Επεσε η Ελτσε, σώθηκε η Εϊμπάρ

Επεσε η Ελτσε, σώθηκε η Εϊμπάρ

bet365

Η Ελτσε έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Primera που υποβιβάζεται εξαιτίας χρεών. Την θέση της στη μεγάλη κατηγορία θα πάρει η Εϊμπάρ.

Τελικά συνέβη αυτό που άπαντες φοβούνταν στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Primera Division υποβιβάζεται ομάδα εξαιτίας χρεών. Η Ελτσε δεν θα συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία, καθώς η Επιτροπή Οικονομικών της LFP ανακοίνωσε ότι η εν λόγω ομάδα ούτε πλήρωσε, ούτε και τακτοποίησε τα χρέη της, όπως είχε κληθεί να κάνει.

Η Ελτσε χρωστάει στην Εφορία 4,3 εκατ. ευρώ και το περίεργο είναι ότι δύο μέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της, Χουάν Ανγκίς είχε ενημερώσει πως είχε τακτοποιήσει το ζήτημα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η LFP δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζητούσε και έτσι η Ελτσε του χρόνου θα αγωνιστεί στη Segunda.

Την θέση της θα πάρει η Εϊμπάρ, η οποία μέχρι τώρα είχε διατηρήσει εκπληκτικά τίμια στάση. Ο πρόεδρος της χαρακτηριστικά είχε εξηγήσει πως: «Παρά το ότι γνωρίζουμε ότι κάποιες ομάδες έχουν τις οικονομικές δυσκολίες τους, εμείς δεν πρόκειται να υποβάλουμε έφεση. Ο,τι κέρδισαν στο γήπεδο, δεν θα τους το πάρουμε εμείς στα χαρτιά», έλεγε ο Αλεξ Αρανθάμπαλ, ο οποίος τελικά βλέπει την ομάδα του να παραμένει από σπόντα στα σαλόνια για δεύτερη σεζόν στην ιστορία της.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα