Το περίεργο θα ήταν αν...

Το περίεργο θα ήταν αν...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το περίεργο θα ήταν αν...

bet365

Δεν ήταν το... μυαλό στη Μπάγερν. Είναι η λογική. Η «αληθινή» αφετηρία μιας ομάδας που θέλει να αλλάξει αλλά που θα πρέπει να περιμένει κιόλας, ώστε να τα καταφέρει... Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Δεκατρείς τελικές ο φιλοξενούμενος, μέσα στο Καραϊσκάκη. Και επτά επεμβάσεις ο Ρομπέρτο που δικαιούται τον μισό τίτλο του MVP όπως παραδέχθηκε ο (κύριος με το.. άλλο μισό) Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Ισπανός που δευτερόλεπτα μετά την έναρξη χρειάστηκε να πιάσει και ένα πέναλτι. Όχι, δεν άλλαξε κάτι στην ατζέντα. Την Τετάρτη παίζει ο Ολυμπιακός με τη Μπάγερν. Το ματς που μόλις πέρασε ήταν με τον συμπαθή Πλατανιά ( που ακόμη δεν έχει... βαθμό στο Σούπερ Λιγκ σακούλι του).

Αμ, ο Ντουρμάζ. Λες και ο περσινός κύριος στο ρόστερ με το «9» ήταν κάποιος μακρινός του ξάδελφος. Δεύτερο ματς μέσα στο Φάληρο με εμφάνιση «κάνω τη διαφορά». Δραστήριος. Με πρωτοβουλίες. Συμμετοχή. Σε σημείο που πραγματικά να σκέφτεσαι τι... μπορεί να σκέφτεται ο Μάρκο Σίλβα, με την απόφαση του να τον «κόψει» από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποθεώθηκε ο Σουηδός κατά την έξοδο του. Δικαίως. Άξιζε κάθε λεπτό παρουσίας στο χορτάρι... Και μιας και φτάσαμε εδώ;

Και αυτό επίσης από τα «ενδιαφέροντα»: Βγαίνει από το γήπεδο ο Ντουρμάζ, βγαίνει μαζί και ο Τσόρι και μια αναμέτρηση που είναι στο 3-0, με τον Ολυμπιακό να μην «βγάζει μάτια» αλλά να την ελέγχει απόλυτα, γίνεται... άλλο παιχνίδι. Ξέρουμε: Μπορεί να μην πείθει πλέον κανέναν, σαν επιχείρημα, αλλά όσοι ήταν στο γήπεδο προφανώς και το κατάλαβαν πως οι Ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να βρουν μπελά σε αυτό το τελευταίο ημίωρο. Αν ο Ρομπέρτο δεν φορούσε τη «μπέρτα» του Σούπερμαν σε 4-5 περιπτώσεις. Να φύγει ένα ματς με τον Πλατανιά από το 3-0 και να πάει... στο καρδιοχτύπι.

Ήταν η Μπάγερν η αιτία για την ραγδαία «πτώση» σε αυτό το τελευταίο μισάωρο; Μπορεί. Τα «δεδομένα» στην 11άδα όμως, δεν τον δικαιολογούν αυτόν τον ισχυρισμό. Και αφήστε έξω από τον υπολογισμό τον πορτιέρο, για ευνόητους λόγους. Ο Μιλιβόγεβιτς δεν παίζει με τη Μπάγερν. Ο Φουστέρ που μπήκε στο φινάλε επίσης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Ερνάνι μόλις είχε πατήσει χορτάρι στο ντεμπούτο του. Ο Ιντέγε επίσης. Να μην «δείξουν» ότι καλύτερο μπορούν ακριβώς για μια θέση στο σχήμα της Τετάρτης; Και ο Φορτούνης που ήρθε από τον πάγκο, δεν μπήκε έχοντας αντιληφθεί πως ο Τσόρι έκανε εμφάνιση «από εμένα αρχίζει η 11άδα και με τους Γερμανούς». Πόσοι λοιπόν να «χαλάρωσαν» στη σκέψη της Βαυαρικής «μηχανής»;

Όχι, δεν έχει σχέση το ματς που πέρασε με αυτό που έρχεται. Δεδομένα. Και είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες των καιρών μας, με το μαχαίρι στα δόντια. Θα το παλέψει, όσο έχει. Όσο μπορεί και όσο δεν μπορεί. Όπως έκανε πέρσι ίδια μέρα με την Ατλέτικο, πρόπερσι με την Παρί κλπ. Άλλο ήταν το μήνυμα του σαββατόβραδου, αν μας επιτρέπεται μια απόπειρα αποκωδικοποίησης. Μήνυμα όχι προς τον προπονητή, αλλά προς όλους εμάς, που όλα τα ξέρουμε. Και όλα τα κρίνουμε με χαρακτηριστική ευκολία.

