1ος Ομιλος: Η Ατλέτικο και η... παγίδα της «Κυρίας» (vids)

1ος Ομιλος: Η Ατλέτικο και η... παγίδα της «Κυρίας» (vids)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
1ος Ομιλος: Η Ατλέτικο και η... παγίδα της «Κυρίας» (vids)

bet365

Ομιλος πρωταθλητών με φαβορί, αλλά και... παγίδες για Ατλέτικο και Γιουβέντους. Ο ρόλος - κλειδί του Ολυμπιακού, ο ενθουσιασμός της Μάλμε και η προσωπικότητα του Σιμεόνε που θα κρίνουν το αποτέλσμα του α' ομίλου!

Όμιλος με φαβορί στα χαρτιά, αλλά και… παγίδες έτοιμες να «εγκλωβίσουν». Η φιναλίστ του περσινού Champions League, Ατλέτικο μπαίνει με νέο πρόσωπο στη φετινή σεζόν, αλλά και με την ψυχολογία του νικητή, κάτι που έδειξε το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Ντιέγο Σιμεόνε (τιμωρημένος στην πρεμιέρα) χτίζει καινούργια ομάδα, αφού έχασε παίκτες- ηγέτες. Ωστόσο, οι κινήσεις στις μεταγραφές χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικές, Μάντζουκιτς και Γκριεζμάν φέρνουν δύναμη, φαντασία και η Ατλέτικο έτοιμη για μια νέα σούπερ σεζόν.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους είναι το δεύτερο φαβορί για την πρόκριση, αν και η περσινή της εικόνα στη διοργάνωση είναι η… ελπίδα για Ολυμπιακό και Μάλμε. Πέρσι, Κοπεγχάγη και Γαλατασαράι της έκαναν τη ζωή δύσκολη, με τους Τούρκους να την αφήνουν εκτός σε… μάχη μες τη λάσπη. Εντελώς διαφορετική φέτος, ο Κόντε την… έκανε στη δεύτερη μέρα προετοιμασίας και η έλευση Αλέγκρι… σόκαρε τους οπαδούς της ομάδας. Δεν έγιναν μεταγραφές ενδεκάδας, ενώ και η προετοιμασία άφησε πολλά… ερωτηματικά.

Αποτέλεσε την περσινή έκπληξη της διοργάνωσης με εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στα φαβορί, Παρί και Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τους Πορτογάλους, με Μήτρογλου, Ρομπέρτο και… έδρα να κάνουν τη διαφορά. Μπορεί οι δυο τους να έμειναν, αλλά ο διεθνής φορ δεν είναι όπως… πέρσι, ενώ το ρόστερ θα έχει πολλά νέα πρόσωπα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για τα δύσκολα, ο Μίτσελ έμεινε και αποτελεί εγγύηση και τα ματς με Ατλέτικο, Μάλμε θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του στη διοργάνωση!

Η Μάλμε έκανε την υπέρβαση με την πρόκριση στους ομίλους, αφού υπερκέρασε το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ με μπροστάρη τον έμπειρο, Ρόζενμπεργκ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού το πρωτάθλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενθουσιασμός, δύναμη, ενέργεια στο γήπεδο και η παρουσία του Αγκερ Χαρέιντ σκορπά αισιοδοξία. Στόχος της άλλωστε δεν είναι η συγκέντρωση εμπειριών, αλλά η συνέχιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το φαβορί: Δίχως αμφιβολία, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η ομάδα – φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης. Πολλοί τη θεώρησαν «πυροτέχνημα» μετά και την αποχώρηση βασικών παικτών, ωστόσο η παρουσία του Ντιέγκο Σιμεόνε αποτελεί εγγύηση για παραμονή στους μεγάλους της Ευρώπης. Καυτή έδρα, μεταγραφές… 80 εκατ. ευρώ και κίνητρα, πολλά κίνητρα. Η Ατλέτικο… φόβισε την Ευρώπη με την εμφάνισή της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο στο «Μπερναμπέου» και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Εξαιρετικό ρόστερ, απίστευτα πειθαρχημένη ομάδα, με παίκτες να ξέρουν την παραμικρή λεπτομέρεια για το πώς θα κινηθούν στο γήπεδο. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή έτοιμη για νέες επιτυχίες.

-Μπορεί την έκπληξη: Πέρσι κατάφερε και έκανε το…μπαμ, αφού με εξαιρετικές εμφανίσεις άφησε εκτός τη Μπενφίκα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αντερλεχτ. Με σύμμαχο την έδρα, την εμπειρία, αλλά και τις σούπερ εμφανίσεις των Ρομπέρτο, Μήτρογλου ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια την πρόκριση πίσω από την Παρί. Με ευρωπαϊκή εμπειρία όσο λίγες ομάδες στη διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν να κάνουν φέτος ανάλογη πορεία με την περσινή, ξέρουν τον τρόπο, πολλά νέα πρόσωπα και ενθουσιασμός για τη διάκριση. Ο Μίτσελ ξανά «χτίζει» και είναι σίγουρος πως οι εμφανίσεις θα αρέσουν…

Μπορεί την γκέλα: Μπαίνει στον όμιλο ως ένα από τα δυο μεγάλα φαβορί, αλλά κανείς δεν ξεχνά την περσινή απογοητευτική της πορεία. Η Γαλατασαράι είχε κάνει τη ζημιά, αφού με τη νίκη της την τελευταία αγωνιστική την έριξε στην 3η θέση. Η νέα σεζόν είναι… περίεργη, ο Κόντε άφησε την ομάδα στο «καλημέρα» της προετοιμασίας, ο Αλέγκρι ξάφνιασε και απογοήτευσε τον κόσμο, η διοίκηση δεν φάνηκε συνεπής με τα μεγάλα μεταγραφικά deal, ενώ για πολλούς η προετοιμασία ήταν υποτονική, αφού η «Μεγάλη Κυρία» μιμήθηκε τα άλλα μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού και το έριξε στο… tour.

Τα αστέρια: Μια καλοκουρδισμένη μηχανή η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, χωρίς όμως το τεράστιο όνομα Κόκε, Γκριεζμάν, Τουράν, Μάντζουκιτς θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα του Πλανήτη, αλλά δεν έχουν ακόμα τη λάμψη άλλων αστέρων! Ο παίκτης - αστέρι του ομίλου βρίσκεται στο Τορίνο, η Γιουβέντους έριξε... πόρτα σε όλους τους μεγάλους της Ευρώπης, αφού θέλει τον Βιδάλ να την οδηγήσει ψηλά στην Ευρώπη. Αμπιντάλ και Ρόζενμπεργκ συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα του ομίλου, αφού είναι παίκτες με τεράστια εμπειρία σε ευρωπαϊκές παραστάσεις

Το κάστρο (η πιο καυτή έδρα): Εδρες… φωτιά από Τορίνο και Πειραιά, μέχρι Μαδρίτη και Μάλμε. Το «Γ. Καραϊσκάκης» έδωσε πέρσι το εισιτήριο για τους «16», με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών και βοηθά στο εξαιρετικό 3 στα 4! Το «Βιθέντε Καλντερόν» είναι ο 12ος παίκτης της Ατλέτικο, με τους Ισπανούς να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και να στέλνουν την ομάδα τους στον τελικό. Σούπερ πέρσι οι Μαδριλένοι εντός, αφού σε έξι ματς είχαν πέντε νίκες και μια ισοπαλία, με το γήπεδό της να συγκαταλέγεται στα πιο «ζεστά» της Ευρώπης, όπως άλλωστε και του Ολυμπιακού.

Ο καθηγητής του πάγκου: Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο προπονητής που έφερε τη δική του «επανάσταση» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής που έφερε ξανά την Ατλέτικο στην κορυφή της Ισπανίας και ένα βήμα από αυτή της Ευρώπης, αποτελεί δίχως αμφιβολία το πρόσωπο της περασμένης σεζόν. Με έξοχο προγραμματισμό αναπλήρωσε το κενό σημαντικών παικτών που έφυγαν, διαθέτει την πιο πειθαρχημένη ομάδα της Ευρώπης, με παίκτες – μηχανές στο γήπεδο. Ο Αργεντίνος… πληρώνει με τιμωρίες τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αλλά ο ίδιος είναι προσηλωμένος σε ένα στόχο (την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ) που αφήνει στην άκρη… χρυσές προτάσεις.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα