Ο ένας τα «εσπρωξε» κι είναι έτοιμος, ο άλλος δεν έχει ακόμα προπονητή

Τάσος Νικολογιάννης
Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφερεται στον φετινο μεταγραφικό προγραμματισμό του Παναθηναϊκού, που δεν εχει προηγούμενο στην Ελλάδα και τον συγκρίνει με τον βασικό του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, που ακόμα δεν έχει προπονητή...

Το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τις μεταγραφές του πριν φύγει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας δεν έχει προηγούμενο . Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θυμάμαι στο παρελθόν ποτέ ελληνική ομάδα να έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της πριν μπει ο Ιούλιος. Με την επικείμενη άφιξη του Σάντσες και την απόκτηση του Θελάντερ ο Παναθηναϊκός κλείνει και τα κενά του στην άμυνα και πλέον έχει μείνει μία μεταγραφή για την επίθεση για παίκτη, που θα αποτελεί εναλλακτική λύση και περισσότερο θα είναι νεαρός και εξελίσιμος εκτός και αν προκύψει πώληση Καρέλη, κάτι που τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.

Ο Παναθηναϊκός την στιγμή, που η οικονομική κρίση στην χώρα μας χτυπάει κόκκινο... πρόλαβε τις εξελίξεις και συμφώνησε με ξένους παίκτες, που αν δεν τους είχε «κλείσει» μπορεί τώρα να υπήρχε πρόβλημα και να το σκεφτόντουσαν δύο φορές, για να έρθουν. Αν μην τι άλλο για τον φετινό προγραμματισμό πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Φύσσα και τον Βόκολο, που «έτρεξαν» όλο το μεταγραφικό πλάνο, αλλά και στον Γιάννη Αλαφούζο, που σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα, έβαλε τα χρήματα που έπρεπε , για να μπορέσει η ομάδα να πάρει στην ώρα τους τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός, μετά τα λάθη που έγιναν πέρυσι και τα οποία πλήρωσε στην πορεία, φέτος έδωσε μαθήματα σωστού προγραμματισμού στις μεταγραφές.

Μπορεί ο Αλαφούζος να έχει γίνει αντικείμενο ….χλευασμού από αντιπάλους επειδή πολύ απλά έχει ξεμπροστιάσει το σύστημα και τους έχει εκθέσει, αλλά εγώ ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα αν και ακόμα δεν έχει σβήσει τα χρέη του και τις βασικές μεταγραφές του έχει ολοκληρώσει και τον προπονητή έχει για τρίτη σερί χρονιά και την καλύτερη μεταγραφή της χρονιάς έχει κάνει με τον Εσιέν και βαδίζει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο.

Την ίδια ώρα αυτός(ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης), που έχει τα χρήματα άφθονα και από πωλήσεις παικτών και από τις συνεχόμενες συμμετοχές του στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ , έχει πάρει κάποιους παίκτες από την Ελλάδα, για να τους ….μοιράσει δανεικούς δεξιά και αριστερά και αυτό είναι όλο. Προπονητή ακόμα δεν έχει ανακοινώσει διότι ο προπονητής, που επέλεξε ακόμα δεν έχει απεμπλακεί από την πρώην του ομάδα και έχουμε φθάσει τέλος Ιουνίου. Παίκτες αξίας από το εξωτερικό μόνο στα πρωτοσέλιδα έχει αποκτήσει. Εχω, έχω λέγεται... Καρίγιο, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο και άλλοι , που μέχρι στιγμής μόνο στα λόγια έχουν ….έρθει στον Ολυμπιακό. Αντίθετα , όπως λέγεται πάλι είναι έτοιμος να πουλήσει βασικούς παίκτες, όπως είναι ο Ρομπέρτο , ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ομάρ….. Με λίγα λόγια με την προετοιμασία να αρχίζει τον Ιούλιο στις αρχές όλα είναι στον αέρα στον Ολυμπιακό και μιλάω καθαρά για το αγωνιστικό(πέρα από τις δικαστικές εκρεμμότητες). Και αν κάποιος πει, ότι ο Ολυμπιακός αρχίζει τις υποχρεώσεις του τον Αύγουστο πιο μετά από τον Παναθηναϊκό θα συμφωνήσω, μεν , αλλά η ουσία είναι μία. Ότι από την μία ο Παναθηναϊκός επενδύει στην ομάδα, που χτίζει ανεβάζει το μπάτζετ και κάνει προσθήκες παικτών, που θα κάνουν την διαφορά. Και από την άλλη ο Ολυμπιακός, που δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα πάλι είναι έτοιμος να χτίσει μία καινούργια ομάδα, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή την τελευταία τριετία. Να αλλάξει τον βασικό του κορμό με πωλήσεις παικτών και αγορά άλλων στην θέση τους. Ο ένας συνεχίζει να χτίζει , ο άλλος συνεχίζει να γκρεμίζει, για να ξαναχτίσει….