Η υπενθύμιση πως για να γίνουν οι Πειραιώτες μια άλλη ομάδα σε σχέση με τη περσινή, δεν περνά μόνο από 15 μεταγραφές. Περνά από δουλειά, χρόνο, υπομονή. Δεν άλλαξε ο Ολυμπιακός σε... μια νύχτα. Ίσα-ίσα έδειξε να θυμίζει ακόμη σε μεγάλο βαθμό τον «κακό» περσινό του εαυτό. Όταν είχε «εξάρτηση» από τον Τσόρι, όταν ο Ρομπέρτο έκανε το... παραπάνω και στη Σούπερ Λιγκ. Όταν τα δύο-τρία πρόσωπα ήταν πάνω από το σύνολο, ξεχωρίζοντας εμφατικά. Είναι φυσιολογικό όμως να συμβαίνει ακόμη. Έγινε 12 Σεπτεμβρίου αυτό το ματς με τον Πλατανιά. Όχι, αρχές Γενάρη όπως το περσινό που σαν σε καρμπόν έγινε η αφορμή για την απομάκρυνση του Μίτσελ, από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αν και μεταξύ μας ήταν και πολύ καλύτερος εκείνος ο Πλατανιάς, από τον τωρινό.

Στο θέμα μας όμως: Αν η εικόνα αυτή, αν αυτές οι αρρυθμίες εμφανιστούν τρεις μήνες μετά θα είναι μια κουβέντα διαφορετική. Τώρα είναι λογικό. Κατανοητό. Δεν έχει ακόμη κάτι παραπάνω από... στιγμές. Θα βρει διάρκεια; Ο Σίλβα έχει χρησιμοποιήσει σε τρεις αγωνιστικές 19 παίκτες: Με τον Πανιώνιο φορ ήταν ο Φινμπόγκασον. Με την Λιβαδειά ο Χάρα. Με τον Πλατανιά ο Ιντέγε. Ο Χάρα έφυγε ήδη. Ο Ντοσεβί που είχε ένα γκολ και ένα δοκάρι στα πρώτα δύο ματς επίσης. Ο Ερνάνι και ο Ιντέγε μόλις ήρθαν. Ακόμη είναι βέβαιο πως την όποια «καλή» 11άδα έχει στο μυαλό του, δεν έχει να την χρησιμοποιήσει στο γήπεδο. Όχι στο Καραϊσκάκη, ούτε στον Ρέντη που μέχρι τη Πέμπτη είχε το.. μισό του ρόστερ. Ψάχνει ο Πορτογάλος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χωρίς να σημαίνει ότι η αναζήτηση που κάνει, προς το παρόν φέρνει και αποτέλεσμα.

Παίζει σταθερά με δύο κόφτες στην Σούπερ Λιγκ, έχοντας αντιμετωπίσει ως τώρα Πανιώνιο, Πλατανιά και Λεβαδειακό ουσιαστικά σε τρία εντός. Και κάνει άμυνα στο... μισό γήπεδο με τους έντεκα παίκτες του. Δεν θα συνεχιστεί για πολύ λογικά αυτό. Δεν ταιριάζει στις ανάγκες του Ολυμπιακού, εντός των συνόρων στα 20 από τα 30 ματς πρωταθλήματος. Όπως δεν αποκλείεται το χθεσινό να του... έκοψε και μια άλλη ιδέα. Αυτή η επιλογή «ζώνης» για να αντιμετωπίσει τις στημένες μπάλες έδειξε «επικίνδυνη» στην χρήση της,απέναντι στον Γιάγια Μπανάνα. Πώς να την ρισκάρεις με τον Λεβαντόφσκι, τον Μπόατενγκ και με τον Μίλερ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής