Πλατανιάς - Βέροια 1-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - Βέροια 1-0

bet365

Το γκολ του Τόρες ήταν αρκετό για τον Πλατανιά, ο οποίος νίκησε 1-0 την Βέροια και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής. Όλα τα λεφτά για τους Χανιώτες το ματς με τον Παναιτωλικό στα «Περιβόλια».

Ο Πλατανιάς ήθελε περισσότερο τη νίκη για να μείνει κοντά στη σωτηρία. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και πέτυχε το γκολ με τον Τόρες, η Βέροια προσπάθησε στο δεύτερο και είχε δοκάρι και ακυρωθέν γκολ, ενώ οι Χανιώτες είχαν ευκαιρίες προς το φινάλε να... κλειδώσουν τη νίκη, η οποία τελικά ήρθε.

Με 4-2-3-1 και Τόρες κορυφή

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Κάτω από δοκάρια ήταν ο Ολιμπά, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Νέπλιακ και στα στόπερ οι Ιτούα, Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Τετέ, Μαχαμάτ και μπροστά τους οι Μενδρινός, Γκαβιλάν, Κάσιο. Στην κορυφή ο Τόρες.

Με Χριστοφρίδη, Λαναρή στον πάγκο

Το ίδιο σύστημα παρέταξε και ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, που κάθισε αυτή τη φορά στον πάγκο της Βέροιας έχοντας δίπλα του τον Γιώργο Λαναρή. Ο Καντιμοίρης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μαλόν να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη το αριστερό και τους Όστοϊτς, Μαραγκό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Βεργώνης, Μπαλάφας και μπροστά τους οι Μπεν, Τάτος, Καλτσάς. Μοναδικός προωθημένος ο Κάμπορα.

Κατοχή και γκολ ο Πλατανιάς

Το ματς ξεκίνησε με τη Βέροια να έχει την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 5', όταν ο Ολιμπά έκανε λάθος απομάκρυνση πάνω στον Μπεν, που τον πίεσε κι έβαλε την κόντρα, με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να βρίσκει την μπάλα για να παραχωρήσει κόρνερ. Στη συνέχεια, οι Χανιώτες πήραν την κατοχή της μπάλας και είχαν δύο καλές στιγμές μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 9' το ωραίο σουτ του Κάσιο λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Καντιμοίρης, που απέκρουσε το εξ' επαφής πλασέ του Τόρες στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 21' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ με τον ίδιο παίκτη σε παρόμοια φάση με αυτή του 10'. Ο Μαχαμάτ έδωσε στον Αποστολόπουλο, αυτός γύρισε την μπάλα από δεξιά για τον Τόρες, ο οποίος με κοντινό πλασέ αυτή τη φορά δεν αστόχησε, ενώ δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Καντιμοίρης με τα πόδια.

Λίγα πράγματα

Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα οι παίκτες του Παράσχου κατέβασαν... στροφές, αυτοί του Χριστοφορίδη προσπάθησαν να βρουν κάποιους χώρους και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Μάλιστα, η πιο αξιόλογη ήταν το μακρινό σουτ του Βεργώνη στο 37', το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ολιμπά.

Δοκάρι και ακυρωθέν γκολ για Βέροια

Στην επανάληψη η Βέροια μπήκε πιο δυνατά και στο 52' είχε την καλύτερη στιγμή της στην αναμέτρηση. Μετά από σέντρα του Μπαλάφα από δεξιά, ο Μπεν έπιασε το διαγώνιο σουτ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.

Μάλιστα, στο 61' ακυρώθηκε και γκολ στη «βασίλισσα του Βορρά» λανθασμένα ως οφσάιντ. Σε βαθιά μπαλιά ο Μπεν έφυγε από κανονική θέση και πρόλαβε με κεφαλιά την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Όμως, ο βοηθός Μαγιάννης σήκωσε το σημαιάκι του, ενώ καλυπτόταν και ο Κάμπορα, ο οποίος με κοντινή προβολή θέλησε να σιγουρέψει το γκολ.

Ανέβηκε ο Πλατανιάς, έψαξε το δεύτερο

Στη συνέχεια, ο Πλατανιάς ανέβηκε, ενώ ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, και είχε αρκετές ευκαιρίες να σημείωσει και δεύτερο τέρμα. Στο 68' ο Τόρες βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κατέβασε την μπάλα με κοντρόλ και έκανε το πλασέ, με τον Καντιμοίρη να τον νικάει γι' ακόμα μια φορά. Δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Ντουμίτρου ήταν αδύναμο για να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Ολιμπά και στο 81' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδειξε και πάλι καλά αντανακλαστικά στο κοντινό πλασέ του Μιλούνοβιτς, έπειτα από γύρισμα του Τετέ από δεξιά.

Ο Καντιμοίρης... έβγαλε και τη σέντρα-σουτ του Κουλιμπαλί από δεξιά στο ίδιο λεπτό, ενώ στο 89' χρειάστηκε και την τύχη. Ο Μιλούνοβιτς τον... πυροβόλησε με διαγώνιο σουτ από δεξιά και ο Καντιμοίρης βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να βρει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς πανηγύρισε μία σημαντική νίκη, που τον κρατάει ζωντανό στο... κόλπο της παραμονής.

Man of the match: Ο Τόρες είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει, το έκανε στο 21' και χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Κακό παιχνίδι από Μπεν, Κάμπορα, που δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Στο ύψος του: Καλός ο Μιλούνοβιτς στα όσα λεπτά αγωνίστηκε, καθώς θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο τέρμα για τον Πλατανιά σε τρεις περιπτώσεις. Από πλευράς Βέροιας, παρά το γκολ που δέχτηκε, τα πήγε καλά ο Καντιμοίρης, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αποκρούσεις.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ολιμπά σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη δεν το πλήρωσε, σε αντίθεση με τη δεύτερη, όμως στάθηκε τυχερός που ο Μαγιάννης ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Το στραγάλι: Δεν έκανε κάποιο λάθος ο Λαμπρόπουλος, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Μοναδικό λάθος από τους βοηθούς του το ακυρωθέν γκολ της Βέροιας.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πλατανιάς ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Τόρες. Η Βέροια προσπάθησε στην επανάληψη, είχε δοκάρι και το ακυρωθέν γκολ, όμως και να έβαζε θα μπορούσε να δεχτεί και δεύτερο, αφού οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους. Τρεις βαθμούς που διατηρούν ζωντανούς τους Χανιώτες στο... κόλπο της παραμονής, τη στιγμή που η Βέροια ψάχνει να βρει τον καλό της εαυτό.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (90'+2' Δημήτρης), Γκαβιλάν (64' Κουλιμπαλί), Κάσιο (71' Μιλούνοβιτς), Τόρες.

Βέροια (Δημήτρης Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Τάτος (57' Καμπαγέρο), Μαλόν (85' Ναζλίδης), Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Μαραγκός, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (70' Ντουμίτρου).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα