Μπόνεφ: «Μπράβο στον Σαββίδη, τεράστια τιμή για ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ»

Μπόνεφ: «Μπράβο στον Σαββίδη, τεράστια τιμή για ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπόνεφ: «Μπράβο στον Σαββίδη, τεράστια τιμή για ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτοφ»

bet365

Ο «θρυλικός» Κρίστο Μπόνεφ αποθεώνει στο gazzetta.gr τον Ιβάν Σαββίδη. «Παίκτης σαν τον Μπερμπάτοφ δεν ξανάρθε στη Θεσσαλονίκη. Εξηγούσα στον μάνατζερ του, τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Δεν σκέφτηκε τα χρήματα ο Σαββίδης».

Ο Κρίστο Μπόνεφ συγκαταλέγεται στα τοτέμ του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Μεσουρανούσε στη δεκαετία του '70 προτού λάμψει το άστρο του Στόιτσκοφ και μετέπειτα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο νεοφερμένος σταρ του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που τον εκτόπισε στις 18 Νοεμβρίου 2009 από την κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Εθνικής Βουλγαρίας.

Ο Μπόνεφ στη δύση της καριέρας του αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, ενώ ως προπονητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1990.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας, ο οποίος εξακολουθεί να μιλάει άπταιστα ελληνικά, εξέφρασε στο gazzetta.gr την έκπληξη του για την μεταπήδηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ.

«Το άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο. Ήταν σίγουρα μεγάλη έκπληξη ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως πρόκειται για μία τεράστια είδηση όχι μόνο για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν έχει ξαναπεράσει τέτοιος φορ από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο άλλοτε Βούλγαρος διεθνής μεσοεπιθετικός επιχείρησε να ερμηνεύσει την απόφαση του Μπερμπάτοφ να έρθει στον ΠΑΟΚ.

«Είμαστε φίλοι με τον μάνατζερ του, Εμίλ Ντάντσεφ. Ίσως μέτρησε και το βαλκανικό μενταλιτέ. Ο Μπερμπάτοφ ήθελε να βρίσκεται κοντά στη Βουλγαρία. Η Θεσσαλονίκη απέχει 200 χιλιόμετρα από την Σόφια.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη.

Μπράβο του, έδειξε πως αγαπάει την ομάδα. Στον ΠΑΟΚ, αλλά και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θα βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης.

Η παρουσία του Μπερμπάτοφ αποτελεί τεράστια τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σαββίδης δεν σκέφτηκε τα χρήματα αλλά το μέλλον της ομάδας».

Ο Κρίστο Μπόνεφ θεωρεί πως η παρουσία του Μπερμπάτοφ στον Δικέφαλο του Βορρά θα ωφελήσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

«Νομίζω πως η παρουσία του και μόνο θα αποτελέσει εγγύηση αλλά και πηγή έμπνευσης για τους νέους παίκτες της ομάδας.

Ξέρω πως ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ καλό φορ, τον Αθανασιάδη. Είμαι βέβαιος πως με τον Μπερμπάτοφ θα γίνει ακόμη καλύτερος».

Ο βετεράνος τεχνικός τόνισε στο gazzetta.gr πως είναι πρόωρο να ισχυριστεί κάποιος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μετά την απόκτηση του 34χρονου στράικερ.

«Θέλω να τον δω πρώτα σε δύο-τρία παιχνίδια για να έχω άποψη. Να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Είμαι βέβαιος πάντως πως ο ΠΑΟΚ θα βγει ωφελημένος. Το πρωί που μιλούσα με τον μάνατζερ του, του εξηγούσα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο ΠΑΟΚ και τι απαιτήσεις υπάρχουν από τον κόσμο του».


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα