Οικογένεια Νάγκμπε: Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

Σταύρος Σουντουλίδης
Οικογένεια Νάγκμπε: Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

bet365

Ο γιος του Τζο Νάγκμπε, Ντάρλινγκτον, διεκδικεί τον τίτλο στο MLS και το Gazzetta.gr σας θυμίζει άγνωστες στιγμές του Λιβεριανού μέσου στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 1997 o ΠΑΟΚ υπογράφει μ’ έναν μέσο από τη Λιβερία, που είχε καλά νούμερα στη Ligue 1, κυρίως με τη Νις, και ένα χρόνο πριν έπαιζε στην Ελβετία με τη Λουγκάνο. Ο Τζο Νάγκμπε, ένα σύγχρονο 8αρι, στα επόμενα τρία χρόνια θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, θα αγαπηθεί από το απαιτητικό κοινό της Τούμπας, αλλά κυρίως θα καταφέρει να ξανανταμώσει στην Ελλάδα με την οικογένεια του.

Ο Ντάρλινγκτον Νάγκμπε γεννήθηκε στη Λιβερία, όμως εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου μεταφέρθηκε με τη μητέρα και τον αδελφό του σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Σιέρρα Λεόνε, ενώ ο πατέρας του έπαιζε στη Γαλλία εκείνη την εποχή για την SAS Επινάλ.

Η επανασύνδεση της οικογένειας θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και ο μικρός γιος θα μεγαλώσει σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον και σε μια χώρα, όπου το ποδόσφαιρο είναι το Νο 1 άθλημα. «Μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα, είναι μια διαφορετική εμπειρία», εξηγεί ο Νάγκμπε τζούνιορ, που το βράδυ της Κυριακής (23:00) διεκδικεί με την ομάδα του Πόρτλαντ τον τίτλο του πρωταθλητή στο «Μέιτζορ Λιγκ Σόκερ» (MLS) απέναντι στο Κολόμπους.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται στο σχολείο, το μεσημέρι, πριν από το σχολείο, μετά το σχολείο. Ετσι γεννήθηκε η επιθυμία να γίνω επαγγελματίας παίκτης», θυμάται ο Ντάρλινγκτον, που είναι το κεντρικό πρόσωπο του Πόρτλαντ και με το τέλος της κανονικής περιόδου κέρδισε τον τίτλο του Fair Play 2015.

Ο γιος του Τζο Νάγκμπε θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα το 2001 στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτείων, ενώ ο μπαμπάς συνέχιζε έως το 2006 να παίζει ποδόσφαιρο σε ομάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδονησίας. Τον Σεπτέμβριο έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα και τον περασμένο μήνα κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Στο δεύτερο μισό της περιόδου το παιχνίδι του απογειώθηκε και άνοιξε ο δρόμος για μεγάλα πράγματα.

Ενα σύγχρονο 8αρι «box to box»

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Νάγκμπε έμαθε στο κοινό της Τούμπας τι εστί ένα σύγχρονο 8αρι «box to box» στη μεσαία γραμμή. Έκανε σπουδαία ματς με τον «Δικέφαλο» πριν έρθει ο Μπάγιεβιτς και ο Λιβεριανός μέσος συνεχίσει στον Πανιώνιο. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Γιώργος Μπατατούδης, που τον αγαπούσε, του πλήρωνε το συμβόλαιο στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με την οποία είχε τότε σχέσεις.

Στην Αμερική θεωρούν πως την συγκεκριμένη θέση ο Ντάρλινγκτον Νάγκμπε την έχει στο αίμα του, αφού ως 8αρι έκανε πολύ καλά παιχνίδια με το Πόρτλαντ. Ο ίδιος το αρνείται, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν ο μπαμπάς έχει παίξει για περισσότερα από μια δεκαετία στη συγκεκριμένη θέση, όλα και κάποια επιρροή θα υπάρχει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα