Ο Ντάλμπεργκ στο gazzetta.gr για Ολυμπιακό και Μάλμε

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
O Ντάλμπεργκ το... κάρφωσε στη Μάλμε και μέσα από το gazzetta.gr δείχνει τον τρόπο για τη νίκη του Ολυμπιακού! Τι λέει ο Σουηδός φορ για το γκολ που μπορεί να έρθει, την Ατλέτικο και τον... Μπεργκ!

Στο ντέρμπι της Σουηδίας έκανε τη διαφορά και με δικό του γκολ πριν λίγες ημέρες η Χέλσινμποργκ πήρε ισοπαλία στην έδρα της Μάλμε. Ο Μίκαελ Ντάλμπεργκ δεν ξεχνά την εμπειρία του στην Ελλάδα, μιλά στο gazzetta.gr για τη δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού και... γίνεται «κατάσκοπος» των Πειραιωτών. Ο Σουηδός δίνει συμβουλές και αποθεώνει τον Μπεργκ!

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που σου άφησε η Ελλάδα;
Πραγματικά έχω πολύ καλές αναμνήσεις και εύχομαι αρκετοί συμπατριώτες μου να παίξουν στην Ελλαδα. Μου άρεσε η χώρα σας, η Αθήνα και ο Απόλλων. Ωστόσο, έζησα και μια τεράστια απογοήτευση, τον υποβιβασμό μας, αν και παλέψαμε αρκετά για να μείνουμε στην κατηγορία.

Είσαι ευχαριστημένος με τη νέα σελίδα στην καριέρα σου;
Είμαι ενθουσιασμένος, δεν μπορούσε να αρνηθώ την πρόταση μια εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της Σουηδίας. Νομίζω πως η Χέλσινμποργκ ήταν η καλύτερη εναλλακτική λύσ για την καριέρα μου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του τη Μάλμε. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που σου έχει αφήσει;
Είναι ισχυρή ομάδα και το έδειξε αφήνοντας εκτός τη Σάλτσμπουργκ. Πολύ δυνατή εντός έδρας και η ατμόσφαιρα στο Swedbank Stadion πολύ ζεστή. Στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ παίζει λίγο διαφορετικά σε σχέση με το πρωτάθλημα. Στη Σουηδία παίζουν με 4-4-2 και έχουν μεγάλη κατοχή μπάλας. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει σε 5-3-2 και επικεντρώνεται σε αντεπιθέσεις.

Γνωρίζεις τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις πως είναι το φαβορί κόντρα στους Σουηδούς;
Ναι, είναι το φαβορί να κερδίσει τη Μάλμε. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, με εμπειρία, αλλά και περισσότερη ποιότητα. Ωστόσο, το ματς της Τετάρτης θα έχει πολλές παγίδες. Η Μάλμε είναι πολύ καλή εντός και θέλει πολύ τους τρεις βαθμούς

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει;
Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει την άμυνά της και ειδικότερα τα μπακ της. Οι αμυντικοί είναι όλοι νέοι και έχουν μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο εξαιρετικός Αλμπορνοζ πήγε στο Ανόβερο και ο Ρικαρντίνιο δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Οι αντικαταστάτες τους δεν κάλυψαν τα κενά με την ίδια ποιότητα. Αυτή είναι για μένα η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσει.

Ποια ήταν η αντίδραση των Σουηδών στη νίκη επί της Ατλέτικο;
Ηταν εντυπωσιακό, είναι εξαιρετικό να κερδίζεις μια τόσο μεγάλη ομάδα. Βέβαια, αυτό το αποτέλεσμα κάνει τους Σουηδούς να θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό ακόμα περισσότερο.

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; Ποιοι είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά στη Μάλμε;
Φυσικά την επίθεσή της και τους δυο φορ, Ρόζενμπεργκ και Θέλιν. Ο πρώτος είναι ο αρχηγός και το αστέρι. Πανέξυπνος παίκτης, δουλεύει σκληρά στο γήπεδο και δεν βοηθά μόνο στο σκοράρισμα. Ο Θέλιν είναι ψηλός, πολύ δυνατός στον αέρα, όμως μπερδεύει την άμυνα, αφού είναι σε θέση να κρατήσει και τη μπάλα. Προσοχή στον Φόρσμπεργκ, είναι αριστερό χαφ, κόβει διαρκώς μέσα, όμως είναι σε θέση να σουτάρει με το δεξί πόδι. Είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης και έχει πετύχει αρκετά γκολ.

Σκόραρες κόντρα στη Μάλμε.Ο Ολυμπιακός τι πρέπει να κάνει να σκοράρει;
Εγω κατάφερα να ισοφαρίσω και να δώσω χαρά στους οπαδούς, αφού ήταν ενα τοπικό ντέρμπι. Η εμπειρία του Ολυμπιακού, οι κάθετες στην επίθεση και η πίεση θα φέρουν το γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετή ποιότητα στην επίθεσή του.

Ποιος είναι καλύτερος επιθετικός, Ρόζενμπεργκ ή Μπεργκ;
Μπορώ να πω και για τους δυο πως είναι εξαιρετικοί, αλλά ο Μάρκους Μπεργκ λίγο καλύτερος...