός. Ο οποίος εάν ήταν πιο... προσεκτικός με την Μεταλιστ θα έφτανε μέχρι τους «8».


ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΡΣΕΝΑΛ
Το απίστευτο σερί συνεχιζόταν με την απίστευτη παράδοση που ήθελε την Αρσεναλ να ταξιδεύει στην Αθήνα τελευταία αγωνιστική και βαθμολογικά αδιάφορη. Η ομάδα του Ζαρντίμ έψαχνε τη νίκη για να συνεχίσει ως τρίτη στο Γιουρόπα Λιγκ και την πέτυχε με 2-1 με τους Μανιάτη και Μήτρογλου να σκοράρουν. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Λεβάντε (3-0 και 0-1).


Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Την χρονιά 2013/14 ο Ολυμπιακός έψαχνε τη νίκη για να προκριθεί στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Φιλοξενούσε την Αντερλεχτ. Και φυσικά πήρε το τρίποντο. Νικώντας με 3-1. Με δύο γκολ του Σαβιόλα κι ένα του Τσόρι ο Ολυμπιακός προκρίνεται στην επόμενη φάση. Εκεί αποκλείστηκε από την Γιουνάιτεντ (2-0 και 3-0).


Η ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΜΕ
Και φτάνουμε στο... πέρσι. Εκεί που ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Και την πήρε. Πάλι με επιβλητικό τρόπο. Νικώντας την Μάλμε με 4-2 η ομάδα του Μίτσελ πήρε την τρίτη θέση και του έδωσε συνέχεια στην Ευρώπη. Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου κι Αφελάι οι σκόρερ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ντνίπρο (2-0 και 2-2).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα