Ντε Μπιάζι στο Gazzetta.gr: «Το χειρότερο πράγμα που είδα στη ζωή μου»

Ντε Μπιάζι στο Gazzetta.gr: «Το χειρότερο πράγμα που είδα στη ζωή μου»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλβανίας, Τζιάνι Ντε Μπιάζι μίλησε στο Gazzetta.gr για τα πρωτοφανή έκτροπα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης με την Σερβία στο Βελιγράδι εκφράζοντας την αποστροφή του. «Βιώσαμε μία τραυματική εμπειρία». Τι λέει ο αρχηγός της εθνικής Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα.

Ώρα 03.30 τα ξημερώματα. Στο σύντομο σε διάρκεια ταξίδι με το τσάρτερ που μετέφερε την αποστολή της εθνικής Αλβανίας από το Βελιγράδι στα Τίρανα, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιάνι Ντε Μπιάζι αναρωτιέται τι πήγε στραβά και το παιχνίδι ανάμεσα στα δύο βαλκανικά εθνικά συγκροτήματα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Αλβανοί διεθνείς γνωρίζουν την αποθέωση από 5.000 συμπατριώτες του που μετέβησαν ακόμη και από το Κόσοβο προκειμένου να αποθεώσουν τα ινδάλματα τους.

Το ποδόσφαιρο έχει δώσει την θέση του σε εθνικιστικά ξεσπάσματα με την χθεσινή αναμέτρηση για τα Προκριματικά του Euro 2016 να οδηγεί σε διπλωματικό επεισόδιο.

Ένα τηλεχειριζόμενο αντικείμενο με την σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» στάθηκε αφορμή να διακοπεί ο αγώνας αφού πρώτα εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε… Άγρια Δύση με την είσοδο οπαδών και το ματς μοιραία διεκόπη στο 41΄. Οι Αλβανοί κάνουν λόγο για τραυματίες διεθνείς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιάνι Ντε Μπιάζι θέλει να ξεχάσει όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Παρτιζάν τα οποία μόνο με ποδόσφαιρο δεν σχετίζονται.

«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρη πίεση. Υπήρχε μεγάλη ένταση από το πρώτο λεπτό. Αυτό που συνέβη ήταν το χειρότερο πράγμα που είδα στη ζωή μου.

Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώνουν το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στη σημερινή εποχή που ζούμε γίνονται τέτοιες καταστάσεις», τονίζει ο Ιταλός προπονητής στο Gazzetta.gr συνεχίζοντας:

«Τέσσερις παίκτες τραυματίστηκαν στα αποδυτήρια. Είναι τρομερό, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την τραυματική εμπειρία που βιώσαμε. Παίξαμε καλά αλλά δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το παιχνίδι μετά την εισβολή των οπαδών.

Είναι αδιανόητο. Το πιο τρελό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Βρισκόμασταν σε κίνδυνο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για το ρίσκο που πήραμε».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της εθνικής Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα το ματς μετά τον τραυματισμό Αλβανών διεθνών δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί.

«Κάποιοι παίκτες χτυπήθηκαν. Δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψουμε στον αγωνιστικό χώρο.

Τρέξαμε απλά προς το σημείο που βρίσκονταν η σημαία. Εάν είχαν παρέμβει οι άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου δεν θα έμπαιναν οι οπαδοί μέσα.

Κάποια στιγμή μας χτύπησαν με μία καρέκλα και άλλα αντικείμενα. Προσπάθησα να προστατεύσω τους συμπαίκτες μου. Κάποιοι τραυματίστηκαν στο πρόσωπο αλλά ευτυχώς δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό».

Ο άσος της Λάτσιο ισχυρίστηκε πως ο αρχηγός της εθνικής Σερβίας, Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς του ζήτησε να συνεχιστεί ο αγώνας.

«Μας ζήτησαν να μην φύγουμε από το γήπεδο όμως δεν νιώθαμε καλά λόγω των τραυματισμών που υποστήκαμε. Ο Ιβάνοβιτς αποτελεί παράδειγμα για κάθε ποδοσφαιριστή. Ακόμη και πριν το ματς έσπευσε να μας πει πως πρόκειται για έναν αγώνα και τίποτα περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αλβανική αποστολή η οποία αριθμούσε 100 μέλη άλλαξε ξενοδοχείο λίγες ώρες πριν την άφιξη στο Βελιγράδι για λόγους ασφαλείας.

Η σερβική τηλεόραση μετέδωσε πως η αστυνομία της χώρας έχει βάσιμες υποψίες ότι ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο κάτι που οι Αλβανοί διαψεύδουν κατηγορηματικά.

 

EURO Τελευταία Νέα