Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Signal Iduna Park και η Μπάγερν επιβλήθηκε 1-0 της Ντόρτμουντ.

Όπως είχε κάνει και ο Γκέτσε, έτσι και ο Λεβαντόφσκι επέστρεψε ως αντίπαλος στο Signal Iduna Park και σκόραρε στην Bundesliga (είχε παίξει και στο Σούπερ Καπ). Το γκολ του Πολωνού στάθηκε αρκετό, για να φύγει η Μπάγερν των πολλών απουσιών με νίκη 1-0 από το Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπορούσια, που είχε διάθεση, όμως το πρόβλημα στο γκολ παραμένει άλυτο για τον Γίργκεν Κλοπ.

Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να μην αλλάξει σύστημα, όμως οι παίκτες του έπρεπε να μάθουν να μην στηρίζονται στους Ρόμπεν και Ριμπερί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καταλανός άφησε και τον Γκέτσε στον πάγκο, όμως οι Βαυαροί τα πήγαν μια χαρά. Σταθεροί στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις τους και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μανιασμένα, πίεσαν ψηλά, όμως η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους με τον Μίλερ.

Οι Βαυαροί είχαν καλή κυκλοφορία μπροστά από τον Νόιερ, με τον Τσάμπι Αλόνσο να βοηθάει πάρα πολύ και το πασχαλιάτικο θαύμα να γίνεται, με τον Ντάντε να αποφεύγει την γκέλα. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα απορρόφησαν σχετικά εύκολα την πίεση των Βεστφαλών, με τους Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ισορρόπησαν και έφτασαν στο γκολ στο 36’. Ο Λεβαντόφσκι έμεινε όρθιος, άφησε στον Μίλερ, ο Βάιντενφελερ τον νίκησε, όμως ο Πολωνός ήρθε από πίσω για να κάνει με κεφαλιά το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένταση και στην επανάληψη, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 61’ για να δούμε την πρώτη κλασική ευκαιρία της Μπορούσια. Μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Ρόις, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως είδε την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ! Οι Βαυαροί δεν ρίσκαραν, έπαιξαν εξαιρετικά ένα παιχνίδι που δεν ήξεραν, ενώ τα καλά νέα για τον Γκουαρδιόλα συνεχίστηκαν με τις εξαιρετικές παρουσίες των Λαμ και Τιάγκο, με τον δεύτερο να περνάει στη θέση του πρώτου.

Οι παίκτες του Κλοπ είχαν την πρωτοβουλία μέχρι το τέλος, διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για δύο πέναλτι στο τέλος, το πρώτο σε μαρκάρισμα του Τσάμπι Αλόνσο στον Ομπαμεγιάνγκ και το δεύτερο σε χέρι του Μπόατενγκ, ενώ αν δεν ήταν ο Νόιερ στο τέρμα στο 88’ πιθανότατα θα είχαν φτάσει στην ισοφάριση. Ο Γερμανός γκολκίπερ, όμως, έβγαλε εντυπωσιακά το φάουλ του Ρόις και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, για να διατηρήσει η Μπάγερν τη διαφορά της στο +10 από την Βόλφσμπουργκ και να μείνει η Ντόρτμουντ στο -4 από την 7η Χόφενχαϊμ, θέση που είναι πολύ πιθανό να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν (79' Μχιταριάν), Μπλατσικόφσκι (67' Καγκάβα), Ρόις, Καμπλ (67' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Ραφίνια, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ (69' Τιάγκο), Σβάινσταϊγκερ (58' Ρόντε), Μίλερ (79' Γκέτσε), Λεβαντόφσκι