Νέα γκέλα η Αργεντινή, σεφτέ η Βραζιλία (vids)

Νέα γκέλα η Αργεντινή, σεφτέ η Βραζιλία (vids)

bet365

Η Αργεντινή έμεινε χωρίς νίκη και στο δεύτερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (0-0 με Παραγουάη), ενώ η Βραζιλία πήρε τους πρώτους της βαθμούς. Νίκες για Εκουαδόρ, Ουρουγουάη και Χιλή.

Ζόρια για Αργεντινή

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η Αργεντινή θα έχει μάλλον πολύ δύσκολο έργο στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αφού μετά την ήττα στην πρεμιέρα από το Εκουαδόρ, έμεινε στο 0-0 με την Παραγουάη και είναι βυθισμένη στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον για να φυλάξουν τα νώτα τους, από το να επιτεθούν και όταν το αποφάσισαν ήταν πλέον αργά, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ο Τάτα Μαρτίνο δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει την πρώην ομάδα του και πλέον η Αλμπισελέστε βρίσκεται υπό πίεση με μόλις ένα βαθμό σε δύο ματς, πριν το ντέρμπι με τη Βραζιλία στις 13 Νοεμβρίου για την τρίτη αγωνιστική.

Σεφτέ η Βραζιλία

Μπορεί να κατέβηκε χωρίς τους Νεϊμάρ και Νταβίντ Λουίζ, αλλά η Βραζιλία δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στη Βενεζουέλα των Μπαρόχα και Βάργκας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουίλιαν, επικράτησε με 3-1, πήρε τους πρώτους της βαθμούς στα προκριματικά και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, πλαισιωμένος στην τριάδα πίσω από τον Χουλκ, από τους Όσκαρ και Ντάγκλας Κόστα, πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ για τη Σελεσάο, το πρώτο δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, (1') με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του γκολκίπερ της ΑΕΚ -που αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο- και το δεύτερο, λίγο πριν το ημίχρονο (42'), με ωραίο πλασέ ύστερα από ασίστ του Φιλίπε Λουίς και ωραία προσποίηση του Όσκαρ.

Ο Κρίστιαν Σάντος μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 64', με κοντινή προβολή ύστερα από κόρνερ, αλλά ο 35χρονος Ρικάρντο Ολιβέιρα έβαλε τέλος στις ελπίδες τους, με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή δέκα λεπτά αργότερα. Ο Ρόναλντ Βάργκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Φιγκέρα στο ημίχρονο.

Πολυβόλα Σάντσες – Βάργκας

Με φόρα από την νίκη επί της Βραζιλίας στην πρώτη αγωνιστική, η Χιλή αν και βρήκε αντίσταση, τελικά πέρασε αλώβητη από το Περού, χάρη στον σεληνιασμένο Αλέξις Σάντσες και τον Εντού Βάργκας, που σημείωσαν από 2 γκολ για το τελικό 4-3 σε ένα εκπληκτικό ματς στη Λίμα.

Η νικήτρια του Copa América το περασμένο καλοκαίρι, μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 7' ο επιθετικός της Άρσεναλ, πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Δεν πέρασαν παρά μόλις 3 λεπτά για να βρουν απάντηση οι γηπεδούχοι, με τον Φαρφάν να νικά τον Μπράβο στην κλειστή του γωνία. Το ματς έδειξε να στραβώνει ξανά για τους Περουβιανούς, με την αποβολή του Κουέβα στο 23', όμως πρώην παίκτης των Σάλκε και Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 36', πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 41' έφερε το ματς και πάλι στα ίσα, όταν μετά από μπαλιά του Σάντσες και γύρισμα του Βαλδίβια μέσα από την περιοχή, ο Βάργκας πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-2. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Σάντσες χτύπησε ξανά, όταν ύστερα από ωραία ομαδική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στα πόδια του κι εκείνος πλάσαρε τον Γκαγέσε, γυρίζοντας τούμπα το παιχνίδι και πάλι.

Οι Χιλιανοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Περουβιανούς αυτήν τη φορά, αφού στο 49' ο Σάντσες σέρβιρε για τον παρτενέρ του στην επίθεση κι εκείνος προσποιήθηκε μπροστά στον εξουδετερωμένο Περουβιανό τερματοφύλακα για το 2-4. Οι Ίνκας μείωσαν σε 3-4, με τον Γκερέρο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ήταν πλέον αργά για να σώσουν κάτι από το παιχνίδι.

Σίφουνας η Ουρουγουάη

Μετά την πρώτη της νίκη στη Λα Πας στην πρεμιέρα επί της Βολιβίας, η Ουρουγουάη πήρε και δεύτερο τρίποντο, διαλύοντας με 3-0 την Κολομβία, πραγματοποιώντας το καλύτερο της ξεκίνημα στα προκριματικά μετά από 50 χρόνια.

Η Σελέστε δείχνει να μην έχει διάθεση για τις περιπέτειες της προηγούμενης εμπειρίας της στα προκριματικά και χωρίς τους Σουάρες και Καβάνι, αλλά με οργανωμένο παιχνίδι και τις εκτελεστικές ικανότητες των Γοδίν (34'), Ρολάν (51') και Αμπέλ Ερνάντες (88') πήρε εύκολη νίκη και έφτασε τους 6 βαθμούς. Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν που έμεινε στους τρεις, τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουαδράδο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Καλπάζει το Εκουαδόρ

Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο της πρεμιέρας κόντρα στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ πέτυχε και δεύτερη νίκη, με 2-0 επί της Βολιβίας. Τα γκολ των Μπολάνιος και Καϊσέδο στα... τελειώματα της αναμέτρησης, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, που πέτυχαν το 2x2.

Οι Τρικολόρ άνοιξαν το σκορ μόλις στο 81' με τον Μπολάνιος να πλασάρει από πλάγια θέση στη μικρή περιοχή τον αντίπαλο γκολκίπερ και ο Καϊσέδο σφράγισε το τρίποντο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Ουρουγουάη 6 (5-0)
2. Εκουαδόρ 6 (4-0)
3. Χιλή 6 (6-3)
4. Παραγουάη 4 (1-0)
-----------------------------
5. Βραζιλία 3 (3-3)
-----------------------------
6. Κολομβία 3 (2-3)
7. Αργεντινή 1 (0-2)
8. Περού 0 (3-6)
9. Βενεζουέλα 0 (1-4)
10. Βολιβία 0 (0-4)

 

Τελευταία Νέα