Μπάγερν - Λεβερκούζεν 3-0

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 3-0

bet365

Η Μπάγερν δεν εντυπωσίασε, όμως με τον Μίλερ να «καθαρίζει» στην επίθεση (δύο γκολ), επιβλήθηκε δίκαια με 3-0 της Λεβερκούζεν.

Με τον Μπόατενγκ να είναι τιμωρημένος και τους Μπάντστουμπερ και Μπενάτια τραυματίες, όλο το ενδιαφέρον πριν το ματς ήταν τα πρόσωπα που θα επέλεγε ο Γκουαρδιόλα για την άμυνα. Τελικά, ο Καταλανός προτίμησε τους Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ και Αλάμπα, χωρίς να υπάρχει καθαρόαιμος κεντρικός αμυντικός στην 11άδα!

Αυτό, ελάχιστα επηρέασε την ομάδα του, που τα πήγε εξαιρετικά, με τον Μπερνάτ να δίνει πολύτιμες βοήθειες. Ο Ντάγκλας Κόστα ήταν για ακόμη μία φορά εκπληκτικός, ο Μίλερ σκόραρε δύο φορές στη 200ή του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπάγερν στην Bundesliga και ο Ρόμπεν άλλη μία στην 130ή δική του. Η νίκη ήρθε τελικά εύκολα με 3-0 επί της Λεβερκούζεν.

Ο ρυθμός στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καλός. Οι γηπεδούχοι σεβάστηκαν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τους αντιπάλους τους και το ίδιο έκαναν και εκείνοι, με αποτέλεσμα τα ρίσκα να είναι λίγα, όπως και οι φάσεις. Ο Τιάγκο (12’) απείλησε πρώτος, ενώ στο 26’ ήρθε το γκολ για τους Βαυαρούς. Εκπληκτική μπαλιά του Τσάμπι Αλόνσο για τον Ντάγκλας Κόστα, εκείνος ξέφυγε με υπέροχο τρόπο από τον Χίλμπερτ και έκανε το γύρισμα, για να σκοράρει από κοντά ο Μίλερ και να κάνει το 1-0. Στο 30’ ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δύσκολη προσπάθεια, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Λεβερκούζεν χάθηκε στο 37’, όταν ο Τσαλχάνολγου με μακρινό φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι – όπως το συνηθίζουν – ανέβασαν στροφές στο δεύτερο 45λεπτο, στο οποίο αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο και οι παίκτες του Σμιντ. Αποτέλεσμα ήταν ο ρυθμός να είναι καλύτερος και μόλις στο 50’ οι «ασπιρίνες» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν αρχικά ο Νόιερ νίκησε τον Κίσλινγκ και στη συνέχεια ο Αλάμπα, για να κρατήσουν την Λεβερκούζεν στο μηδέν. Στο 55’ η Μπάγερν ισοφάρισε τις κλασικές ευκαιρίες, όταν ο Λένο αποφάσισε να βγει από την περιοχή του, για να προλάβει τον Λεβαντόφσκι, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Πολωνό και για καλή του τύχη την είδε στη συνέχεια να περνάει ελάχιστα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του!

Τα πάντα τελείωσαν στο 59’, όταν ο Χίλμπερτ έκανε ανόητο πέναλτι στον Βιδάλ και ο Μίλερ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0. Κάπου εκεί έπεσε ξανά ο ρυθμός, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, με τους Βαυαρούς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 70’ ο διαιτητής Μάιερ είδε πέναλτι για χέρι του Χίλμπερτ, το οποίο μάλλον δε θα έπρεπε ποτέ να σφυρίξει… Όπως και να έχει, αυτή τη φορά πήρε την μπάλα ο Ρόμπεν και έκανε το 3-0. Στο 72’ ο Κρουζ σκόραρε για την Μπάγερ, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για χέρι στο κοντρόλ, ενώ μέχρι το τέλος ο Λεβαντόφσκι ήταν ο μοναδικός που έφτασε κοντά στο γκολ, χωρίς να τα καταφέρει στο 75’ και στο 90’.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Τσάμπι Αλόνσο, Αλάμπα, Βιδάλ, Λαμ, Μπερνάτ (73' Ντάντε), Τιάγκο (83' Ρόντε), Ντάγκλας Κόστα, Ρόμπεν (78' Γκέτσε), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Χίλμπερτ, Παπαδόπουλος, Τα, Γουέντελ (78' Μπένις), Κράμερ, Μπέντερ, Τσαλχάνογλου (61' Κρουζ), Μπελαράμπι, Μεχμέντι (46' Μπραντ), Κίσλινγκ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα