Περιμένουν τους Ναπολιτάνους οι «λύκοι»

Θοδωρής Βασίλης
Περιμένουν τους Ναπολιτάνους οι «λύκοι»

bet365

Η κάτοχος Σεβίλλη φιλοξενεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Ζενίτ των πολλών απουσιών, ενώ οι «λύκοι» ετοιμάζονται για νέο δάγκωμα απέναντι στη Νάπολι. Δοκιμασία της Φιορεντίνα στο Κίεβο ανοικτό ματς στο Βέλγιο στα πρώτα ματς των προημιτελικών του Europa League.

Σεβίλλη-Ζενίτ

Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλλη υποδέχεται την Ζενίτ με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά. Οι Σεβιγιάνοι του Ουνάι Έμερι βρίσκονται σε φουλ φόρμα και είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους. Στο πρωτάθλημα πήρε την ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται στο -τρία από τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ευρώπη δείχνει έτοιμη να διατηρήσει τα σκήπτρα και στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε εύκολα την Βιγιαρεάλ. Η Ζενίτ από την πλευρά της μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα στην Ρωσία και τώρα στρέφει την προσοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αντρέ Βίλλας Μπόας έχιε να αντιμετωπίσιε ουκ ολίγα προβλήματα με τους Φαϊζούλιν (τραυματίας), Κρισίτο, Ντάνι, Σμόλνικοφ και Χουλκ (τιμωρημένοι) να είναι εκτός.

Κλαμπ Μπριζ-Ντνίπρο

Η Μπριζ είναι στα καλύτερα της. Κατέκτησε το Κύπελλο Βελγίου, ενώ είναι το μεγάλο φαβορί και για το πρωτάθλημα. Και στην Ευρώπη όμως τα παέι περίφημα αφού είναι αήττητη έχοντας φτάσει στα προημιτελικά. Το κλίμα στην ομάδα του Πρεντόμ είναι ιδανικό και με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Τέσσερις απουσίες για τους γηπεδούχους αφού είναι τραυματίες Ντουάρτε, Γκεντοζ, Ένγκελς, Μεινερ. Η Ντνίπρο γράφει ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς έχει ανοίξει η όρεξη και κρυφά μέσα τους ελπίζουν ακόμα για τελικό. Στην Ουκρανία έμειναν οι Μαζούχ και Ζοζούλια, ενώ αμφίβολος είναι ο Ματέους.

Βόλφσμπουργκ-Νάπολι

Για πολλούς είναι το ζευγάρι των προημιτελικών. Η Βόλφσμπουργκ με ηγέτη τον Κέβιν Ντε Μπρόιν (5 γκολ και 5 ασίστ) τρελαίνει κόσμο και μετά την Ίντερ ετοιμάζεται να πάρει άλλο ένα ιταλικό σκαλπ. Στις εγχώριες διοργανώσεις οι «λύκοι» είναι οι μοναδικοί που δείχνουν τα δόντια τους στην Μπάγερν. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ντίτερ Χέκινγκ με εξαίρεση τον Χαντ δεν αντιμετωπίζει άλλη απουσία. Η Νάπολι ταξίδεψε στην Γερμανία με την ηρεμία να επανέρχεται στο στρατόπεδο της ομάδας μετά τη νίκη με 3-0 επί της Φιορεντίνα. Οι «παρτενοπέι» ψάχνουν την διέξοδο μόνο μέσω του Γιουρόπα Λιγκ αφού η κατάκτησή του θα δώσει ένα εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει Ζουνίγκα και Μίτσου.

Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα

Η Ντιναμό Κιέβου με όπλο την έδρα της φιλοξενεί την Φιορεντίνα βάζοντας ως στόχο να αποκλείσει άλλο ένα γνωστό όνομα μετά την Έβερτον. Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ γνωρίζει ότι η ομάδα του δεν είναι το φαβορί αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει δεν πρόκειται να παίξει αμυντικά αλλά θα ψάξει για τη νίκη. Η προϊστορία πάντως δεν είναι με το μέρος των Ουκρανών που μετράνε μόλις δύο νίκες σε 18 αναμετρήσεις απέναντι σε ιταλικές ομάδες. Μοναδική απουσία για τους γηπεδούχους ο Μακαρένκο, εξαιρετικά αμφίβολος ο Μιγκέλ Βελόσο. Η Φιθορεντίνα ταξίδεψε στο Κίεβο γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλα περιθώρια. Άλλωστε δύο τριάρες μέσα σε πέντε ημέρες δεν κάθονται καλά. Οι «βιόλα» αρχικά γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Γιουβέντους στο Κύπελλο και στη συνέχεια άφησαν πολλές από τις ελπίδες τους για την τρίτη θέση στη Νάπολι. Στα αγωνιστικά ο Βιτσέντζο Μοντέλα θα ρίξει όλα τα όπλα που έχει στην διάθεσή του αφού με εξαίρεση τον τιμωρημένο Μπασάντα δεν έχει άλλα προβλήματα. Γκόμες και Σαλάχ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο με τον Νέτο να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού και να παραμένει κάτω από τα γκολπόστ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα