Ηρακλής - ΠΑΟΚ 3-3 (vid)

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής - ΠΑΟΚ 3-3 (vid)

bet365

Εκπληκτικό ματς στο Καυτανζόγλειο! Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από μια ακόμη ανατροπή, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (3-3) με τον Μπαρτολίνι από ένα ακόμη μέγα λάθος του Όλσεν κι αφού ο Μπερμπάτοφ στο 90' έχασε το πέναλτι για το 2-4!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο ιδανικός αυτόχειρας σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, που έγινε μετά από πολλά χρόνια. Ο Δικέφαλος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 2 φορές, βρήκε την ποιότητα να γυρίσει στο σκορ και να φτάσει μια ανάσα από μια σημαντική νίκη με 2-3. Όμως αφού στο 90' ο Περνίς έπιασε το πέναλτι του Μπερμπάτοφ που θα... σφράγιζε την νίκη, στο 93' ο Μπαρτολίνι εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη δώρο του Όλσεν και το 3-3 έδωσε έναν ανέλπιστο βαθμό στον Ηρακλή!

Βασικός ο Μπουλούτ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε να ξεκινήσει βασικό τον Καρίμ Μπουλουτ αντί του Κοσμά Τσιλιανίδη στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι "κυανόλευκοι" παρατάχθηκαν με σχηματισμό 4-2-3-1, ο Περνίς κάτω από τα δοκάρια από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμος και Σαραμαντάς. Αμυντικά χαφ Ιντζόγλου και Μακρής. Στον άξονα ο Πασάς, στις πτέρυγες οι Κυριακίδης και Μπουλούτ και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Μέσα ο Σάμπο, έξω ο Κάτσε

Ο Ιγκορ Τούντορ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας. Μπροστά τους οι Τζιόλης και Σάμπο. Στις πτέρυγες οι Ροντρίγκες και Λέοβατς, στην κορυφή οι Μακ και Μπερμπάτοφ και σε ρόλο ελεύθερου ο Πέλκας. Ενώ για πρώτη φορά φέτος επιλέχθηκε η παραλλαγής εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε κυρίως με μακρινά σουτ ν' απειλήσει την εστία του Περνίς. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο να μεταφέρουν την μπάλα στην μικρή περιοχή, λόγω της αμυντικής παράταξης του Ηρακλή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν παιχνίδι από τον άξονα με τον Τζιόλη να προσπαθεί μοιράζει παιχνίδι στα άκρα.

Ο Ηρακλής που είχε αρκεστεί σ' έναν ρόλο πιο αμυντικό, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 14' με τον Μακρή. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κυριακίδης, στο πρώτο δοκάρι πήρε την γυριστή κεφαλιά ο Μπουλούτ με την άμυνα του ΠΑΟΚ να... κοιμάται και τον Μακρή σαν σε προπόνηση στο δεύτερο δοκάρι και αμαρκάριστο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι "ασπρόμαυροι" δέχονται για ένα ακόμα παιχνίδι γκολ από στημένη μπάλα παρότι στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου οι παίκτες δούλεψαν στα στημένα.

Στη συνέχεια οι Ηρακληδείς δεν άλλαξαν τακτική. Περίμεναν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και με το πρώτο λάθος έβγαινε στην κόντρα επίθεση.

Ο Δικέφαλος έδειχνε να μη μπορεί να αντιμετωπίσει το γκολ του Ηρακλή και έπαιζε στα χαμένα. Ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 35'. Μετά από ανέβασμα του Λέοβατς, ο Κροάτης έκανε την σέντρα με τον Πέλκα να χώνεται μπροστά από τους αμυντικούς του Ηρακλή πετυχαίνοντας το γκολ. Αυτό το τέρμα έφτιαξε τους φιλοξενούμενους, που αναζήτησαν το γκολ της ανατροπής.

Στο 38' αν ο Μακ δεν ήταν τόσο επιπόλαιος και σέρβιρε στον Μπερμπάτοφ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα έκλεινε με το ισόπαλο 1-1, ένα παιδικό λάθος της άμυνας έδωσε το δικαίωμα στον Ηρακλή να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 43'. Ο Τζιόλης που έκανε κατάχρηση της μπάλας, την γύρισε στον Σάμπο, με τον Σλοβάκο να κάνει το λάθος. Ο Βέλλιος που ήταν κοντά στην φάση πέρασε εύκολα τον Κόστα που... βρήκε αέρα και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Όλσεν κάνοντας το 2-1, σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο!

Γκραν γκινιόλ στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο μονομάχοι δεν διαφοροποίησαν τα πλάνα τους, συνέχισαν όπως τελείωσαν το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης ανεβάζοντας ψηλά την άμυνα του, όμως ο Ηρακλής κρατούσε με άνεση. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έβαλε τον Πουρτουλίδη στην θέση του Μπουλούτ καθώς ήθελε περισσότερη ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.

Ο Ιγκορ Τούντορ στο 63ο λεπτό αποφάσισε να ρισκάρει βγάζοντας τον Κόστα με τον Κλάους να παίρνει την θέση του. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει πιο επιθετικά αναζητώντας την ισοφάριση. Ο σχηματισμός του Δικεφάλου άλλαξε σε 3-4-3 με τον Τζιόλη να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας και τον Πέλκα να παίζει στο κέντρο μαζί με τον Σάμπο. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με το γκολ του Μπερμπάτοφ. Στο 65' ο Αθανασιάδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών του Ηρακλή με τον Βούλγαρος από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Πέρασε και μπροστά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο γύρισε το παιχνίδι πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ με τον Τζαβέλλα. Μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι πάνω στον Μακ ο Κουκουλάκης υπέδειξε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή. Ο αμυντικός του Δικεφάλου έστησε την μπάλα και με ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περνίς. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 80' λεπτό με τον Ροντρίγκες να βγαίνει απέναντι από τον Περνίς και τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να τον νικάει.

Απίστευτο το τέλος

Στις καθυστερήσεις ωστόσο είχαμε απίστευτες συγκινήσεις και στιγμές έκαναν ανεπανάληπτο το τέλος του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αρχικά στο 90' ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι μετά από ωραία προσπάθεια του Κάτσε. Ο Μπαρτολίνι τον ανέτρεψε με τον Κουκουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπερμπάτοφ εκτέλεσε πολύ άσχημα το πέναλτι με τον Περνίς να τον κερδίζει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ηρακλής πέτυχε την ισοφάριση με τον Μπαρτολόνι. Μετά από εκτέλεση φάουλ οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, αλλά εμπόδισαν και τον Όλσεν να βγει από την εστία του με τον Μπαρτολίνι με γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-3.

MAN OF THE MATCH: Ο Ντούσαν Περνίς ήταν αυτός που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας στις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, στο 80' το σουτ του Ροντρίγκες και στο 90' το πέναλτι του Μπερμπάτοφ κράτησε τον Ηρακλή στο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι δύο άμυνες ήταν τραγικές. Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ προήλθαν από λάθη είτε σε ατομικό επίπεδο είτε συλλογικά. Στον ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοιες καταστάσεις με τον Ιγκορ Τούντορ να καλείται να βρει τις λύσεις προκειμένου να βελτιωθεί η ομάδα να παρουσιάζεται πιο συμπαγείς αμυντικά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο κόσμος του Ηρακλή ήταν άψογος στις εκδηλώσεις, ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στήριξε την ομάδα του μέχρι το τέλος του αγώνα και σίγουρα παίρνει τα εύσημα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπερμπάτοφ μετά τον Ατρόμητο και στο Καυτανζόγλειο σκόραρε από την μικρή περιοχή. Ο Βούλγαρος επιθετικός πέτυχε το γκολ σ' ένα κομβικό σημείο του αγώνα που άλλαξε και την ψυχολογία της ομάδας του. Ο 34χρονος φορ που δεν τροφοδοτήθηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο τα έβαλε συχνά πυκνά με τους συμπαίκτες του. Ο Μπερμπάτοφ που θα μπορούσε να ήταν η μορφή του αγώνα δεν κατάφερε να πετύχει γκολ από την άσπρη βούλα και να τελειώσει το ματς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ηρακλή πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα στον Μιχάλη Κουκουλάκη στο τρίτο γκολ του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για φάουλ πάνω στον Όλσεν κάτι που δεν είδε ο κρητικός ρέφερι, αλλά και ο πρώτος βοηθός του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σκορ και θέμα είχαμε στο Καυτανζόγλειο από δύο ομάδες που πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για την νίκη. Το καρπούζι κόπηκε στην μέση με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει θέματα στην άμυνα χωρίς να παρουσιάσει βελτιώσει από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων. Ο Ηρακλής εμφανίστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι. Έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να απαντήσει με αντεπιθέσεις. Ο Παπαδόπουλος σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του για πρώτη φορά φέτος εκμεταλλεύτηκε τις στημένες μπάλες καθώς πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα