Συγκινητικές στιγμές στο φιλικό του Ρίκσεν (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Συγκινητικές στιγμές στο φιλικό του Ρίκσεν (pics+vids)

bet365

Ο Φερνάντο Ρίκσεν ξαναμπήκε στο Άιμπροξ για το φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη προς τιμήν του, με τις σκηνές να είναι απόλυτα συγκινητικές για τον μαχητή της ζωής και πρώην άσο της Ρέιντζερς.

Στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην έδρα των «διαμαρτυρόμενων», μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, ο Φερνάντο Ρίκσεν πάτησε ξανά στο χορτάρι φορώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως πλέον δεν έχει τη δύναμη να παίξει.

Έχοντας διαγνωστεί με την ασθένεια motor neurone disease, που παραλύει τα νεύρα και απειλεί με άμεσο θάνατο, ο Φερνάντο Ρίκσεν που αποχώρησε αναγκαστικά από την ενεργό δράση, δίνει πλέον πραγματική μάχη για να μπορεί να κρατιέται όρθιος...

Αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα στην ομιλία και στα άκρα του, ο 38χρονος πρώην άσος της Ρέιντζερς συγκίνησε με την είσοδό του στο «Άιμπροξ» πριν από το φιλικό των All Stars της επιλογής του απέναντι σε μικτή ομάδα του σκοτσέζικου συλλόγου που τίμησε επί μια εξαετία (2000-2006).

Η μάχη που δίνει απέναντι στην αρρώστια ήταν κρυφή, μέχρι να τη δημοσιοποιήσει... αναγκαστικά ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο του 2013. Μιλώντας πολύ αργά και κάνοντας αντιληπτό το πρόβλημα στην ομιλία του, που ήταν από τα πρώτα συμπτώματα του motor neurone disease, αποκάλυψε το πρόβλημά του...

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο... Ο μέσος όρος χρόνου για κάποιον που έχει αυτή την ασθένεια είναι τα τρία χρόνια... Όταν το έμαθα κι εγώ σοκαρίστηκα και κατευθείαν έψαξα ποια είναι τα ακριβή συμπτώματα. Θα ήθελα να ζήσω λίγο περισσότερο για την κόρη μου, αλλά δεν φοβάμαι τον θάνατο. Αν γίνεται να υπάρξει ο πρώτος άνθρωπος που θα νικήσει αυτή την αρρώστια, τότε ας είμαι εγώ! Θα προσπαθήσω να ζήσω όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή ζωή και δεν θέλω λύπηση» ήταν τα λόγια του Ρίκσεν.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πραγματοποίηση του φιλικού παιχνιδιού, το απόγευμα της Κυριακής, θα διατεθούν σε τέσσερα μέρη. Ένα προς τον Ρίκσεν, ένα προς την κόρη του, Ιζαμπέλα, ένα προς κέντρο καταπολέμησης του motor neurone disease της Σκοτίας κι ένα προς την φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ρέιντζερς...

Το «παρών» στο παιχνίδι στο «Άιμπροξ» έδωσε και ο Τζενάρο Γκατούζο που έχει θέσει πλέον υποψηφιότητα για τον πάγκο της Χάμιλτον.

Η μέρα που γνωστοποίησε ότι πάσχει από τη σοβαρή ασθένεια, με εμφανές το πρόβλημα στην ομιλία:

 

Τελευταία Νέα