Καέν - Μονπελιέ 2-1

Gazzetta team
Καέν - Μονπελιέ 2-1

bet365

Με γκολ του Λουί στις καθυστερήσεις η Καέν επιβλήθηκε 2-1 της Μονπελιέ και ανέβηκε στην 3η θέση. Νίκες για Νις, Ανζέρ και Γκινγκάμπ.

Η εκπληκτική πορεία της Καέν συνεχίζεται. Θύμα των καενέ αυτή τη φορά έπεσε η Μονπελιέ, που δε λέει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Ένα γκολ του Λουί στις καθυστερήσεις έκανε τη διαφορά, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 2-1 και να ανεβαίνουν στην 3η θέση.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, όμως οι ευκαιρίες ελάχιστες. Ένα φάουλ του Φερέ για την Καέν και μία προσπάθεια του Κονγκρέ ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το 19’, όταν ο Ροντλέν με προβολή μετά από σέντρα του Μπαζίλ έκανε το 1-0! Μετά το γκολ οι μονπελιερέ αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Στο 32’ ο Αντεοτί ανέτρεψε τον Νταμπό στην περιοχή και ο Μαρτέν από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσα. Στην επανάληψη το ματς ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ στο 69’, όταν το δοκάρι σταμάτησε τον Γιαχία, ενώ στο 72’ ο Χίλτον έσωσε στην γραμμή την Μονπελιέ! Τελικά, το γκολ που άξιζαν οι καενέ ήρθε στο 3’ των καθυστερήσεων, όταν αρχικά το δοκάρι σταμάτησε τον Ντελόρ, πριν έρθει ο Λουί και κάνει το τελικό 2-1!

Με ανατροπή η Νις
Επιστροφή στις νίκες για τη Νις, που έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε 3-1 της Μπαστιά στην Κορσική. Οι νισουά μπήκαν καλύτερα στο ματς, χάνοντας την πρώτη κλασική ευκαιρία με τον Πλέα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 23’, όταν ο Ντανίκ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ασέν για το 1-0! Το προβάδισμα των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς μέχρι το ημίχρονο η Νις είχε κάνει την ανατροπή και είχε πάρει το προβάδισμα που δικαιούταν. Στο 33’ ο Μεντί έφερε το ματς στα ίσα με δικό του εκπληκτικό σουτ, ενώ στο 40’ ο Ζερμέν μετά από μπαλιά του Σερί στην πλάτη της άμυνας νίκησε τον Λεκά για το 1-2! Οι φάσεις ήταν λιγότερες στην επανάληψη, όταν οι παίκτες του Πιελ έδωσαν χώρο, όμως οι Κορσικανοί δεν μπορούσαν με τίποτα να τον εκμεταλλευτούν. Το ματς κυλούσε με κάποιες μικροευκαιρίες μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν οι γηπεδούχοι είχαν βγει στην επίθεση για την ισοφάριση και ο Μπενραμά βρήκε χώρο στην αντεπίθεση, για να κάνει το τελικό 1-3.

Στη ψηλά η Ανζέρ
Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, η Ανζέρ πήρε μεγάλη νίκη 1-0 επί της Τρουά και παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πλησίασαν πρώτοι στο γκολ με τον Εντόι στο 19’, όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ, όταν στο 33’ ο Σενεγαλέζος αντίκρισε απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μουλέν προσαρμόστηκαν άνετα στις νέες συνθήκες και κράτησαν με άνεση το 0-0 μέχρι το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί επιθετικά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 57’. Έχοντας πιέσει και έχοντας χάσει ευκαιρίες με τους Σισοκό και Σαΐς, ο Μανγκανί ευστόχησε στο πέναλτι μετά το χέρι του Καραμπουέ και έδωσε το προβάδισμα στην Ανζέρ. Μέχρι το τέλος, μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, με το 1-0 να παραμένει.

Ανεβαίνει η Γκινγκάμπ
Τρίτη σερί νίκη για την Γκιγνκάμπ, που επιβλήθηκε 2-1 της Γκαζελέκ Αζαξιό και συνεχίζει να σκαρφαλώνει στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα και κατέφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 23’, όταν μετά από ασίστ του Μπριάν ο Πριβά έκανε το 1-0. Οι Κορσικανοί κατάφεραν επιτέλους να φτάσουν στο πρώτο τους γκολ στην Ligue 1, όταν στο 35’ μετά από σέντρα του Ντουκουρτιού και αδράνεια της άμυνας της Γκινγκάμπ, ο Μανγκάν ολομόναχος έκανε με πλασέ στην κίνηση το 1-1! Στο 39’, όμως, τα πράγματα πήραν αρνητική τροπή για την Γκαζελέκ, καθώς ο Σιλά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε από νωρίς την ομάδα του με 10 παίκτες. Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι πίεσαν και βρήκαν το γκολ στο 61’. Μετά από φάουλ του Γιάκομπσεν, η μπάλα έφτασε στον Μπριάν, που με ωραίο βολέ έκανε το 2-1! Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με τους Κερμπρά και Ματίς μέχρι το τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με το 2-1 να παραμένει.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή (18/09)

Ρεν-Λιλ 1-1
(74' Ντεπ - 49' Μπουφάλ)

Σάββατο (19/09)

Ρεμς-Παρί 1-1
(83' Σιμπατό - 84' Καβάνι)

Ανζέρ-Τουρ 1-0
(57' πεν. Μανγκανί)

Γκινγκάμπ-Γκαζελέκ Αζαξιό 2-1
(23' Πριβά, 61' Μπριάν - 35' Μανγκάν)

Μπαστιά-Νις 1-3
(23' Ντανίκ - 33' Μεντί, 40' Ζερμέν, 90+4' Μπενραμά)

Καέν-Μονπελιέ 2-1
(19' Ροντλέν, 90+3' Λουί - 32' πεν. Μαρτέν)

Κυριακή (20/09)

Μπορντό-Τουλούζ (15:00)
Μονακό-Λοριάν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Ναντ
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα