ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0

ΑΕΚ - Παναχαϊκή 3-0

bet365

Το πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καλό αλλά στο δεύτερο η ΑΕΚ ανέβηκε και με δύο γκολ του Αραβίδη και γκολάρα του Μπακάκη καθάρισε (3-0) την Παναχαϊκή.

Η νίκη ήταν υποχρεωτική για την ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ηρακλή, όχι γιατί κινδύνευε βαθμολογικά αλλά επειδή έτσι πρέπει. Οι Κιτρινόμαυροι όντως πέτυχαν τον στόχο τους αλλά δεν ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό με την απόδοση τους. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο μέρος και ανέβηκε μετά το 60', ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0 και έχοντας φάσεις και για άλλα γκολ. Δύο έβαλε ο Αραβίδης, ο οποίος έχει κάνει σούπερ σεζόν, ένα αλλά γκολάρα ο Μπακάκης με τρομερό σουτ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Μέτριοι ως κακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς οι περισσότεροι, απογοήτευση ο Μπαρμπόσα, ορεξάτοι οι Αραβίδης-Ανάκογλου-Τζανετόπουλος-Πεταυράκης και ανεβασμένος στο β' μέρος ο Γιόχανσον.

Το ματς άρχισε όπως θα ήθελε ο Τραϊανός Δέλλας. Με την ΑΕΚ, δηλαδή, να ανοίγει το σκορ στο 4' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη μετά την ανατροπή του Πλατέλλα από τον Κάργα. Θεωρητικά, η Ένωση είχε ακριβώς αυτό που ήθελε για να χειριστεί σωστά τον αγώνα στη συνέχεια αλλά δεν το έκανε... Οι Κιτρινόμαυροι ήταν εκτός ρυθμού, δεν είχαν στοιχεία στο παιχνίδι τους που παρουσίαζαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και θα μπορούσαν να δεχθούν την ισοφάριση. Είτε στο τετ α τετ του Μαρουκάκη στο 31', που απέκρουσε ο Ανέστης, είτε στο 37', όταν ο Γκαντιάγκα από κοντά δεν σούταρε μετά από μπέρδεμα στην κιτρινόμαυρη άμυνα.

Με εξαίρεση τον ορεξάτο Αραβίδη και κάποιες καλές ενέργειες από τους Τζανετόπουλο και Ανάκογλου, η ΑΕΚ δεν είχε να δείξει κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο μέρος, αν και θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 στο 45' με το σουτ του Πλατέλλα που έφυγε λίγο άουτ. Αμέσως μετά, όμως, θα μπορούσε (πάλι) να γίνει και το 1-1 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Μπουντόπουλου και την απόκρουση του Ανέστη!

Η απόδοση της ΑΕΚ, που στο 48' είχε μια καλή ευκαιρία αλλά το γύρισμα του Κρισάντους για τον ελεύθερο Αραβίδη ήταν πιο δυνατό από ό,τι έπρεπε, ήταν ίδια με του πρώτου μέρους στο 15λεπτο της επανάληψης, για να βελτιωθούν τα πράγματα μετά το 60'. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι ανέβασε την απόδοσή του ο Γιόχανσον, με αποτέλεσμα η ομάδα να λειτουργεί καλύτερα σε όλους τους τομείς. Εκμεταλλευόμενη και την κούραση της Παναχαϊκής, αφού καμία ομάδα της σεζόν δεν έχει δουλέψει καλύτερα από την ΑΕΚ σε αυτό τον τομέα, η ομάδα του Δέλλα ήθελε απλά το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε τον αγώνα και το πέτυχε στο 68' με εκτέλεση φάουλ του Αραβίδη!

Η ομάδα απέδιδε καλύτερα όσο περνούσε η ώρα, οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν φάσεις για να ανεβάσουν το σκορ και θα το είχαν κάνει αν δεν ήταν άτυχοι, όπως στο πλασέ του Ανάκογλου (75'), το σουτ του Μπαρμπόσα εντός περιοχής (77'), την κεφαλιά του Γιόχανσον από κοντά (81'), το σουτ του Ανάκογλου που απέκρουσε ο Γεωργακόπουλος (82') και στο δοκάρι του Τζανετόπουλου από κοντά (88'). Τελικά, έστω και στο 92', το 3-0 έγινε και έγινε με πολύ ωραίο τρόπο μετά το σουτ του Μπακάκη εκτός περιοχής!

Man of the match: Ο Αραβίδης και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε το «γιατί». Ακόμη δύο γκολ και συνεχίζει ακάθεκτος!

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαρμπόσα... Στην ΑΕΚ κρίνονται όλοι και ο Πορτογάλος σε ακόμη ένα ματς ήταν απογοητευτικός. Κλήθηκε να πάρει πάνω του το κομμάτι της δημιουργίας του παιχνιδιού αφού υποτίθεται ότι γνωρίζει και τη θέση αλλά ήταν και πάλι εκτός παιχνιδιού...

Στο ύψος του: Ανάκογλου και Τζανετόπουλος. Από τους λίγους που παρουσιάστηκαν ορεξάτοι, έκαναν καλά πράγματα και βοηθούσαν όπου έπρεπε. Στο δημιουργικό κομμάτι ο πρώτος, στο αμυντικό κυρίως ο δεύτερος, ο οποίος όμως έψαξε και το γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στη φάση του δοκαριού.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κάργας με το να κάνει πέναλτι στο 2ο λεπτό, ουσιαστικά καταδικάζοντας την Παναχαϊκή...

Το στραγάλι: Αποφεύχθηκε το μεγάλο λάθος αλλά 2-3 κάρτες σε παίκτες της Παναχαϊκής... χαρίστηκαν.

Το ταμείο του Gazzetta: Τα πράγματα είναι απλά για την ΑΕΚ. Με νίκη το Σάββατο επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και με τρίποντο στη Λάρισα τέσσερις μέρες μετά, τελειώνει οριστικά με το θέμα άνοδος. Στόχος της Ένωσης, βέβαια, δεν είναι μόνο αυτός αλλά να τερματίσουν και στην 1η θέση των πλέι οφ, με τον Δέλλα και τους παίκτες του να ξέρουν ότι όλα εξαρτώνται από αυτούς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (88' Φαγέ), Πλατέλλας (83' Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους (67' Σοϊλέδης).

Παναχαϊκή: Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα, Άλμπι, Κάργας, Κοντοχρήστος, Αναστασόπουλος, Γκαντιάγκα (77' Χαρτσιάς), Στεργίδης (75' Κυβελίδης), Χοτζάλι (46' Χούσα), Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης.

Η βαθμολογία:

1 ΑΕΚ 13
2 ΗΡΑΚΛΗΣ 13
3 ΑΠΟΛΛΩΝ 4
4 ΑΕΛ 3
5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1
6 ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 0

Επόμενη αγωνιστική:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΑΕΛ
ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα