Αναστασίου:«Είμαι στεναχωρημένος που δεν νικήσαμε απόψε»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου:«Είμαι στεναχωρημένος που δεν νικήσαμε απόψε»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στον τρόπο που ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του και έδειξε σίγουρος για άμεση βελτίωση τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά!

Η συνέντευξη του Έλληνα τεχνικού μετά το τέλος της αναμέτρησης, έχει ως εξής:

«Λέγαμε χθες ότι θέλαμε να κλείσουμε με νίκη. Για ακόμη μία φορά δεν τα καταφέραμε. Το μόνο που μπορούμε να κατηγορήσουμε είναι ο εαυτός μας. Είμαι στεναχωρημένος και απογοητευμένος. Παίξαμε αρκετά καλά, με πολλούς νεαρούς και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μετά το πρώτο τέταρτο θα μπορούσε να ήταν άνετα ένα 3 και 4-0 υπέρ μας. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πήραμε πολλά μαθήματα φέτος. Οι παίκτες και οι προπονητές. Καλό θα είναι, το είπα στα παιδιά, να μην παίρνουμε ρίσκο στο τέλος όταν δεν βγαίνει επιθετικά. Ο ενθουσιασμός μας κυριάρχησε της ωριμότητας. Του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τι κρατάτε και τι πετάτε: «Το θετικό είναι πως ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Δεν φοβηθήκαμε κανέναν. Αρκετά νέα παιδιά πήραν εμπειρίες και αυτό είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά που θα βρίσκονται εδώ και του χρόνου-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και θα είναι του χρόνου πολύ καλύτεροι. Πολλά ματς τα ελέγχαμε και από το... πουθενά τρώγαμε γκολ. Πήραμε μαθήματα, τα κοιτάμε, τα δουλεύουμε και αυτές στιγμές αδράνειας κοστίζουν. Πήραμε αρκετά μαθήματα ατομικά και ομαδικά».

Για την εικόνα στην Λεωφόρο: «Θα έλεγα ότι με τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας βρίσκεις χώρους και μπορείς να είσαι επικίνδυνος.. Δεν θα έλεγα πως είχε διαφορές εντός ή εκτός στην εικόνα μας. Ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, κάναμε φάσεις αλλά αν δούμε τα τελευταία εντός έδρας στις λεπτομέρειες εκεί που θα έπρεπε να κάνουμε τις φάσεις για γκολ, τις τρώγαμε και αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να μάθουμε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση και πως το 1-0 δίνει και αυτό τρεις πόντους. Όσον αφορά το παθητικό μας, με εξαίρεση δύο γκολ, δεχθήκαμε γκολ από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αποφασιστικότητας. Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευτική. Εγώ έμαθα πολλά, πιστεύω και οι παίκτες μου. Μας έλειψαν οι λεπτομέρειες».

Για το τι τον κάνει να πιστεύει ότι δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη και την αλλαγή Ντίνα: «Δεν υπάρχει τελειότητα. Είναι ένα παιχνίδι λαθών. Από την στιγμή που υπάρχουν νέοι παίκτες είναι λογικό να κάνουν λάθη. Περάσαμε ένα στάδιο, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά. Σε 1.5 χρόνο τα παιδιά έχουν κάνει άλματα προόδου. Λάθη κάνουμε και θα συνεχίσουμε, όπως κάνει ο καθένας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνουμε λάθη, δεν μας κοστίζουν. Από την άλλη, μην έχοντας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σίγουρα η βελτίωση θα είναι δεδομένη. Το θεωρώ σίγουρο. Αμυντικά και επιθετικά. Εμείς δημιουργούμε που είναι το δύσκολο. Πρέπει να βελτιωθούμε στο εύκολο που είναι η άμυνα.

Ο Ντίνας ήταν αρκετά κουρασμένος, του λείπει λίγο ο ρυθμός. Ήταν αρκετά καλή η παρουσία του για εξήντα λεπτά. Στο αμυντικό κομμάτι δεν μπορούσε να ακολουθήσει, έχανε τον παίκτη του και για αυτό έγινε η αλλαγή».

Αν το αμυντικό θέμα είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης ή και ποιότητας που μπορεί να λυθεί τον Γενάρη: «Όταν δέχεσαι γκολ πάντα υπάρχει θέμα. Μας λείπει ειδικά στην άμυνα να είμαστε πιο επιθετικοί, πιο ορμητικοί στο να τελειώσουμε την φάση. Εμείς θέλουμε με ποδόσφαιρο να καθαρίσουμε την φάση. Μας κοστίζει, όπως σήμερα για παράδειγμα. Μπορούσε η μπάλα να πάει στην κερκίδα. Την δεδομένη στιγμή αυτούς τους παίκτες έχουμε, με αυτούς δουλεύουμε. Είμαι σίγουρος πως αυτή η ομάδα θα βελτιωθεί και αμυντικά και επιθετικά».

Τι μαθήματα έχει πάρει ο ίδιος και η ομάδα: «Διαχείρισης. Οι παίκτες και εγώ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν είμαστε φαν να παίζουμε άμυνα για να κερδίσουμε αλλά μερικές φορές πρέπει να είμαστε πιο εξυπνοι, να διαβάζουμε το παιχνίδι και να αποφεύγουμε τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει ομάδα που να μας έχει κάνει 5-6 φάσεις, που να μας έχει... πατήσει. Είναι μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριστούμε. Μερικές φορές πρέπει να πάει και η μπάλα στην κερκίδα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα