Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός σε... ακτίνες!

Ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός σε... ακτίνες!

bet365

O Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του 27ου Κυπέλλου στην ιστορία του. Το gazzetta,gr περνά από... ακτίνες τους «ερυθρόλευκους» που οδήγησαν την ομάδα τους στο τρόπαιο!

17ο νταμπλ για τον Ολυμπιακό, 27ο Κύπελλο και 42ο πρωτάθλημα. Η χρονιά αυτή έκλεισε ιδεατά για τον Ολυμπιακό την 23 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι πρωταθλητές Ελλάδας, δεν είχαν καλή εικόνα, φτάνοντας ωστόσο στο γκολ πρώτοι με τον Χάρα, από το λάθος του Μπέρτου. Με το που βγήκαν από τα αποδυτήρια έδειξαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν καμία ευκαιρία στην Ξάνθη να ονειρεύεται κάτι καλύτερο.

Το gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους «ερυθρόλευκους».

Ρομπέρτο: Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη έφτανε στην περιοχή του Ολυμπιακού, χωρίς μεγάλη δυσκολία. Όποτε χρειάστηκε, όμως, ο Ρομπέρτο ήταν εκεί για να «σβήσει» κάθε ελπίδα - για γκολ - των αντιπάλων.

Σαλίνο: Σταθερός για ακόμη μια φορά. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει... παπάδες, αλλά δεν είναι και από εκείνους που θα σε κάνουν να... καρδιοχτυπάς. Kαι στον τελικό έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά με τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού να αποτελεί... άβατο για τους Ακρίτες.

Μαζουακού: Στο πρώτο μέρος τα έκανε κάποια αμυντικά λάθη απέναντι στον Σολτάνι - κυρίως. Βεβιασμένες κινήσεις από το Γάλλο, που ευτυχώς δεν πλήρωσε η ομάδα του. Επιθετικά προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα και το σίγουρο είναι ότι... πονοκεφάλιασε τη δεξιά πλευρά της αντίπαλης άμυνας σε 1-2 στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο μέρος ανεβασμένος κι αυτός. Αν έμπαινε το σουτ του στο 77' θα γράφαμε για ένα από τα ομορφότερα γκολ της χρονιάς.

Μποτία: Κέρδισε την κάρτα του Κλέιτον, ήταν γενικά σταθερός και εκεί που έπρεπε για να απομακρύνει κάθε κίνδυνο. Η αποβολή του δεν άλλαξε τίποτα στο τέλος.

Σιόβας: Είχε πάθος και πήγανε πρώτος στον μπάλα. Δέχτηκε το χτύπημα από τον Καπετάνο στο δεύτερο μέρος, σηκώθηκε και συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα μέχρι το 83' όταν κι άφησε τη θέση του στον Κασάμι.

Εντινγκά: Όχι πως ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά ο Κονγκολέζος δεν έδειξε στο πρώτο 45λεπτο ότι είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν κουβάλησε μπάλα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και από την άλλη, οι αντίπαλοι δεν είχαν απέναντί τους τα χαφ που θα τους εμποδίσουν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Στη συνέχεια η απόδοση των συμπαικτών του παρέσυρε κι εκείνον ν'... ανέβει.

Μιλιβόγεβιτς: Ο παρτενέρ του Εντινγκά στο δίδυμο των αμυντικών χαφ, προσπάθησε με την δυναμικότητά του να είναι κοντά στις φάσεις. Αξιόπιστος τόσο στα χαφ όσο και ως στόπερ όταν και κλήθηκε να γυρίσει στο πλευρό του Μποτία όταν βγήκε ο Σιόβας. Δεν έχει ευθύνη στο γκολ της Ξάνθης, αφού έπεσε και στα πόδια του Καπετάνου για να τον κόψει.

Ντοσεβί: Ό,τι καλύτερο είχε ο Ολυμπιακός στον μεσοεπιθετικό του τομέα στο πρώτο μέρος. Είχε πολλή ενέργεια, δημιούργησε προβλήματα στον Γουάλας και τον.. αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Δεν δίσταζε να γυρίζει και να ντουμπλάρει τον Σαλίνο, δίνοντάς του τις απαραίτητες βοήθειες. Πολύ καλή δουλειά.

Φουστέρ: Μέχρι το 66' που αγωνίστηκε είχε πάθος, έμπαινε στις φάσεις και χάρηκε το τελευταίο ματς της χρονιάς με την ελπίδα να μην είναι και το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό.

Ντομίνγκες: Όποιος έχει δει το γκολ του θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα άλλο για τον Αργεντινό. Του ευχόμαστε, απλά, καλή ξεκούραση στις διακοπές γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τέτοια γκολ.

Χάρα: Του δόθηκε μία ευκαιρία... μύρισε το γκολ και άνοιξε το σκορ, σκορπώντας χαμόγελα στους φιλάθλους της ομάδας του. Άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο, σε ένα γήπεδο που του αρέσει να σκοράρει. Θυμίζουμε ότι εδώ με το γκολ του απέκλεισε την ΑΕΚ.

Οι αλλαγές...

Φορτούνης: Μπήκε στο 66' και για άλλη μία φορά ήρθε από τον πάγκο για να συνεισφέρει. Το γκολ του από απευθείας εκτέλεση αλλά και η δουλειά που έκανε υπόσχονται πολλά ενόψει της επόμενης σεζόν.

Μήτρογλου: Συμμετείχε στον τελικό από το 79' και μετά, αλλά θα μπορούσε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αν λίγο αφότου μπήκε η προσπάθειά του δεν περνούσε δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη,

Κασάμι: Μπήκε στο 83', θα ήταν άδικο να τον κρίνουμε.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα