«Χ»ωρίς κέφια η Ατλέτικο...

Gazzetta team
Ο Σιμεόνε έδωσε την ευκαιρία στον Ομπλακ, αλλά η Οσπιταλέτ... φρόντισε να του το χαλάσει, αφού απέσπασε ισοπαλία 2-2. Η Ατλέτικο προκρίθηκε χάρη στο 3-0 του α' αγώνα και πλέον βλέπει Ρεάλ!

Το 3-0 δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, ωστόσο στον επαναληπτικό η Ατλέτικο έκανε... αγγαρεία και ο Ομπλακ «δώρα». Η Οσπιταλέτ απέσπασε ισοπαλία γοήτρου και οι Μαδριλένοι θα βρουν στη επόμενη φάση τη Ρεάλ!

Ο Μάντζουκιτς έκανε τη διαφορά πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ για την ομάδα του Σιμεόνε, ωστόσο ο Σλοβένος δεν έπιασε την ευκαιρία, δέχθηκε δυο γκολ από τον Αλκαράς και γενικότερα προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή του. Σε χαμηλά επίπεδε και ο Χιμένες, οποίος προσπάθησε, αλλά δεν... άρεσε. Η παρουσία του Κόκε στο κέντρο εντυπωσιακή και μαζί με τον Κροάτη δεν άφησαν την Οσπιταλέτ να φύγει με τη νίκη...

«Καθάρισε» στο δεύτερο η Μάλαγα
Για ένα ημίχρονο άντεξε η Λα Κορούνια στην έδρα της Μάλαγα, η οποία τελικά γνώρισε βαριά ήττα με 4-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Στο πρώτο μέρος η Ντεπορτίβο κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» που όμως και πάλι δεν της αρκούσε, αφού μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, ήταν αναγκασμένη να... ψάξει ένα γκολ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να... ανοιχτεί και τελικά να καταρρεύσει. Ο Σάντα Κρούζ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην Μάλαγα, με τον πρώην «πράσινο» Πόστιγκα να απαντά προσωρινά στο 57'. Η χαρά, όμως, δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, αφού στο 59' οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Ρεσιο.

Με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 68' ο Σάντα Κρούζ κλείδωσε την πρόκριση, «κόβοντας τα φτερά» της Λα Κορούνια, με τον Καμάτσο στις καθυστερήσεις να δίνει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 4-1.

Με το... στανιό!
Σκούρα τα βρήκε η Μπιλμπάο κόντρα στη «άσημη» Αλκογιάνο, με την ομάδα του Βαλβέρδε να επικρατεί τελικά με 1-0 και να παίρνει την πρόκριση. Με το πρώτο ματς να έχει τελειώσει στο 1-1, οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να ελπίζουν στο... θαύμα και πάλεψαν σκληρά για να φτάσουν σε αυτό.

Παρά την μέτρια εικόνα που παρουσίασαν οι Βάσκοι, η... δύναμη του «Σαν Μαμές» υπερίσχυσε και στο 38ο λεπτό ο Βιγκέρα πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, το οποίο ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στους γηπεδούχους.


Τα ζευγάρια στους «16»:

Μάλαγα - Λεβάντε

Θέλτα - Μπιλμπάο

Βαλένθια - Εσπανιόλ

Γρανάδα - Σεβίλλη

Μπαρτσελόνα - Έλτσε

Ατλέτικο - Ρεάλ

Βιγιαρεάλ - Σοσιεδάδ

Αλμερία - Χετάφε