Το τρένο του... Άλεξ!

Το τρένο του... Άλεξ!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Το τρένο του... Άλεξ!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις προυποθέσεις...τρένου που υπάρχουν μετά από την μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και τις επικίνδυνες... ράγες του συλλόγου.
Ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Ορφέα έκανε απλά το καθήκον του. Με 4 νέα αποκτήματα, που αν όχι την Κυριακή στην Καστοριά, σίγουρα στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι θα γίνουν 7 (ενδεχομένως και 8) έδειξε ότι πλέον εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο το αγωνιστικό κομμάτι του πρωταθλήματος της Γ εθνικής.
Νλουντούλου, Σαμαράς και Καλογέρης έδειξαν ότι βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από τους αντιπάλους στην Γ εθνική, παίζοντας στο 30-40% της αξίας τους. Γιατί ο Νλουντούλου για τον οποίο όλοι μιλάνε από χθες μετά την γκολάρα που πέτυχε, δεν είχε ούτε την έκρηξη, ούτε την ταχύτητα, ούτε τις ανάσες, που θα έχει μετά από 2-3 εβδομάδε, που θα έχει βρει τα πατήματά του.
Ο Γάλλος είχε να παίξει σε επίσημο ματς πάνω από 6 μήνες και παρόλα αυτά εξέθεσε ανεπανόρθωτα όσους τον “έφαγαν”.
Κανείς φυσικά δεν πιστεύει ότι ήταν επιλογή του Κάμπος να φύγει. Όπως βέβαια δεν ήταν και επιλογή του Βραζιλιάνου να φύγει ο Ρένια. Για τον δεύτερο όμως έγινε...θέμα. Προφανώς και ο Γάλλος είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Όπως βέβαια και ο Καλογέρης ή ο Σανιά που ήρθαν για να φύγει ο Προβατίδης.
Ή ο Φυσέκης που ήρθε για να φύγει ο Καρατζιοβαλής. Ή ο Σαμαράς που ήρθε για να φύγει ο Γιαννίτσης. Ο Γεωργιάδης ήρθε στην θέση του... Ψυχογιού και έπεται και συνέχεια με το Νάκο και ίσως και ένα ακόμα φορ (αν έρθει και ο Κωνσταντινίδης δυο!).
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες που ήρθαν και πολυτέλεια θεωρούνται για την κατηγορία και πολύ καλύτεροι είναι από όσους αποχώρησαν; Μάλλον όχι. Το θέμα είναι για μία ακόμα φορά στον ΑΡΗ να διατηρηθεί η ηρεμία στον σύλλογο και από την άλλη να αποκτήσει όραμα ο κόσμος.
Τα...όργανα από τους έχοντες σε εξέλιξη προσωπικές δικαστικές διαμάχες με τον Καλαιτζίδη, αλλά και τους χαρτζηλικωμένους με... πεσέτες αυτή την περίοδο θα κοπάσουν (σε ένα βαθμό). Ήδη όμως διάφορες...κινήσεις ετοιμάζονται για τον Ερασιτέχνη με φόντο φυσικά το καλοκαίρι, αλλά και λόγω του ότι είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί μυρίστηκαν... χρήμα.
Μυρίστηκαν ότι ο Κάλας έχει τις δυνατότητες να... σηκώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και αν το πετύχει αυτό, αυτομάτως και ο ΑΣ θα τροφοδοτείται με ζεστό...δολάριο.
Το μεγάλο όμως στοίχημα είναι το καλοκαίρι. Εκεί θα πρέπει ο κόσμος του ΑΡΗ να διαφυλάξει την ομάδα από όσους απέτυχαν να αλώσουν τον σύλλογο, αλλά θα το παλέψουν εκ νέου όταν θα πρέπει το ερασιτεχνικό σωματείο να μετατραπεί σε ΠΑΕ. Η εκκαθάριση επιτέλους προχωράει. Μπορεί βέβαια με ΣΥΡΙΖΑ να μην χρειαστεί κιόλας, αλλά ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι έτοιμος για όλα.
Εκεί βέβαια θα μιλήσει και το χρήμα. Ελπίζω πραγματικά οι Χένες και Φόιχτ να βρεθούν και ουσιαστικά στο πλευρό του Κάλας με...λεφτά. Αν το πράξουν οι δυνατότητες ειδικά του πρώτου τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά, θέματα διασυνδέσεων, επαφών μπορούν να αλλάξουν επίπεδο στην ομάδα. Σιγά τα αυγά βέβαια στην Μπάγερν Μονάχου είναι η οικογένειά του, εδώ ο ΑΡΗΣ είχε... Τοπαλίδη και τον φάγανε (sic).
Το σημειώνω για να το διαφυλάξει η οικογένεια του ΑΡΗ γιατί είναι βέβαιο ότι όσοι διαπιστώσουν ότι θα...εξαφανιστούν θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να το διαβάλουν. Την άλλη εβδομάδα που οι Γερμανοί θα βρεθούν μαζί με τον Κάλας στην Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρχει μόνο ο κόσμος του ΑΡΗ που θα προσπαθεί να τους... στρώσει χαλί επένδυσης και ουσιαστικής βοήθειας προς τον ΑΡΗ με πράξεις, με λεφτά πραγματικά και όχι στα λόγια.
Θα υπάρχουν και αυτοί που θα προσπαθήσουν να το τραβήξουν το χαλί για να διώξουν ότι καλό πάει να γίνει. Ήδη αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος τι συμβαίνει και τι συμφέροντα παίζονται.
Για όσους ξέρουν από ΑΡΗ οι τρικλοποδιές στον Άλεξ και τους συμπαίκτες του θα είναι περισσότερες από όσες θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης. Και ο Τσίπρας βρήκε τον Καμμένο στην διαφήμιση και του κράτησε το τρένο της νέας κυβέρνησης στις ράγες. Στον ΑΡΗ αυτός ο ρόλος είναι ο πιο δύσκολος... όλων! Χρόνια τώρα. Πλέον όμως πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στους στημένους υπηρέτες συμφερόντων άλλων ομάδων. Γιατί διαφορετικά άλλη ευκαιρία ο ΑΡΗΣ δεν θα βρει...
ΥΓ1 Την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο για μία ακόμα φορά ο κόσμος του ΑΡΗ θα δείξει τι εστί μπασκετική ατμόσφαιρα. Όσοι “ιερόσυλοι” χρησιμοποιούν για την ομάδα που έχει λιγότερα πρωταθλήματα στο μπάσκετ από τη Νήαρ Ηστ, τον όρο του Αυτοκράτορα, μπορούν να κοιτάξουν στο ταβάνι και να μετρήσουν τα 21 λάβαρα των τροπαίων του ΑΡΗ. Στην συνέχεια υπάρχει η επιλογή της προπαίδειας του 3 επί 7 δικών τους κυπέλλων, για να φτάσουν τα 21 του ΑΡΗ. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση του 7 επί 3. Το ίδιο αποτέλεσμα βγάζει! Σε κάθε περίπτωση πάντως οι παίκτες του ΑΡΗ έχουν υποχρέωση να κερδίσουν για πολλούς και διάφορους λόγους τους υπέρμαχους των επιτυχιών στα...χαρτιά!
YΓ2 Πολύ αγχωμένο τον είδα τον Ντομπρασίνοβιτς. Εξακολουθώ και θεωρώ ρίσκο την έλευσή του, αλλά όπως τον άκουσα στην συν τύπου πιστεύω ότι θα δουλέψει πάρα πολύ με τους παίκτες του. Και ας ξεκινήσει από αυτή την κατάσταση στην άμυνα. Τα ποσοστά ευστοχίας των αντιπάλων σε λίγο θα είναι καλύτερα από του Γκάλη με τον συμπολίτη και όχι μόνο.
ΥΓ3 Τα...τρένα θέλουν καύσιμα! ,Μέχρι τώρα βλέπουμε πράξεις. Βλέπουμε ότι υπάρχει προοπτική. Η συνέπεια και η συνέχεια των όσων γίνονται ως τώρα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποτελούν το στοίχημα της πλευράς Κάλας. Αν αλλάξει... ρότα, θα αλλάξει και η αντιμετώπισή από όλους μας. Αν όμως τηρεί τις υποσχέσεις, η ψήφος εμπιστοσύνης είναι αυτονόητη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!