Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1

Νίκος Τσιώκος
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1

bet365

Ο Έρικ Μορένo έκανε χατ τρικ και οδήγησε τον Παναιτωλικό στην πρώτη φετινή του νίκη απέναντι στον Πανθρακικό (3-1), που είχε μειώσει προσωρινά με τον Κάσες!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μάκης Χάβος. Ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκαάρια, ο Μπεχαράνο δεξιά στην άμυνα, ο Κέβιν αριστερά και στα στόπερ οι Κούσας, Μαλεζάς. Στα χαφ οι Γοδόι, Κόρμπος και μπροστά τους ο Μαρτίνες δεξιά, ο Βιγιαφάνιες αριστερά και ο Φωτάκης στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Μορένο.

Από τη μεριά του, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε το 3-5-2. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Φερνάντες, με τους Χρήστου, Εμπό, Σερφά να αποτελούν την άμυνα. Μπροστά τους οι Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Μεχία, Γκιγέρμο, Τζάνης και στην κορυφή της επίθεσης οι Κάσες, Ιγκόρ. Μάλιστα, ο Μπαϊκαρά γυρνούσε και πίσω για να βοηθήσει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός, το... παστέλωσε ο Μορένο

Ο Παναιτωλικός πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει τον Πανθρακικό μέχρι το 13', όπου σημείωσε και το γκολ. Ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, και ο Μορένο με άλλη μία νίκησε από κοντά τον Φερνάντες για να ανοίξει το σκορ.

Δοκάρι ο Πανθρακικός

Ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 28', όταν το διαγώνιο σουτ από αριστερά μέσα από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ από εκεί και πέρα οι ακρίτες ανέβασαν στροφές και θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Ιγκόρ στο 30' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ αυτή του Βραζιλιάνου στο 34' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ράφαελ και εν συνεχεία πήγε στα χέρια του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον φορ των φιλοξενούμενων να είναι εκ νέου πρωταγωνιστής, αφού έδωσε ωραία με τακουνάκι στον Κάσες, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μία από δεξιά, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ανέβηκε ο Πανθρακικός και ισοφάρισε

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Αγρινιώτες να έχουν το προβάδισμα και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έψαξαν την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 60'. Ο Μπαϊκαρά έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Κάσες σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να φέρει το ματς στα ίσια.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή στο 64', όταν ο Τζάνης απέφυγε δύο αντιπάλους με προσποίηση, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Ράφαελ.

Χατ τρικ από Μορένο

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και είχαν πρωταγωνιστή τον Μορένο. Ο Κολομβιανός φορ φάνηκε να πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Λαδάκη στο 69' και ο Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ αυτό που κέρδισε ο Βασιλείου στο 73' εκτέλεσε εύστοχα ο Μορένο για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Το διαγώνιο σουτ του Κάπελ από δεξιά μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Φερνάντες και κατέληξε στα χέρια του, αλλά στο 86' ο Μορένο... είπε την τελευταία του λέξη. Από την εκτέλεση του κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά από κοντά, πραγματοποίησε το χατ τρικ και... κλείδωσε το «τρίποντο» για τον Παναιτωλικό, που πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, με τον Πανθρακικό να μένει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Man of the match: Ο Έρικ Μορένο έκανε το δικό του... σόου. Ο Κολομβιανός πραγματοποίησε χατ τρικ και χάρισε στον Παναιτωλικό μια πολύ σημαντική νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά είχε η άμυνα του Πανθρακικού, που γι' αρκετή ώρα είχε πρόβλημα και στη δημιουργία. Ο Κάσες ισοφάρισε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι απ' όλους τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, ενώ ο Βασιλείου με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο πήρε το πέναλτι από τον Φερνάντες, με τον Πορτογάλο να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Από πλευράς Πανθρακικού, ο Κάσες ισοφάρισε, ενώ προσπάθησε αρκετά και ο Ιγκόρ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τζάνης στο 64'. Ωραία ενέργεια από τα δεξιά, όμως το σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ράφαελ χάνοντας σημαντική ευκαιρία για την ανατροπή.

Το στραγάλι: Άφησε να γίνει παιχνίδι ο Κουκουλάκης, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι στην ανατροπή του Βασιλείου και η κίτρινη στον Φερνάντες. Δε φάνηκε να υπάρχει κάτι στο πέναλτι που ζήτησε ο Μορένο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς στο Αγρίνιο με ρυθμό, φάσεις και τέσσερα γκολ. Ο Πανθρακικός ανέκτησε ελπίδες με την ισοφάριση του Κάσες, όμως ο Μορένο είχε άλλη άποψη και με τη δική του... παράσταση οδήγησε τον Παναιτωλικό στη νίκη και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στον αντίποδα, ο σύλλογος της Κομοτηνής παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Κόρμπος (67' Βασιλείου), Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Βιγιαφάνιες (72' Κάπελ), Μαρτίνες, Φωτάκης (86' Καλογέρης).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες, Γκιγέρμο, Μεχία, Τζάνης (70' Χασομέρης), Κάσες, Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά, Χρήστου (54' Ποτουρίδης), Λαδάκης (82' Αράμπα), Ιγκόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα