Η... ατιμωρησία και το τελευταίο 10λεπτo

Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και λίγο και τα χθεσινά ματς.

Για 20η φορά από τότε που μπήκε στο νέο Καραϊσκάκη ο νέος Ολυμπιακός θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών σήμερα με τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας να εκτίσει σχετική τιμωρία!

Τα 17 είναι παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και Κυπέλλου και τα τρία ευρωπαϊκά. Άρα, κατά κάποιο τρόπο, ο Ολυμπιακός έχει δώσει τα εντός έδρας παιχνίδια του μίας ολόκληρης σεζόν, χωρίς κόσμο!!! Κατά τα άλλα, επικρατεί...ατιμωρησία του Ολυμπιακού από την κόκκινη ΕΠΟ και την κόκκινη Λίγκα κλπ, κλπ.

Αλλά ας μην σταθούμε εκεί. Το θέμα είναι ότι επειδή δύο Ολυμπιακοί «έτσι γούσταραν» κι έριξαν δύο πυρσούς στον αγωνιστικό χώρο τις προάλλες στη Βέροια, στερείται σήμερα η δυνατότητα από περισσότερους από 20.000 άλλους Ολυμπιακούς (γιατί τόσοι θα πήγαιναν) να δουν την ομάδα τους. Και, βέβαια, στερείται η ίδια η ομάδα ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της, τον κόσμο της σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Γιατί εκτός από τα ντέρμπι, ποια είναι τα δύσκολα ματς για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη; Ο Αστέρας, η Ξάνθη και παραδοσιακά ο Ατρόμητος με τον Παναιτωλικό. Κι ο Ολυμπιακός όλη αυτή τη δεκαετία, στα κεκλεισμένων των θυρών δυσκολεύεται πολύ στα πιο σκληρά παιχνίδια του. Όχι μόνο έχει φέρει 1-1 με τη Λάτσιο, αλλά κι έχει χάσει από τον ΠΑΟΚ 1-2 κι έχει φέρει 1-1 με την ΑΕΚ και 0-0, αλλά κι 1-1 με την Ξάνθη (πιο παλιά αυτά τα ματς, από το 2005 ως το 2007). Αν και πέρσι, είχε κερδίσει χωρίς κόσμο στον Πειραιά 2-0 την Ξάνθη.

Σήμερα λοιπόν ο Αστέρας, που την Πέμπτη έχασε 0-1 στην Πράγα μετά από έξι σερί νίκες σε Ελλάδα κι Ευρώπη! Ειδικά δε στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο ισοπαλίες και τέσσερις νίκες, μεταξύ των οποίων κι εκείνες επί του ΠΑΟΚ εντός και της ΑΕΚ εκτός έδρας.! Πάει λοιπόν ο Αστέρας στο Καραϊσκάκη στο πικ της φόρμας του για τη φετινή σεζόν. Με ντεζαβαντάζ ότι έπαιξε Πέμπτη στην Ευρώπη, ενώ ο Ολυμπιακός δύο ημέρες νωρίτερα-μολονότι καμία σχέση να παίζεις με την Σπάρτα και να παίζεις με την Μπάγερν…

Θεωρώ μεγάλη απώλεια για την Τρίπολη την απουσία του Μπερτόλιο, ενός εκ των ποιοτικότερων μεσοεπιθετικών του φετινού πρωταθλήματος. Αλλά έχει ο Αστέρας πραγματικά κι άλλους καλούς παίκτες και μεσοεπιθετικά, τόσο τους Γιάννου και Παπαδόπουλο μπροστά, όσο και τους Μάτσα, Λανθαρότε, Φούντα στα πλάγια και το Νίκο Φερνάντεθ πίσω. Κι εγώ δεν ξεχνάω ότι με ένα γκολ του (τότε παίκτη του Ατρόμητου και νυν του Αστέρα) Δημούτσου στο Καραϊσκάκη (2-3) ο Ολυμπιακός είχε χάσει το αήττητο στο πρωτάθλημα του 2013, από τον Ατρόμητο τότε (φτου φτου φτου μακριά από μας). Ιδιαιτερότητα του αγώνα κι ο Γιαννούλης, πέρσι παίκτης του Ολυμπιακού.

Τι μου έχει κάνει μεγάλη, μάλλον τρομερή εντύπωση από τον Αστέρα, ομάδα που παρεμπιπτόντως ρίχνει σε κάθε παιχνίδι πέντε ψηλά παιδιά στην 11άδα του κι έτσι σπάνια κινδυνεύει από τις στημένες φάσεις, που είναι ατού του Ολυμπιακού; Οι δυνάμεις που βγάζει σαν ομάδα, με συνέπεια στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει τη διαφορά! Έχει βάλει εφτά γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο! Στα δε τελευταία παιχνίδια του, κέρδισε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα στο 81’, 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη στο 82’, 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο 89’ κι 1-0 τον Ατρόμητο στην Τρίπολη στο 85’!!!

Αυτό που συνήθως κάνει φέτος ο Ολυμπιακός, δηλαδή ενώ στο ημίχρονο είναι 0-0, να τα καθαρίζει τα παιχνίδια του στο β΄ ημίχρονο, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν μπορεί να το κάνει κι απόψε, ειδικά σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών…

Και δύο πράγματα από τα χθεσινά ματς του πρωταθλήματος:

Στη Ν. Σμύρνη ο Βελλίδης έκανε δώρο το τρίποντο στον Πανιώνιο. Έτσι όπως πάει ο καλός γκολκίπερ, θα την χάσει τη μεταγραφή...Δεν βλέπω, κατά τα άλλα, το λόγο να μην διεκδικήσει να πάει στα πλέϊ οφς ο καλός Πανιώνος του Ουζουνίδη.

Στο Καυταντζόγλειο φαντάζομαι δεν έφταιγε, πάλι, ο διαιτητής για την ήττα του Παναθηναϊκού, όπως, και καλά, είχε φταίξει τις προάλλες ο Αρετόπουλος στην Τούμπα. Και μία παρατήρηση: ο Μπεργκ τοέκανε χθες πιο διακριτικά, όταν τα έχωνε στον Κομίνη, έβαζε το χέρι στο στόμα για να μην πιάνει ο φακός, τα…γαλλικά.

Επί αγωνιστικού, ο Παναθηναϊκός επηρεάστηκε από την μακρά αγωνιστική αποχή, αφού στα πρώτα 25 λεπτά δεν υπήρχε. Την πάτησε κι ο ίδιος απ΄ όσα έκαναν οι οπαδοί του με συνέπεια τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-δεν την πάτησε μόνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος επίσης δεν υπήρχε στα πρώτα 25 λεπτά στο Μόναχο, με φανερό πρόβλημα έλλειψης ρυθμού κι αυτός, ανεξάρτητα από το ότι δεν συγκρίνονται οι δύο αντίπαλοι τους.