Αυτός που θα έπαιζε στην…ΑΕΚ ντε

Αυτός που θα έπαιζε στην…ΑΕΚ ντε

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για το ντέρμπι, τον σκόρερ του και το άλλοθι της διαιτησίας.

Χθες έγραψα ένα κομμάτι και ανέλυα τι «προέβλεπαν» τα δεδομένα του αγώνα-γιατί σημασία έχει να επιχειρείς να διαβάσεις ένα παιχνίδι από πριν.

Κατέληγα λοιπόν στο ότι, «οι αριθμοί λένε ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει, αλλά κι ότι το ντέρμπι έχει και πολύ ισοπαλία, κάτι σαν 60-40. Διπλό θα είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη, στην κυριολεξία αυτό που λέμε ότι κάτι γίνεται μία φορά στα 50 χρόνια!».

Είδατε που ακόμη και το σκορ κι η μορφή του αγώνα, δικαίωσε αυτό που «έδειχναν» τα δεδομένα.

Αλλά σημείωνα και κάτι άλλο για τον Ολυμπιακό:»Πρέπει να είναι οι παίκτες του όπως στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δηλαδή ο ένας για τον άλλο, όχι να βάλω εγώ το γκολ». Ακριβώς αυτό που δεν έκανε ο Μήτρογλου και γι΄αυτό πήγε να μας βγει η ψυχή ως το τέλος, αφού σε αυτά τα παιχνίδια τα λάθη πληρώνονται.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο (όντως όχι καλός) Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, πήρε δεύτερη μεγάλη νίκη μέσα σε τέσσερις ημέρες και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Με ήρωα μάλιστα ένα παίκτη που και καλά θα έπαιζε στην ΑΕΚ! Ένα παίκτη που, όπως διάβαζα τον περασμένο χειμώνα, θα τιμωρούνταν με…ένα χρόνο αποκλεισμό, γιατί (τελικά) δεν πήγε στην ΑΕΚ. Ο Αυλωνίτης, όμως, έκανε την επιλογή του, πήγε στον Ολυμπιακό απολύτως νόμιμα, δεν τιμωρήθηκε ποτέ και χθες τιμώρησε μια χαρά τον Παναθηναϊκό. Ποιος ξέρει, κάποια άλλη στιγμή μπορεί να τιμωρήσει και την ΑΕΚ…

Τώρα, για την επίθεση του Παναθηναϊκού στη διαιτησία ήταν αναμενόμενη. Και μετά το 1-1 με το Λεβαδειακό και μετά το 0-1 από την Καλλονή και μετά το 1-2 από τον ΟΦΗ, η…διαιτησία έφταιγε…

Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, δεν είχε κι άλλη επιλογή, για τα δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Όταν χάνεις ένα από τα τελευταία πιθανά στηρίγματα, το αποκούμπι του αποτελέσματος με τον Ολυμπιακό, κι έχεις μείνει ενννιά πόντους πίσω από την κορυφή στην 7η αγωνιστική, τι θα κάνεις επικοινωνιακά; Θα τα ρίξεις στη διαιτησία. Να κρατήσεις λίγο το φρόνημα της ομάδας, ελπίζοντας ότι με την επιστροφή του Μπεργκ-και τις μεταγραφές του Γενάρη (λέω εγώ τώρα...), ίσως να να είσαι καλύτερος.

Απλά όσο επαναλαμβάνεται και διαιωνίζεται αυτό το πράγμα με το άλλοθι της διαιτησίας, από μία ομάδα που άρχισε χθες να κατεβαίνει το κέντρο μόνο όταν έφαγε γκολ, νομίζω ότι πρέπει να γίνεται κουραστικό και για τους ίδιους τους Παναθηναϊκούς. Αν κάνω λάθος, πάω πάσο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.