Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

Gazzetta team
Το προφίλ της Φενέρμπαχτσε

bet365

Την Φενέρμπαχτσε των Βίτορ Περέιρα και Μίροσλαβ Στοχ, που φέτος απέκτησε και τους Φαν Πέρσι, Νάνι, θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στα play off του Europa League...

Τον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο, έβγαλε η κληρωτίδα ως αντίπαλο του Ατρόμητου στα play off το Europa League. Η Τουρκική ομάδα μπορεί να έρχεται από τον αποκλεισμό της στο Champions League χάρη στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Σαχτάρ, όμως φέτος έχει ξοδέψει ουκ ολίγα χρήματα για μεταγραφές, φέρνοντας στην Κωνσταντινούπολη παίκτες όπως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο Νάνι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αξίζει πάντως να επισημάνουμε οτι στην «Φενέρ» υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα... Ο Βίτορ Περέιρα που πέρυσι ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και ο Μίροσλαβ Στοχ που πρόπερσι αγωνίστηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ.

Έτος Ίδρυσης: 1907

Χώρα: Τουρκία

Γήπεδο: Σουκρού Σαράτσογλου (50.509)

Πρωταθλήματα: 19

Κύπελλα: 6

Σούπερ Καπ: 9

Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Φαμπιάνο, Ντεμιρέλ, Τασκιράν, Ερσού.

Αμυντικοί: Κίερ, Άλβες, Κάντλετς, Αμπντουλαγιέ, Τσινεμρέ, Κεσιμάλ, Ερκίν, Καλντιρίμ, Οζμπαγιαρκλί.

Μέσοι: Τοπάλ, Σόουζα, Ποτούκ, Μεϊρέλες, Ζεγμπέκ, Ντιέγκο, Χόλμεν, Νιγιάζ, Κράσιτς.

Επιθετικοί: Σό, Στοχ, Νάνι, Φαν Πέρσι, Φερναντάο.

Το αστέρι: Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, άφησε την Premier League και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε, η οποία έδωσε περίπου 5,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από τους «κόκκινους διάβουλους».

Η... ενδεκάδα (4-2-3-1), Ντεμιρέλ, Οζμπαγιαρκλι, Κίερ, Άλβες, Ερκίν, Σόουζα, Μεϊρέλες, Νάνι, Ντιέγκο, Σο, Φαν Πέρσι.

Προπονητής: Βίτορ Περέιρα (2005-2007 Εσπίνιο, 2007-2008 Ακαδημίες Πόρτο, 2008-2010 Σάντα Κλάρα, 2010-2011 Πόρτο βοηθός, 2011-2013 Πόρτο, 2013-14 Αλ Αχλί, 2015 Ολυμπιακός)

Ήρθαν: Σόουζα (Σάο Πάολο), Κίερ (Λιλ), Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φερναντάο (Ατλέτικο Παραναένσε), Οζμπαγρακλί (Μπρούσασπορ), Φαμπιάνο (Πόρτο), Αμπντουλαγιέ (Πόρτο)

Έφυγαν: Εμενίκε (Αλ Αίν), Κούιτ (Φέγενορντ), Γκουνόκ (Μπρούσασπορ), Γουεμπό (Οσμάνλισπορ), Κορκμάζ (Βιλ), Σαχίν (Βιλ), Μπελόζογλου (Μπασακχεσίρ), Ιρτεγκούν (Μπασακχεσίρ), Ιραβούλ (Αλάνιασπορ), Σίμσεκ (Σίβασπορ)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα